BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgilerimi sunuyorum
Advertisements

Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
KLAVYE KULLANIMI.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
ÜNİTE Windows 7 BDEM 105 – Bilgisayar Uygulamaları I 3
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
Temel Bilgi Teknolojileri
KLAVYE EĞİTİMİ.
BDEM105 Ünite 5: Word
DOSYA-KLASÖR VE DOSYA UZANTILARI
Bilgisayar Uygulamaları II
WINDOWS TEMEL İŞLEMLER
Windows 8 Öğr. Gör. Hüseyin GÜNEŞ –
Dosya Yönetimi.
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Bilgisayarda Ofis Programları
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Katmanın sayfada görünme değeri, Katmanın sayfada görünme modu Katman gizleme – gösterme seçeneği Aktif ( Seçilmiş ) Katman Katman Kilitleme seçenekleri.
Dosya Adları ve Uzantıları
Dosya Yönetimi 118.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
DOSYA KLASÖR VE KLASÖR UZANTILARI
Temel yazIM İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
Kes, Kopyala, Yapıştır & Ara, Bul, Değiştir
EXCEL 2003 Ders 2.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
 Klasör; bir programa yada herhangi bir uygulamaya ait dosyaların başka dosyalarla karışmaması için oluşturulan birimlerdir.  Klasörler sayesinde aradığımız.
WİNDOWS DİZİN YAPISI.
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Windows 8.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
İşlem Merkezi Yönetimi
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
VLC MEDİA PLAYER.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
WORD 2010’DA BELGELERİ YAZDIRMAK
© TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – VERİ SUNUMU - I 1 / 32 Ünite 5 Veri Sunumu – I (Microsoft Powerpoint) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
DOSYA MENÜSÜ.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
İÇERİK POWERPOINT - ŞUBAT  Metin Kutusu ile ilgili işlemler
::: Soru Numarası Seçin :::
Bu Hafta Öğreneceklerimiz
KLAVYE TUŞLARI VE ÖZELLİKLERİ
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Dosya Yönetimi.
DOSYA-KLASÖR VE SÜRÜCÜLER
BİLGİ ve İletİŞİM TeknolojİSİ
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
Temel Bilgisayar Dersi
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
Sunum transkripti:

BİLGİSAYARDA DOSYA YÖNETİMİ

YENİ DOSYA NASIL AÇILIR ? Bulunduğumuz alana gelip ; Farenin Sağ tuşunu tıklarız . Yeni Seçeneğini Tıklarız . Klasör Seçeneğini Tıklarız. Bu şekilde yeni bir Dosya açmış oluruz.

DOSYA KOPYALAMA NASIL YAPILIR ? Masaüstünde kayıtlı olan dosyanın üzerine gelip farenin sağ tuşunu tıklayıp ‘Kopyala’ seçeneği seçeriz. İstediğimiz alana gelip dosyayı ‘Yapıştır’ deriz .

Dosyanın üzerine gelip Sağ Tıklarız . Dosyayı bulunduğu alandan tamamen kaldırıp , bir kopyasını bırakmadan başka bir dosyada yer almasını sağlamak için ; Dosyanın üzerine gelip Sağ Tıklarız . Seçenekler arasından ‘Kes’ Seçeneğini tıklarız . İstediğimiz dosyaya gelip ‘Yapıştır’ deriz .

DOSYA GİZLEME NASIL YAPILIR ? Masa üstünde kayıtlı olan dosyayı gizlemek için ; Dosyanın üzerine gelip farenin sağ tuşunu tıklarız , gelen seçeneklerden ÖZELLİKLER seçeneğini seçeriz. Gelen seçenekler arasından GENEL seçeneğinden ‘Öznitelikler’ alanında yer alan GİZLİ seçeneğini tıklarız. Veya; Denetim masasında yer alan Klasör seçeneklerinden, Görünüm sekmesinde yer alan , gizli dosya ve klasörlerde yer alan, Gizli dosya ve klasörleri gösterme seçeneğini tıklarız .

Gizlediğimiz dosyayı görünür hale getirmek için ; Denetim masasında yer alan Klasör seçeneklerinden, Görünüm sekmesinde yer alan , gizli dosya ve klasörlerde yer alan, Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini tıklarız .

DOSYA SİLME Masa üstünde yer alan dosyayı silmek için ; Bulunan klasörün üstüne gelip farenin sağ tuşu tıklarız. ‘Sil’ seçeneği tıklanır. Sil seçeneği tıklandığı zaman ; ‘ Bu klasörü Geri Dönüşüm Kutusuna Taşımak istediğinize Emin misiniz ? ’ Seçeneği gelir. ‘Evet / Hayır ’ Seçenekleri altında yer alır . Burdan ‘ Evet ’ seçeneğini tıkladığımızda dosyayı ‘ Geri Dönüşüm Kutusuna ‘ göndermiş oluruz .

Dosyanın boyutunu ,ne zaman oluşturuluduğunu ,türünü,konumunu, disket boyutunu , içeriğini , özniteliklerini öğrenmek için ; Dosyanın üzerine gelip Farenin Sağ tuşunu tıkladıktan sonra , ‘Özellikler’ Seçeneğini seçeriz .

DOSYANIN BOYUTUNU KÜÇÜLTMEK İÇİN NE YAPARIZ ? Dosyanın üzerine gelip Sağ tık yaparız. Seçenekler arasından ‘Arşive Ekle…’ seçeneğini seçeriz .

Bulunan dosyayı başka bir yere göndermek için ; Dosyanın üzerine gelip sağ tık yaparız . ‘Gönder’ komutunu seçeriz . Burdan istediğimiz yeri seçer ve göndeririz .

Bulunan dosyanın adını değiştirmek için ; Dosyanın üzerine gelip sağ tıklarız . ‘Yeniden Adlandır’ seçeneğini seçeriz . İstediğimiz adı oluşturup Enter tuşuna bastığımızda dosya yeniden adlandırılmış olur.

Denetim masasındaki klasör seçenekleri ; Genel Görünüm Ara Seçeneği bulunur .

Genelde , Klasöre göz atma seçeneği ; Tüm klasörleri aynı pencerede aç seçeneğini tıkladığımızda ; bütün klasörleri aynı pencere (aynı sayfa) içinde açar. Her klasörü kendi penceresinde aç seçeneğindeyse ; her klasör kendi penceresinde açıılır.

Öğeleri tıklatma seçenekleri ; Öğeyi açmak için tek tıklat ; bu seçeneğiyle tek tıkla öğeyi açarız. Öğeyi çift tıklat ; bu seçeneği tıkladığımızda öğe çift tıklanarak açılır.

Gezinti bölmesi ; Tüm klasörleri göster seçeneğiyle Otomatik olarak geçerli klasöre genişlet seçeneği yer alır.

Ara seçeneğindeyse ; Ne arandığı , nasıl arandığı , dizinin dışındaki konumlar arandığına ulaşırız.

106502013 Özlem Erol