Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU"— Sunum transkripti:

1 İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU
GİRİŞİMCİLİK İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU

2 GİRİŞİMCİLİK NEDİR? Girişimcilik: Etrafımıza farklı bir bakış açısıyla bakma ve bakarken görüp tespit ettiğimiz fırsatları değerlendirme sürecidir. Başarılı Girişimci: Bir girişimi, katma değerini artırarak sürekli büyüme ve gelişme sürecinde tutabilen kişidir.

3 BAŞARILI GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ:
Gayretli, cesaretli, maceraperest ve enerjiktir. Liderlik rollerini ve baskın olmayı sever. Güç, statü ve maddi zenginliği ister. Özgüven sahibidir ve ikna yeteneği kuvvetlidir. Sözel yeteneği kuvvetlidir. Uzun süreli entelektüel çaba gerektiren işleri ve detayları sevmez.

4 GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER:
Uygun makro ekonomik koşullar (fiyat istikrarı, sürekli büyüme, tam istihdam ve adil gelir dağılımı) Uygun altyapı koşulları (ulaşım, iletişim ve bilgiye erişim, üretim yeri olanakları, eğitim sistemi vs.) Uygun kurumsal yapı (vergiler, finans kaynakları, sınai mülkiyet hakları vs.) Uygun destekler (eğitim, danışmanlık vs.)

5 Toplumsal verilerin araştırılması:
Girişimcilik kişinin içinde yaşadığı topluma talep ettiği ürün ya da hizmetleri sunarak gelir elde etmesidir. Girişimciliğin kişisel özellikleri arasında fırsatları sezmek, talepleri başkasından önce görmek önemli bir yer tutar. İş fikirlerinin başarılı olması için toplumsal verileri derlemek ve başarılı şekilde yorumlamak gerekir.

6 Seçilen hedef bölge için nüfus,
Nüfus artış hızı, Göç oranları, Nüfus yaş grupları dağılımı, Çalışan nüfus düzeyi, Çalışan nüfus içinde iş ve meslek gruplarının dağılımı, Ortalama aile büyüklüğü gibi demografik verilerdir.


"İbrahim HACIİBRAHİMOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları