Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Katmanın sayfada görünme değeri, Katmanın sayfada görünme modu Katman gizleme – gösterme seçeneği Aktif ( Seçilmiş ) Katman Katman Kilitleme seçenekleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Katmanın sayfada görünme değeri, Katmanın sayfada görünme modu Katman gizleme – gösterme seçeneği Aktif ( Seçilmiş ) Katman Katman Kilitleme seçenekleri."— Sunum transkripti:

1

2 Katmanın sayfada görünme değeri, Katmanın sayfada görünme modu Katman gizleme – gösterme seçeneği Aktif ( Seçilmiş ) Katman Katman Kilitleme seçenekleri Katmanı silmek için çöp sepeti Yeni katman oluşturma Katmanlara stil eklemek için açılan menü Katmanları dizinlere koymak için klasör yeri belirtme Katmanları zincirleme alanı Katmana Maske Ekleme Katmana değişik efektler uygulamak için açılan menü Katman kelime anlamı olarak yüzey, alan olarak adlandırılabilir. Photoshop programında açtığımız sayfa üzerinde istediğimiz kadar birbirinden bağımsız Katman oluşturup, her birinde değişik çalışmalar oluşturabiliriz. Her bir katmandaki çalışma alanı diğer katmanı etkilemez. Katmanların çalışmadaki sıralaması çalışmada bunların görünme şeklini de belirler.

3  Bu resmi taşınabilir hale yani katman haline dönüştürmek için katman penceresinde yer alan ve seçili görünen resim simgesi veya artalan yazısı üzerinde çift tıklanır. BİR RESMİN KATMAN HALİNE GETİRİLMESİ Bir photoshop resmi açıldığında normalde Artalan halindedir. Böyle bir resmi katman haline dönüştürmek için Photoshop sayfasında sağ alt tarafta yer alan ve bu ders notunda az üstte şekli çizili olan katman penceresindeki resimle ilgili bölüme çift tıklanır. Gelen pencerede Katman seçilidir.

4 BİR RESİM ÜZERİNDEN BİR ALANIN ALINARAK KATMAN OLUŞTURULMASI

5 KATMAN ÜZERİNDE YAPILABİLECEK İŞLEMLER KATMANIN İSMİNİ DEĞİŞTİRME

6 KATMAN ÖZELLİKLERİ Katmanın adını ve artalan rengini değiştirmeyi sağlar. HARMANLAMA SEÇENEKLERİ Katmana çeşitli görüntü stillerini (alt gölge, iç gölge, ışıma, eğik, saten, renk paylaşımı) uygulama, çeşitli harmanlama normlarını (sert ışık, yumuşak ışık, fark, istisna, renk kaçırma, renk yanması, açıklaştır, koyulaştır, parlaklık, ton, renk gibi) uygulamayı sağlar.

7 BİR KATMANI SİLME Çalıştığımız Katmanlardan istediğimizi silebiliriz. Bunun için silinmek istenen katman Katmanı Sil kutusuna (çöp kutusu simgesine) sürüklenir veya ters tıklanarak Katman Sil seçilir. Çöp kutusu (Katmanı sil) Yeni katman oluştur

8 Aşağıda Harmanlama Seçenekleri penceresi görülmektedir.


"Katmanın sayfada görünme değeri, Katmanın sayfada görünme modu Katman gizleme – gösterme seçeneği Aktif ( Seçilmiş ) Katman Katman Kilitleme seçenekleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları