Mayıs 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YEŞİL DALGA SİSTEMİ AKILLI ULAŞIM SİTEMLERİ Prof. Dr. Ahmet AKBAŞ
Advertisements

2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Kurumsal ve Kamu Sektörü için WiNetwork Çözümleri
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
Elektrikli Araçlar için Paylaşımlı Akıllı Sürücü Destek Sistemi
KAMU ÇAĞRI MERKEZLERİNDE PROAKTİF YAKLAŞIM 24 Eylül 2012.
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
Ürün Geliştirme Konsept ve Stil Geliştirme Araç Tasarımı
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI
GELECEĞİN ŞEHİRLERİ İÇİN AKILLI ÇÖZÜMLER
İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
TRAFİK HAFTASI.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
C.A.M. KESİM OPTİMİZASYONU
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Şehir Trafiği Yönetiminde Dinamik Sistemler ve Konya Büyükşehir Belediyesi Örneği R.Çağrı YÜZBAŞIOĞLU.
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Strateji Geliştirme Başkanlığı
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
1 İnnova Bilişim Çözümleri Enerji ve Atık Yönetimi Yazılımları.
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
Akıllı Ulaşım Sistemleri
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Karayolu Ulaşım Güvenliğinde
AB’de ve Türkiye’de trafik güvenliği çalışmaları ve etkin çözümleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 24 Mayıs 2011 Lefkoşa.
Gençler ve Yol Güvenliği
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
Saygıdeğer Öğretmenim ve Sevgili Arkadaşlar
Click to edit Master title style Araçlar Arası ve Altyapı Haberleşme Projesi.
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Coğrafi Bilgi Sistemlerinde
Akıllı Ulaşım Sistemleri
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ (AUS) Ali Rıza YÜCEULU Karayolu Düzenleme Genel Müdürü.
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ TEMİZ HAVA EYLEM PLANI ARALIK 2012 ARALIK 2012OSMANİYE.
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
TRAFİK SORUNU Çözüm.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
TRAFİK KURALLARI  .
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
TRAFİK Kırmızı ışıkta dur! Sarı ışıkta hazır ol Yeşil ışıkta geç.
Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
Akıllı Ulaşım Sistemleri için Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI Yiğit Kulabaş Turkcell Genel Müdür Yardımcısı.
Asıl alt başlık stilini düzenlemek için tıklatın U K A T 20 YAŞINDA İZMİRLİ TAŞIMACILARIN ÜRÜNÜ UKAT 20 YAŞINDA.
Trafik Polisi Nedir? Trafik Polisi, trafiği yöneten veya trafik kurallarının uygulanmasını sağlayan polis memuru.trafiğipolis memuru.
Sanbot Hakkında Sanbot Uygulamaları Sanbot'un Dağıtımı
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
AYKOME Uygulaması 1.
Taşıt Yolundan Karşıdan Karşıya Nerelerden ve Nasıl Geçmeliyiz ?
Otizm Farkındalık Araştırması
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
Araç Takip ve Güzergah Planlama Sistemi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Yeniliklerin ekonomik etkileri
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Sunum transkripti:

Mayıs 2012

İçerik Gelişmiş Trafik Yönetimi 1 Bilgilendirme Sistemleri 2 3 Elektronik Denetleme Sistemleri Yol Bilgi Sistemleri 4 5 Filo Yönetim Sistemleri

Gelişmiş Trafik Yönetimi ULAŞIMDA DİNAMİK TRAFİK YÖNETİMİ Sinyal sürelerinin tamamen otomatik olarak araç yoğunluğuna göre üretildiği dinamik altyapı. Türk sürücü davranışlarına özgün trafik algoritmaları. İzole ve koordineli kavşaklarda optimizasyon. Kavşaklarda kuyruk uzunluklarının ve bekleme sürelerinin azaltılması.

Bilgilendirme Sistemleri Çok fonksiyonlu Bilgilendirme Ekranları Gerçek zamanlı trafik bilgisinin , doğru ve anlık olarak sürücülere aktarılması. Alternatif güzergah, hava ve yol durumu bilgisi. Kaza , Acil durum gibi anlık bilgilendirmeler. Seyahat süresi bilgisinin verilmesi.

Bilgilendirme Sistemleri Ekonomik, hızlı ve kolay bilgi Mevcut Trafik levhalarına dinamik bilgilendirme yapısının kazandırılması. Trafik bilgisinin heryer de anlık verilebilmesine yönelik çözüm. Yoğunluk, Seyahat Süresi, Kaza , Acil durum gibi anlık bilgilendirmeler. Düşük enerji sarfiyatı ve Alternatif enerji kaynakları ile çalışabilme.

Bilgilendirme Sistemleri Şuan çok geç… Gelişmiş Trafik Tahmin Algoritmalarının modellenmesi ve kullanımı Trafik tahminine göre alternatif rota sunabilmek Tüm platformlar üzerinden anlık ve geleceğin trafik bilgisinin verilmesi. Geçmiş data bilgilerinin Kavşak, Yol ve diğer üst yapı donatılarının planlanmasında kullanılması

Denetleme Sistemleri Denetimde yerelleşme 12 Farklı Denetim sistemi; Kırmızı Işık, Emniyet Şeridi, Koridor Hız Tespit, Park, Mobil, Ters Yön, v.b. Ülkemizin Trafik yapısı ve Türk sürücü kültürüne uygun , ihlal tespiti ve denetim sistemleri geliştirilmiştir. Uygulama sonrasıTrafik kural ihlallerinde %90 a varan azalma sağlanmıştır. Hatalı sürücüleri cezalandırmayı değil, sürücülerde davranış değişikliğinin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

Denetleme Sistemleri Önce İNSAN YAYA EDS Dünya’nın ilk yaya güvenlik ve kontrol sistemi. Türk sürücü kültürü üzerinde Yaya geçiş önceliği bilincinin oluşturulması. Kontrolsüz yaya geçitlerinde ihlal ve kazaların engellenmesi. Denetleme sistemlerinde yeni yaklaşımlar.

Çok fonksiyonlu teknolojik çözümler Koridor Kontrol Sistemi Denetleme Sistemleri Çok fonksiyonlu teknolojik çözümler Koridor Kontrol Sistemi Noktasal radar sistemlerinden farklı olarak, caydırıcılığın tüm bir güzergah boyunca sağlanması. Değişken hız limit uygulamalarına geçişte etkin yöntem. Trafik kurallarına uyum, sürücü davranışlarının trafiğe olumlu yönde değişimi. Kurulu sistem üzerinden, seyahat süresi, araç sayım, ortalama hız, yoğunluk gibi trafik bilgilerinin alınarak yoğunluk haritasında kullanımı. 5 farklı teknolojiyi tek yapıya sığdırdık. ( Radar,Kamera Kaydı, Plaka Tanıma,Trafik Bilgisi,Araç Sayım )

Yol Bilgi Sistemleri:OTOKOM Uluslar arası ulaşım teknolojilerinde, yerel adımlar Yol Donatıları (Trafik Sinyal Sistemi, DMS, v.b.) ile araçlar arası haberleşme. 802.11p ,3G ,4G ,Wimax. Yeni iletişim teknolojilerinin Akıllı Ulaşım sistemlerinde kullanımı. Araç içersinde anlık bilgilerin sürücülere aktarılması. (Sinyal Geri Sayım, Geçiş önceliğine sahip araç uyarısı, yeşil dalga arter bilgisi v.b.) Her aracın bir trafik veri üretim ve erişim noktası olarak kullanımı.

Filo Yönetim Sistemleri Text Ulaşımda Araç Telemetri Sistemleri Sürüş kalitesinin arttırılarak, müşteri memnuniyeti ve yakıt tasarrufunun sağlanması. Yaygın mobil iletişim alt yapısı, görev planlama ve süreç takiplerinin gerçekleştirilmesi. Türkiye’nin ilk çevre otomasyon projesi. Text

Filo Yönetim Sistemleri Çevre ve Yol için TAKİBB Dünya’nın ilk sensörsüz tonaj aşım ve ölçüm sistemi CAN Veriyolu ile araç dinamiğinden ağırlık tahmini Tüm yollarda eş zamanlı denetleme

Öneriler: Akıllı Kente giden yolda Ulaşım Yönetim Sistemlerinin bir şemsiye altında toplanması Uluslar arası standartlara sahip, açık teknolojik çözümlerin yerelde üretilmesi ve kullanılması Kentiçi trafiğin uygulama ve denetimlerinin yerel yönetimlerin kontrolünde olması Ulaşımda teşvik ve ödüllendirme uygulamaları Ülkenin teknoloji çöplüğüne dönüşmemesi için ITS alanında birliğin sağlanması ( ITS Türkiye )

Geleceğe hakim olmanın yolu, geleceği bugünden planlamaktan geçer. Teşekkürler… Geleceğe hakim olmanın yolu, geleceği bugünden planlamaktan geçer. Kasım KUTLU Genel Müdür