2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Advertisements

MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ
Kızamık Eliminasyon Programı
Meriç Belediyeler Birliği
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
IRAK TÜRKLERİ VE İNSAN HAKLARI
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Bursa Tütün Kontrol Çalışmaları
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
ATAŞEHİR FİNANS MERKEZİ
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
A-GÜNEŞ SİSTEMİ GEZEGENLERİ
PAZAR RAPORLARI_2013.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BÜYÜK TAARRUZ
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Mustafa Kemal ATATÜRK.
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
DÜNYA ve UZAY.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
TEST – 1.
İSKENDERUN AK PARTİ KADIN KOLLARI FALİYETLERİ
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
LOZAN BARIŞ KONFERANSI VE ANTLAŞMASI
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SONRASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI
-  TBMM Hükümeti, Mustafa Kemal’in başkanlığında iç ve dış düşmanlarla savaşa başladı. Bu savaş, Kurtuluş Savaş’ıydı. Hükümet, kararlı tutumuyla ilk.
AÇLIK SORUNU Elif AVCI.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
İSRAİL MASONU BU SLAYT GÖSTERİSİNDE İSRAİL MASONU İLE İLGİLİ BİLGİLER YER ALMAKTADIR. BU BİLGİLER GERCEK BİR NİTELİK TAŞIMAMAKLA BİRLİKTE BİR İNTİKAM SAVAŞIDIR.
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
KARADENİZİN İNCİSİ SAMSUN’A HOŞGELDİNİZ…
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER.
3 KATININ 3 FAZLASI 15 OLAN SAYININ YARISI KAÇTIR?
Kızılay.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
Bağımsızlık Savaşı
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
Soma maden faciası: Ölü sayısı 284, kaza protesto edildi
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
En Yeni 10 Ülke.
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR.
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

2014 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 29 ARALIK 2014

Sunum Planı  2014 Dünya’da Öne Çıkan Olaylar  2014 Türkiye’de Öne Çıkan Olaylar  2014 Beyağaç’ta Öne Çıkan Olaylar

DÜNYADA ÖNE ÇIKAN OLAYLAR 2014'te dünyanın farklı bölgelerinde savaş, çatışma, siyasi kriz, saldırılar ve tabii afetler yaşanırken, Suriye'deki iç savaş, IŞİD saldırıları ve Ukrayna'daki çatışmalar dünya gündeminde öne çıktı. İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Irak, Afganistan, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaşanan çatışma ve saldırılarla Batı Afrika ülkelerinde 6 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Ebola salgını, yıla damga vuran diğer olaylar oldu.

Güney Kore'deki feribot kazası, Filistin'de varılan milli mutabakat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenilere yönelik barış mesajı, Tayland'da sıkıyönetim ilan edilmesi, Afganistan'da toprak kayması felaketi, Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanı seçilerek görevine başlaması, Balkanlar'da sel felaketi ve ardından toplu mezarların ortaya çıkması, en önemli gündem maddelerini oluşturdu.

 NASA'nın gezegen avcısı uzay teleskopu Kepler, 500 ışık yılı mesafede, bir yılı 130 gün olan bir gezegen keşfetti. Kendi yıldızına olan uzaklığı sebebiyle “yaşanabilir bölge” içerisinde bulunduğu tespit edilen gezegene “Kepler-186F” adı verildi.  17 Mart 2014 tarihinde Kırım Meclisi, “Bağımsız Kırım Cumhuriyeti”ni ilan ettiğini açıkladı. Bağımsızlık bildirisinde Sivastopol' un özel statüye sahip olacağı belirtildi.

07 Temmuz 2014‘te İsrail tarafından Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 2050 Filistinli hayatını kaybetti, Filistinli yaralandı. Pakistan'ın Peşaver kentindeki ordu okuluna, 16 Aralık’ta Taliban tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 500 öğrenci rehin alındı, ölü sayısının 148'e, yaralı sayısının da 150'ye yükseldiği 17 Aralık 2014 tarihinde Türkiye’ de bir günlük yas ilan edildi.

TÜRKİYE’DE ÖNE ÇIKAN OLAYLAR Türkiye tarihinde ilk defa 10 Ağustos 2014’ te Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildi. Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği “Kış Uykusu” filmi, Mayıs ayında düzenlenen 2014 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü kazandı.

 14 Şubat 2014’ te Türkiye’ nin 5. Uydusu TÜRKSAT 4A Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatıldı.  Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 1,7 milyona ulaştı. 22 kampta yaklaşık 225 bin Suriyeli barınırken; 1,5 milyona yakın mülteci Türkiye’nin çeşitli illerine dağıldı.

13 Mayıs'ta Soma'da bir maden ocağında elektrik kaçağından dolayı çıkan yangında, 301 madenci göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybı yaşanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

BEYAĞAÇ’ TA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER  İlçemiz Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi yeni binasında 2014 Kasım ayı itibariyle hizmet vermeye başladı.  İlçe Malmüdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası yanındaki yeni hizmet binasına taşındı.

 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanımız SMMM Mustafa AKÇAY tekrar Belediye Başkanı olarak seçildi.  30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Denizli’nin de Büyükşehir Şehir statüsüne kavuşmasıyla İlçemizde bulunan 8 Köyümüz Mahalle adını alarak İlçemizde toplamda 15 mahallemiz olmuştur.

 İlçemizde 2014 yılında Kaymakamımız Sayın Muhammed Serkan ŞAHİN başkanlığında en kapsamlı mahalle ziyaretleri gerçekleştirildi. İlçe Belediye Başkanımız ve tüm daire amirlerinin katılımıyla ziyaret edilen mahallelerde halkın ihtiyaç ve sorunları dinlendi.

 İlçemiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 2014 yılında 63 yeni personel göreve başlarken, ilçemizden 58 personel ayrılmıştır.

TEŞEKKÜRLER… ARZ EDERİM. Selman KEF VHKİ