KURULUŞU Çocuk felsefesi anlayışı: Bir çocukta bütün çocukları düşünmek. Çocuk ödevi yaklaşımı: Türkiye'de ve dünyada tek bir sorunlu çocuk kalmayıncaya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

Eğitim Psikolojisi ve Öğretmen
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Meriç Belediyeler Birliği
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BÖLÜM X HALKLA İLİŞKİLER.
SINIF YÖNETİMİ Sınıf; eğitim-öğretim etkinliklerinin
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
Genel Pratisyenlik Uzmanlık Eğitiminde
1.Hafta: Özel Gereksinimli Bireyler ve Özel Eğitim
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
OTURUM 6 ARAŞTIRMA İZLEME VE DEĞERLENDİRME. AMAÇ VE ÖĞRENİM HEDEFLERİ Amaç: Katılımcıların TSM’ lerin sağlığın geliştirilmesi kapsamındaki müdahaleleri.
REHBERLİK.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
ERGENLİK DÖNEMİNDE ARKADAŞ ETKİSİ
Üniversite – Sanayi İşbirliği Çankırı Karatekin Üniversitesi 13 Haziran 2013 KAZIM YALÇINOĞLU Orta Doğu Teknik Üniversitesi Seri Girişimci- Sanayici.
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
HARF İNKILABINDAN MİLLET MEKTEPLERİNE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AYDINLANIYOR
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ / EGİAD-BIZ (Bright Ideas Zone) 30 KASIM 2015.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDE SPOR YÖNETİMİ.
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Destek Eğitim Odaları.
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
SINIF YÖNETİMİ.
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
KAMU HUKUKUNDA ÇOCUK HAKLARI ÇOCUĞUN ANAYASAL TEMEL HAKLARI
ÇOCUK MAHKEMELERİNDE PSİKOLOJİK DANIŞMAN OLMAK
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E ĞITIM Ş UBE M ÜDÜRLÜĞÜ WWW. ASM. GOV. TR.
GENÇLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
… Sınıf Öğretmeni.
BE BEP NEDİR ?.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
Sunum transkripti:

KURULUŞU Çocuk felsefesi anlayışı: Bir çocukta bütün çocukları düşünmek. Çocuk ödevi yaklaşımı: Türkiye'de ve dünyada tek bir sorunlu çocuk kalmayıncaya kadar çocuk ödevine çalışmak ve çocuklara önceliğin verilmesi için öncülük etmek. Kuruluş tarihi: 3 Aralık 1990 Resmi Gazete yayın tarihi: 13 Şubat 1991, sayı Kurucusu: Mustafa Ruhi Şirin

Çocuk Vakfı'nın Amacı Çocuğun sosyal, kültürel ve eğitim bakımından gelişmesine katkıda bulunmak. Çocukluk çağlarının evreleri dikkate alınarak programlar geliştirmek. Çocuk psikolojisi, sağlığı, eğitimi alanlarında ortaya çıkan verilerin ışığında okul öncesi ve okul çağı çocuklarının sorunlarına yardımcı olacak araştırmaların yapılmasına ortam hazırlamak. Aile, çocuk, okul ve çevre ilişkilerinin düzenlenmesinde benzer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sağlamak. Beden ve ruh sağlığının kazanılmasında, özel ilgi gerektiren çocuklara yönelik çalışmalara öncülük etmek.Çalışan çocukların sorunlarına sosyal açıdan çözümler sağlayıcı öneriler geliştirmek. Aile ve çocuk konulu sosyal araştırmaların sonuçlarını kamuoyuna duyurmak.Çocukları olumsuz yönde etkileyen uyarıcılar karşısındakoruyucu tedbirler almak; çocuk haklarının savunulmasında ısrarlı ve kararl olmak.

ÇOCUK VAKFI DANIŞMA KURULU ÜYELERİ  Aile ve Çocuk Kültürü Araştırma Merkezi  Çocuk Sağlığı Danışma Kurulu  Çocuk Eğitimi Danışma Kurulu  Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma Merkezi (ÜYAM) Danışma Kurulu  Çocuk Hakları Kültürü Danışma Kurulu  Çocuk İhmali ve İstismarı Danışma Kurulu  Güç Koşullardaki Çocuklar Danışma Kurulu  Engelli Çocuklar Danışma Kurulu  Çocuğa Özgü Adalet Sistemi Danışma Kurulu  Çocuk Edebiyatı Okulu Danışma Kurulu

OKULLAR

Kuruluş Gerekçesi Çocukla ilgili konuları bütüncül bir yaklaşımla ele alarak çocuk pediatrisi, pedagojisi, sosyolojisi, hukuku ve felsefesi öncelikli olmak üzere, sağlık, eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında çocukbilim merkezli kuram, yöntem ve uygulamaya dayalı birikimi çocukların, yetişkinlerin, toplumun ve ülkenin yararlanmasına sunmak….

Çocuk Vakfı, kurulduğu günden bu yana, çocuğun haklarını bütüncül bir yaklaşımla merkeze alarak, öncelikle yetişkin bireyleri, toplumu, Devlet’i çocuk gerçeğinde buluşturmak ve çocukla yüzleştirmeyi amaçlıyor. Bunun için de öncelikle bütün özneleri yeni bir çocuk okuması için düşünce sancıları çekmeye çağırıyor.

Karagöz ve kukla sanatlarının öğretilmesi, sevdirilmesi, incelenmesi, araştırılması, geleneğine uygun biçimde yenilenmesi, geliştirilmesi ve yaşatılması için uygulamalı seminerler ve tasvir yapımı kursları düzenlenmesi

RAPORLAR 2012 Dünya Çocuk Hakları Bildirisi 2012 Dünya Çocuk Günü Türkiye Bildirisi Anayasa ve Çocuk Gerekçeli Madde Önerileri Kılavuzu / Haziran 2012 Anayasa ve Çocuk Gerekçeli Madde Önerileri Kılavuzu / Haziran 2012 Çocuğun Görünür Olduğu Bir Anayasa / Anayasa ve Çocuk Raporu Çocuğun Görünür Olduğu Bir Anayasa / Anayasa ve Çocuk Raporu Sosyal Destek Programı İçin Gönüllülere Çağrı Türkiye’nin Çocuk Karnesi Risk Altındaki Dünya Çocuklar Raporu