OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Advertisements

Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
Halil POLAT “OKULDA DİYABET PROGRAMI” MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
SOSYAL MOBİLİZASYON.
2013 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI ANTALYA ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planları ( ) 1
Koyun - Keçi Kayıt Sistemi
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
REACH TÜZÜĞÜ EK-XVII KAPSAMINDA KISITLAMALAR YÖNETMELİĞİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMYASALLAR YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
2013 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI ANKARA ANKARA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI OKUL SÜTÜ ; Özel okullar dahil, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde (11/02/ /06/2013.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İÇİN
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
OKUL SÜTÜ PROGRAMI MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL SÜTÜ EĞİTİMİ.
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 2.Dönem Faaliyet Raporu.
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI OKUL SÜTÜ PROGRAMI.
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
BAKANLIK UYGULAMALARI VE MEVZUAT
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Malatya Bölge Müdürlüğü TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU MALATYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İSTATİSTİKLERLE MALATYA NİSAN 2014.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
D3‘Hapur hupur’ projesi
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde Dikkat Edilecek Konular HakKındaki Tarih ve sayılı yazıda yer alan açıklAmaların.
Sunum transkripti:

OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Şubesi Okul Sütü Bilgilendirme Toplantısı, 20 Nisan 2012, İstanbul

OKUL SAĞLIĞI HİZMETLERİ - 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu - Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2010-2014) kapsamında okul sağlığı hizmetleri sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite boyutu ile ele alınmıştır. Söz konusu program 29.09.2010 tarihli Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanmıştır.

TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT “Obezitenin Önlenmesine Yönelik Çalışmalar” Başlığında Okullara Yönelik Aktiviteler arasında “Okul sütü programının başlatılması” aktivitesi de yer almaktadır. TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ HAYAT PROGRAMI (2010-2014)

OKUL SÜTÜ PROGRAMI Programın amacı 2012 yılı içerisinde yürütülecek olan Okul Sütü Programı kapsamında, özel okullar hariç, anasınıfından itibaren beşinci sınıf öğrencileri dahil olmak üzere; ilköğretim okulu öğrencilerine uzun ömürlü kutu süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını arttırmak ve arz fazlası sütün değerlendirilerek üretimde istikrarı sağlamaktır.

PROJENİN PAYDAŞLARI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Ulusal Süt Konseyi PROJENİN PAYDAŞLARI

OKUL SÜTÜ KOMİSYONU 81 İlde Vali Yardımcısı Başkanlığında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Defterdarlık temsilcilerinden oluşturuldu. Sekretaryası: İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütecektir.

GÖREVLER Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Programın Koordinasyonu, Okul sütünün ilgili mevzuatlara uygun üretimi, Sütün yurt içinden üretilmesi ve temini, Ambalajlanması ve etiketlenmesi, Tedarik ve İllere Dağıtımı, Teknik kriterlerin belirlenmesinden

Milli Eğitim Bakanlığı İllerde sütün Okullara Dağıtımın Koordinasyonu, Öğrencilerin programla ilgili eğitimlerinin sağlanması. Dağıtımı Yapılan Süt ile ilgili İcmal-1i hazırlamak, Süte duyarlılığı olan öğrencilerin program dışına bırakılması

Sağlık Bakanlığı Programın gelişim oranlarına etkisinin belirlenmesi Süt tüketim alışkanlıklarındaki değişimim belirlenmesi Süte duyarlılığı olan öğrencilerin program dışında kalmasının sağlanması.

Ulusal Süt Konseyi Okul Sütü Komisyonu 11-12 Nisan Tarihlerinde Ankara’da eğiticilerin eğitimi, Eğitim ve Tanıtım materyalinin temini ve dağıtımı, Okul Sütü Komisyonu Okul Sütünün Güvenli bir şekilde teslim alınmasını ve yüklenici tarafından dağıtımının sağlanmasını temin edecek

EĞİTİM VE TANITIM Tanıtım: Eğitim ve bilgilendirme : Okul Sütü Programı Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızın katılımı ile başlatılacaktır. Programın gündemdeki yerini koruması amacıyla, dönemsel olarak kitle iletişim araçları bilgilendirilmede kullanılacaktır. (film, afiş, broşür,kamu spotu vb gibi) Tanıtım için gerekli kaynak Ulusal Süt Konseyince karşılanacaktır. Eğitim ve bilgilendirme : Öğrenci, öğretmen ve velinin okul sütü programının işleyişi ve süt kullanımı ile ilgili sürekli eğitim ve bilgilendirme, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ nca müştereken yapılacaktır.

TEŞEKKÜRLER