30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Middle East Technical University
Advertisements

AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNDE EĞİTİM SİSTEMLERİNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER Prof. Dr. Adil TÜRKOĞLU.
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Kurumlar toplumu önemser

Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI Etkinlik El Kitabı 2014
SWOT ANALİZİ.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
İzmir İktisat Kongresi 30 Ekim – 1 Kasım Ekonomik büyüme tek başına kadınları da kapsayıcı kalkınma için yeterli değil Örnek: Türkiye Ekonomik.
Üniversite Eğitimi ve Sürdürülebilir İktisadi Kalkınma Olgusu
1 Bilişim ve İletişim Sektörü Neden Stratejiktir ? Bilişim ve İletişim iş yapış şekillerini ve sosyal hayatı doğrudan etkileyen ana-yapıtaşı konumundadır.
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Bilgi ve Yenilik İktisadı
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
DÖRTLÜ DÖNGÜ MODEL İ Ramazan TAŞ Turgut Özal Üniversitesi Mayıs 2012 * Ankara ULUSLARARASI KOB İ KONGRES İ.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
Üniversite – Sanayi İşbirliği Çankırı Karatekin Üniversitesi 13 Haziran 2013 KAZIM YALÇINOĞLU Orta Doğu Teknik Üniversitesi Seri Girişimci- Sanayici.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Uygarlık Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün S S
SEZGİN ÖZTEK ŞEREF AYAN
DEĞİŞME VE EĞİTİM.
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
1.  Teknik, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik bağlamlarda ve her türlü örgütlerde ge r çekleşmekte olan girişimciliğin günümüzde çok çeşitli tanımları.
Şekil 1 - Dinamize Toplumsal Bütün Kaynak: H. Erkan (1998); Kültür Politikamızda Yeni Boyutlar KÜLTÜREL ALAN EKONOMİK ALAN P.SÜREÇ S.SÜREÇ K.SÜREÇ DIŞ.
DİNAMİKLER Nisan 2008, İstanbul İNOVASYON  İnovasyon: bir ürün veya proseste verimliliği artırarak, etkinliği artırarak, maliyetleri düşürerek,
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
KENTSEL SİYASET-2 Kentsel Siyaset-4 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Kırsal Kalkınmada Toplum Dinamikleri Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK,
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Ekonomi Biliminin Doğuş Gerekçesi ; Kıtlık Kanunu Kaynakların;
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014

Geçmişten bugüne sadece sanayinin ve sanayicinin sorunlarına yönelik dar bir bakış açısına sahip olmayı asla uygun görmedik.

Geçmiş, bugün ve gelecekten oluşan bütüncül bir zaman anlayışının hakkını, bugüne kadar hiçbirimizin yeteri kadar vermedik.

HİÇBİRİMİZ MASUM DEĞİLİZ

GERÇEKLERLE, GERÇEKLERİMİZLE YÜZLEŞMELİYİZ!

“21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme”

Ekonomi Ekonomi Devlet-Demokrasi-Toplum Devlet-Demokrasi-Toplum Şirketler ve Eğitimdeki Vasatlıkla Yüzleşme ve Bundan Çıkış Yolları Şirketler ve Eğitimdeki Vasatlıkla Yüzleşme ve Bundan Çıkış Yolları

VASATLIK en az 150 yıldır ayağımıza dolanan ZİNCİRDİR.

Vasatlıktan Bütünsel Gelişmeye Bugün Türkiye kritik bir eşikte duruyor. Bugün Türkiye kritik bir eşikte duruyor. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Toplumumuzun Beklentisi, Her Bakımdan Gelişmiş Bir Ülkede Yaşamaktır Sanayi Kongresi Bildirgesi Türkiye mutlaka sanayileşmeyle bütünsel kalkınmasını sağlamalı, kendi üretim ve ürün teknolojisine sahip olarak "sanayileşmiş ülke" statüsüne ulaşmalıdır. Türkiye mutlaka sanayileşmeyle bütünsel kalkınmasını sağlamalı, kendi üretim ve ürün teknolojisine sahip olarak "sanayileşmiş ülke" statüsüne ulaşmalıdır.

Yeni Bir Dünyaya Doğru Dünya koşulları tarihte benzeri görülmedik bir hızla değişiyor. Dünya koşulları tarihte benzeri görülmedik bir hızla değişiyor. Vasatlıktan kurtulup refah ve esenliğe ulaşmak için yeni bir zihniyet ve yaklaşım gerekiyor. Vasatlıktan kurtulup refah ve esenliğe ulaşmak için yeni bir zihniyet ve yaklaşım gerekiyor. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Bütünsel Kalkınma Önerimiz Sanayi Kongresi Bildirgesi Kalkınma ancak ekonomik gelişmişlik, sosyal gelişmişlik, insani gelişmişlik, sürdürülebilirlik ve yönetişim unsurlarının aynı anda ve birbirleriyle uyumlu olarak gelişmesi halinde sağlanabilir. Kalkınma ancak ekonomik gelişmişlik, sosyal gelişmişlik, insani gelişmişlik, sürdürülebilirlik ve yönetişim unsurlarının aynı anda ve birbirleriyle uyumlu olarak gelişmesi halinde sağlanabilir.

Her Alanda İnovasyon ‘Bütünsel Kalkınma’nın günümüz koşullarında tek yolu vardır, o da inovasyona dayalı büyümedir, akıllı büyümedir! ‘Bütünsel Kalkınma’nın günümüz koşullarında tek yolu vardır, o da inovasyona dayalı büyümedir, akıllı büyümedir! Sanayi Kongresi Bildirgesi

Yeni Teknolojik ve Sektörel Yönelişler Sanayi Kongresi Bildirgesi Ülkemiz teknoloji ve yetenek kapasitesini artırmak için yeni teknoloji alanlarına yönelmelidir. Ülkemiz teknoloji ve yetenek kapasitesini artırmak için yeni teknoloji alanlarına yönelmelidir. Yeni teknolojiler, tüm imalat ve hizmet sektörleriyle bütünleştirilmelidir. Yeni teknolojiler, tüm imalat ve hizmet sektörleriyle bütünleştirilmelidir. En büyük teminat, duran varlıklar veya şahsi kefaletler yerine bilgi, fikirler ve buluşlar olabilmelidir. En büyük teminat, duran varlıklar veya şahsi kefaletler yerine bilgi, fikirler ve buluşlar olabilmelidir.

Adil Bir Vergi Düzenlemesi İhtiyacı Bütünsel kalkınmanın finansmanının sağlanması için kapsamlı bir vergi reformu zorunludur. Bütünsel kalkınmanın finansmanının sağlanması için kapsamlı bir vergi reformu zorunludur. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Dünyayla Bütünleşmeye Devam Etmeliyiz Ülkemizin tüm uluslararası antlaşma ve forumlarda çok yönlü etkinliğini artırmasını her zaman destekleyeceğiz. Ülkemizin tüm uluslararası antlaşma ve forumlarda çok yönlü etkinliğini artırmasını her zaman destekleyeceğiz. Sanayi Kongresi Bildirgesi

En Büyük Eksiğimiz: İşbirliği Kültürü Kamu otoritelerinin sanayi stratejileri ve politikalarında yönlendirici ve özendirici işlevi yeniden tanımlanmalıdır. Kamu otoritelerinin sanayi stratejileri ve politikalarında yönlendirici ve özendirici işlevi yeniden tanımlanmalıdır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Yeni Anayasa ve Hukuk Reformu Aciliyetini Koruyor Kuvvetler ayrımı ilkesine ve çoğulculuğa bağlı, insan hak ve özgürlükleri için güvence sunacak demokratik bir anayasa yapılmalıdır. Kuvvetler ayrımı ilkesine ve çoğulculuğa bağlı, insan hak ve özgürlükleri için güvence sunacak demokratik bir anayasa yapılmalıdır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Yeni Bir Kamu Yönetimi Anlayışı Ekonomik ve toplumsal faaliyetlerin özgürlüğünü güvence altına alan, “insan odaklı bir devlet” yapılanmasına ihtiyaç vardır. Ekonomik ve toplumsal faaliyetlerin özgürlüğünü güvence altına alan, “insan odaklı bir devlet” yapılanmasına ihtiyaç vardır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Beşeri Sermaye Türkiye’nin beşeri sermayesini hızla geliştirmek için bütünsel bir stratejiye acilen ihtiyacı vardır. Türkiye’nin beşeri sermayesini hızla geliştirmek için bütünsel bir stratejiye acilen ihtiyacı vardır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Herkes İçin Nitelikli Eğitim 21. yüzyılı kazanabilmemiz için eğitim kapsayıcı, çoğulcu, nitelikli ve eşitlikçi bakış açısına dayanmalıdır. 21. yüzyılı kazanabilmemiz için eğitim kapsayıcı, çoğulcu, nitelikli ve eşitlikçi bakış açısına dayanmalıdır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Ana Halka Öğretmenlerimizi Güçlendirmektir Öğretmenlerimizin maddi durumları, sosyal statüleri ve entelektüel düzeyleri yükseltilmelidir. Öğretmenlerimizin maddi durumları, sosyal statüleri ve entelektüel düzeyleri yükseltilmelidir. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Yeni Bir İş ve Yönetim Anlayışı Ülkemizde patron şirketi anlayışı hâkimdir, profesyonellere güven eksiktir, yatay yapı ve ilişkilerden çok dikey yapı ve ilişkiler belirleyici olmaktadır. Ülkemizde patron şirketi anlayışı hâkimdir, profesyonellere güven eksiktir, yatay yapı ve ilişkilerden çok dikey yapı ve ilişkiler belirleyici olmaktadır. İşbirliği yapmanın yaratıcı ve geliştirici dinamiklerinden yararlanılmalıdır. İşbirliği yapmanın yaratıcı ve geliştirici dinamiklerinden yararlanılmalıdır. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Girişimcilik Özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe de girişimci bir anlayışın ülkemizde yerleşmesi sağlanmalıdır. Özel sektörün yanı sıra kamu sektöründe de girişimci bir anlayışın ülkemizde yerleşmesi sağlanmalıdır. Sivil toplum kuruluşlarının da yeni kaynak yaratma, verimli çalışma ve yönetişim gibi performans belirleyici yönlerde ciddi sorunları vardır. Sivil toplum kuruluşlarının da yeni kaynak yaratma, verimli çalışma ve yönetişim gibi performans belirleyici yönlerde ciddi sorunları vardır. Girişimcilik burada da dönüştürücü bir rol oynayabilir. Girişimcilik burada da dönüştürücü bir rol oynayabilir. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Birlikte Yaratmak Tüm dünyada “birlikte yaratma” paradigması kaliteli iş yapmanın, topluma değer katmanın başlıca önkoşulu haline geldi. Tüm dünyada “birlikte yaratma” paradigması kaliteli iş yapmanın, topluma değer katmanın başlıca önkoşulu haline geldi. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Gençlerin Önünü Açalım Tüm karar alıcıları, kamu yöneticilerini, şirketlerimizi, üniversitelerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı yeni kuşakları anlamaya, desteklemeye ve önlerini açmaya çağırıyoruz. Tüm karar alıcıları, kamu yöneticilerini, şirketlerimizi, üniversitelerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı yeni kuşakları anlamaya, desteklemeye ve önlerini açmaya çağırıyoruz. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Kadınların Yüzyılı Daha nitelikli bir ekonomik ve sosyal gelişim için kadın istihdamı artırılmalıdır. Daha nitelikli bir ekonomik ve sosyal gelişim için kadın istihdamı artırılmalıdır. Girişimci, sanayici ve yönetici kadınların oranı hızla yükseltilmelidir. Girişimci, sanayici ve yönetici kadınların oranı hızla yükseltilmelidir. Sanayi Kongresi Bildirgesi

Özgünlüğümüz Gücümüzdür Türkiye dünyanın çok özel bir bölgesinde çok özgün bir ülkedir. Türkiye dünyanın çok özel bir bölgesinde çok özgün bir ülkedir. Sanayi Kongresi Bildirgesi

BÜTÜNSEL KALKINMA MODELİ öneriyoruz BÜTÜNSEL KALKINMA MODELİ öneriyoruz

30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014