Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İcra Kurulu Başkan Yardımcısı"— Sunum transkripti:

1 İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
Hasan SÜEL Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

2 NFC’li Bir Gün ! Bilet sahipleri gar otoparkını ücretsiz kullanma fırsatı sunmaktadır. Otopark girişindeki terminale telefon dokundurularak giriş yapılır. Gidilecek şehirde ziyareti planlanan müzenin giriş ücreti ile ilgili indirim duyurusu bulunan postere telefon dokundurularak indirim kuponu telefona indirilir. Telefonunu turnikeye dokundurarak, biletini kullanır ve trene binilir. Telefon ile tren bileti satın alınır, koltuk seçilir ve bilet telefona indirilir. Önceki yolculuklardan kazanılan puanlar ile Lounge giriş hakkı kazanılmıştır. Girişteki okuyucuya telefon gösterilerek Lounge’a girilir. Trene giderken içecek alınır, telefonu ile ödeme yaparak trene gider. Kondüktör’ün elindeki terminale telefonunu yaklaştırarak gazetesi satın alınır. Seyahat sonrasında telefonunu PC’sine yaklaştırarak seyahat harcamalarını işyerine aktarır. Müzeye gidilerek indirim kuponu kullanılır ve giriş yapılır. Telefonunu taksideki terminale dokundurarak taksi ücreti ödenir. Müzede gezerken dönüş treninde geçikme olup olmadığını kontrol etmek üzere ilgili postere telefon dokundurulur. Yolculuk tamamlanır ve taksiye binilir. Yan koltukta seyahat eden kişi ile tanışılarak, telefonlar birbirine dokundurularak iletişim bilgileri paylaşılır.

3 Vodafone’la NFC’li ulaşım
Vodafone’lular Murcia, İspanya’da NFC telefonları aracılığı ile toplu taşıma hizmeti alabilmektedir. Duraklarda bulunan Akıllı Poster’lere yolculuk bilgilerine erişebilmekte ve bir sonraki araç için bekleme süresini göstermektedir. Gelecekte NFCli telefon sahipleri, spor, eğlence , kültür ve sanat merkezlerine giriş yapabilecekler ve bisiklet kiralama hizmeti alabileceklerdir. 4 milyon kullanıcıya erişim potansiyeli bulunmaktadır. Alman demiryolu işletmeleri Deutsche Bahn (DB) ve Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) ile yolculuk yaparken, Vodafonelular giriş ve çıkıştaki noktalarda NFCli telefonlarını dokundurarak ücret ödeyebilmektedirler.

4 Kullanıcı Faydaları Kolay Hızlı Etkileşimli Uzaktan yüklenebilir
Çevreci Dayanıklı Kayıp riski düşük Birden çok hizmeti aynı anda alabilme fırsatı sunar Ödeme aracı çeşitliliği sağlar (Kredi Kartı, Banka Kartı, Ulaşım Kartı vs.) Tarife bilgilerine ve yolculuk bilgilerine kolay erişim sağlar Yolculuk geçmişi ile ilgili bilgiler takip edilebilir Diğer NFC’li ürün ve hizmetlerle etkileşim imkanı sunar.

5 İşletici Faydaları Müşteri memnuniyeti artışı sağlar
Yeni gelir kaynağı (indirim kuponu yüklemeleri, tanıtım alanları gibi) yaratır Bilet ihtiyacını ortadan kaldırır. Bilet makinaları ve satış noktası ihtiyacını azaltır. Stok yönetim ihtiyacını ortadan kaldırır. Satış noktalarına ödenen primlerin azalmasını sağlar. Operasyonel ve bakım giderlerinin azaltılmasını sağlar. Ek hizmetlere olanak sağlar. Anlık iletişim ve etkileşim sağlar. Risk yönetimini daha etkin hale getirir.

6 M2M Teknolojisi... Maliyetlerin azaltılmasına ve zamandan tasarruf edilmesine Yeni iş modellerine ve karlılığın artırılmasına Daha iyi müşteri deneyimlerine Mevzuatlara uyumluluğa Sürdürülebilirliğe ...olanak sağlamaktadır

7 Potansiyel M2M Alanları
Otomotiv Ev Elektroniği Çevresel Gözetim Sağlık Sektörü Kurumsal Bilişim Ölçümleme Ödeme Sistemleri Uzaktan Erişim & Kontrol Güvenlik İzleme & Takip

8 M2M ile otomotiv alanında örnek uygulamalar
M2M teknolojisi ile bir aracın lokasyon bilgisinin gerektiğinde acil hizmetler veya benzeri sistemlerle paylaşılması sağlanabilir. Böylece trafik kazası bölgesine sağlık birimlerinin erişim süreleri %50’ye kadar azalabilir.* Sürücülere gerçek zamanlı rota, yönlendirme ve trafik durum bilgilendirmesi yapılabilir. Aşağıdaki ve benzeri bir çok bilgi anlık olarak paylaşılabilir: Lokasyon Servisleri: Park yeri yönlendirme servisi, navigasyon hizmetleri, acil durum bilgilendirmeleri Ödeme ve fiyatlandırma hizmetleri: Otoyol ve park ödemeleri, sigorta hizmetlerinde indirimler Bilgilendirme servisleri: Haber/hava durumu bilgi servisleri, rota planlama hizmetleri Araç İlişki Yönetim Sistemleri: Uzaktan bakım ve destek hizmetleri, sürücü destek hizmetleri *European Community, July 2010

9 Yeni teknolojiler ile daha etkin ve doğa saygılı toplu ulaşım
NFC teknolojisi toplu taşıma, otoyol geçiş sistemleri gibi alanlarda kullanılarak kurum ve firmalara önemli otomasyon faydaları ve çevresel katkılar sağlayacaktır. M2M sistemleri, ulaşım sistemlerindeki optimizasyon ve rotanın yüksek hassasiyetle planlanmasını sağlayacaktır.


"İcra Kurulu Başkan Yardımcısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları