Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik Planlama.
Advertisements

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z

Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
EUA Kurumsal Değerlendirme Programı Felsefesi Prof. Dr. Nejat Erk.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞMASI
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
STRATEJİK PLANLAMA ERZURUM STK KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI II
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Stratejik Yönetim Süreci
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ ORTA ÖĞRETİM PROJESİ.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ
1 ÇEVRE ANALİZİ Ocak-2007 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
PLANLAMA VE STRATEJİK PLANLAMA S.Nazik Işık Nisan 2008.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
Stratejik Yönetim.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
STRATEJİK PLANLAMA.
Yrd. Doç Dr. Ozan BÜYÜKYILMAZ
Yönetim, bir kurumda, amaçlara varabilmek maksadı ile, kurum kaynaklarının ,etkili ve verimli bir şekilde kullanılarak işlerin görülmesidir. Yönetim.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
STRATEJİK PLANLAMA.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
Stratejik Planlama Nedir?
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
STARTEJİK PLANLAMA SUNUMU ve İç PAYDAŞ ÇALIŞTAYI SULUOVA TİCARET VE SANAYİ ODASI ODA BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ KAPSAMINDA 1 18 HAZİRAN 2015.
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Durum Analizi Sorun Analizi
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
STRATEJİK PLAN ( ) (BİLGİLENDİRME TOPLANTISI)
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sunum transkripti:

Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK ERASMUS Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK İ. Ü. İşletme Fakültesi

ERASMUS’da Stratejik Yönetim anlayışı ERASMUS PROGRAMI’nın Günlük ve olağan işlerinin yönetimi ile değil, uzun dönemde uygulamasının sürdürebilmesini mümkün kılacak etkinlikler ile ilgilidir.

Stratejik Planlama Stratejik Planlama sürecinin evreleri: Stratejik Analiz: “Neredeyiz?” sorusuna cevap verecek şekilde kurum içi ve dışı faktörlerin inceleneceği durum analizinin genel çerçevesi. Stratejik Yönlendirme: “Nereye gitmek istiyoruz?” sorusu çerçevesinde programın misyon, vizyon, ilkeleri ile stratejik amaç ve hedeflerin belirlenmesi. Strateji/Faaliyet Oluşturma: “Gitmek istediğimiz yere nasıl ulaşabiliriz?” sorusu kapsamında uygulama stratejisi geliştirme. Stratejik Kontrol: “Başarımızı nasıl takip eder ve değerlendiririz?” sorusuna yönelik olarak izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin sistematik bir şekilde düzenlenmesi.

Faaliyet Alanı : Beklentiler: Faaliyet alanımızı nasıl tanımlıyoruz? Faaliyet alanımız neresidir? Sağladığımız hizmet türleri nelerdir? Programın yönetici ve uygulayıcılarının yetkileri, görev ve sorumlulukları nedir? Beklentiler: Program neye ve kime hizmet ediyor? Programın varlığının sürdürebilmesinin ana nedenleri nelerdir? Üniversite Yönetiminin Programdan beklentileri nedir? Hizmet ettiğimiz/edeceğimiz, doğrudan ilişki ve etkileşim içinde bulunduğumuz kesimin (programdan yararlanan birincil paydaşlar) beklentileri nelerdir? Doğrudan ilişki veya etkileşim içinde bulunmasak dahi, çalışmalarımızdan ve faaliyetlerimizden dolaylı olarak etkilenebilecek kesimlerin (ikincil paydaşlar) beklentileri nelerdir? Programa katılanların beklentileri nelerdir? Paydaşların (Rektörlük, Dekanlıklar, Öğrenciler, Öğretim Üyeleri, vbg.) beklentilerine uygun olabilecek, yeni neler yapabiliriz?

Dış Çevre Analizi Üniversitemizin kontrolü dışındaki koşulların ve eğilimlerin incelenerek programın fırsat ve tehditlerin belirlenmesi… Plan ve programlarda yer alan amaç, ilke ve politikalar ve bunların uluslararası uyumu Erasmus faaliyet alanında dünyadaki durum ve gelişmeler Erasmus faaliyet alanında ülkemizdeki durum ve gelişmeler Dünyada ve ülkemizdeki temel eğilimler ve sorunlar arasında Erasmus Programını yakından ilgilendiren kritik konular ve bu konuların bizi nasıl ve ne yönde etkileyeceği Programın karşılaşabileceği riskler ve belirsizlikler

Dış Çevre Değerlendirme Yasal düzenlemeler ile Üniversitelerdeki gelişmelerin değerlendirilmesi Yükseköğretim alanındaki uluslararası ve ulusal gelişmelerin değerlendirilmesi Mezunlar ile ilgili gelişmelerin değerlendirilmesi Toplumsal gelişmelerin ve ilişkilerin değerlendirilmesi Sanayi ve sosyal kurumları ile ilişkiler ve gelişmelerin değerlendirilmesi Eğitim teknolojilerindeki gelişmelerin değerlendirilmesi Hizmet verilen bölgenin ekonomik ve ticari kalkınmasına etkisinin değerlendirilmesi

İç Çevre Analizi Kurum Yapısı İnsan Kaynakları Kurum Kültürü Programın mevcut durumunu ve geleceğini etkileyebilecek Üniversite iç ortamdan kaynaklanan kontrol edilebilen koşulların ve eğilimlerin incelenerek güçlü ve zayıf yönlerin belirlenmesi süreci… Kurum Yapısı İnsan Kaynakları Kurum Kültürü Teknolojik durum Mali durum

İç Çevre Analizde Dikkate Alınacak Hususlar İnsan Kaynakların Durumu Kurumun Yapısı Örgütsel yapı Aynı ya da benzer görev yapan birimlerin yetki çakışmaları Kurum yapısında gündemde olan değişmeler İzleme ve değerlendirme sistemi İnsan Kaynakların Durumu Çalışan sayısı ve dağılımı Çalışan eğitim düzeyi, yetkinliği ve deneyimi Kurum Kültürü İletişim süreçleri Karar alma süreçleri Gelenekler ve değerler Teknoloji Durumu Kurumun teknolojik alt yapısı Teknolojiyi kullanma düzeyi Mali Durum Mali kaynaklar Bütçe büyüklüğü Kurumun bina envanteri, araç ve diğer varlıkları

ERASMUS Özdeğerlendirme Özetle; Yapılan anlaşmalarla ilgili yaşanan sorunlar Erasmus’a olan talep durumu Giden öğrencilerin yaşadıkları sorunlar Öğrencinin anlaşmaya göre yerleştirilmesinde yaşanan sorunlar Gelen öğrencilerin yaşadıkları sorunlar Giden öğretim üyelerinin yaşadıkları sorunlar Gelen öğretim üyelerinin yaşadıkları sorunlar

ERASMUS Özdeğerlendirme Fakültelerin yaşadıkları sorunlar İş Süreçleri ile ilgili yaşanan sorunlar Anlaşma yapılan üniversiteler ile yaşanan sorunlar Anlaşmaları nasıl etkin ve verimli kullanabiliriz

Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK Teşekkür eder… …Çalışmalarınızda başarı dileklerimle saygılar sunarım… Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK İ. Ü. İşletme Fakültesi