Saygı Uyandıran Sükunet Japonya son 100 yılın en büyük doğal felaketini yaşarken Japon halkı nasıl sakin kalmayı başarabiliyor? Şu ana kadar yaklaşık 7000.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
Advertisements

A TEMASI OKUL HEYECANIM
KIZILAY HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIR 29 EKİM-4 KASIM TARİHLERİ ARASINDA
Atatürk’ün 29 Ekim 1933 günü, Cumhuriyet’in 10
ZAMANI ÖĞRENELİM OSMAN KILIÇ.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM YİYECEK İÇECEK BÖLÜMÜ VE ORGANİZASYON YAPISI ZEYNEP ASLAN
Durum Yönetimi Başkanlığı
Yardımlaşma; Yapılması gereken bir şeyi bir kaç kişinin birlikte yapmasıdır. İnsanların tek başına üstesinden gelemeyeceği görevleri grupça yardımlaşarak.
YAŞARKEN BAŞIMIZA GELEBİLECEK KÖTÜ OLAYLAR NELERDİR?
Bugün... Küçük güzelliklerin günü olsun...
JAPONYA HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ....
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
B A K I Ş A Ç I S I.
17 ağustos depreminde ölen onbinlerce insanımızın anısına.
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
Yaşamdan gerçek kesitler
EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
ANLATIM BOZUKLUKLARI Turkcecim.com.
UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
Daha Şeffaf Bir Siyaset İçin. Doğruluk Payı  20 Haziran 2014 tarihinde yayın hayatına başladı.  ‘fact-checking’ kavramının Türkiye’deki temsilcisi.
DOĞAL AFETLER.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
TARIM ve GIDANIN YÜKSELEN YILDIZI: BALIK
Bülent Ecevit Adına Yarışma adına değil Sevdam adına
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
ANLATIM BOZUKLUKLARI ÖMÜRGÜL AYTAÇ.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI ÖĞRENCİ ÇALIŞMA SAYFASI ADI VE SOYADI: …………………………………………………… 14 Ocak 2011 Cuma ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI.
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır Çünkü “KATİL” sorunun farkında bile değildir.
Doğal afetler birden meydana gelip büyük can ve mal kayıplarına neden olduğu için, yazılı ve sözlü olarak sanatçılara konu olmuştur.
Değerli Dostlar, Ankaradan Kırşehire kestirmeden giderken Kaman’dan geçiyordum. Anadolunun ortasında “Prens Mikasa Caddesi” ve “Japon Arkeoloji Müzesi”
Kızılay.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Bugün...
LABORATUVAR KURALLARI
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
HEKİM-HASTA İLETİŞİMİNDE SORUNLU DURUMLAR
Haberler.
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
LABORATUVAR KURALLARI
B A K I Ş A Ç I S I.
İKİ DOĞAL SAYININ ARASINDA KAÇ TANE DOĞAL SAYI OLDUĞUNU BULMA - 1
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
Çarpıcı Örneklerle Siber Riskler ve Etkileri
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
Öğretim Görevlisi, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara yatağa mahkum bir hastasının şu olayını daha önce yayınlanan dergiden.
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
ACİL DURUM YÖNETİMİ TEPE SAVUNMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ SANAYİ A.Ş.
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
UYARI : Sunuda görmekten gerçekten üzüntü duyacağınız fotoğraflar da var. Kendinizi iyi hissetmeyecekseniz izlemeyin lütfen… Fotoğraflar : Reuters ve.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun.
Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun.
Öğretim Görevlisi, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken onlara yatağa mahkum bir hastasının şu olayını daha önce yayınlanan dergiden.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI Öğrenci Semineri
Sunum transkripti:

Saygı Uyandıran Sükunet Japonya son 100 yılın en büyük doğal felaketini yaşarken Japon halkı nasıl sakin kalmayı başarabiliyor? Şu ana kadar yaklaşık 7000 kişinin ölümüne neden olan deprem, tsunami ve ardından nükleer santralda meydana gelen kaza, hayatlarını altüst etti. Yiyecek ve su sıkıntısı çekiliyor. Tsunami bölgesinde elektrik yok. Sağ kalanlar sevdiklerinden haber alamıyor. Buna karşılık dünyadaki diğer felaket bölgelerinden gelen yağma, isyan, yiyecek bulmak için birbirini çiğneyen insan görüntüleri gelmiyor Japonya’dan... Bir şise su için saatlerce kuyrukta bekliyorlar, yakınları için sessizce gözyaşı döküyorlar... Japonların üzüntüleri de sevinçleri gibi abartısız ve saygılı... Acıları taşkınlık, çılgınlık, feryat figan içermiyor..

CNN’in Japonya’daki muhabiri, halkın nasıl kendiliğinden düzgün kuyruklar oluşturduğunu anlatıyor. Alışverişe gelenler en fazla 10 adet gıda maddesi ya da içecek alabiliyor. Buna karşılık ne bir şikayet ne de kurnazlık gösterisi yaşanıyor. Askerlerin ve kurtarma ekiplerinin büyük bölümü nükleer santral için seferber edilmiş olduğundan, yardım çalışmalarını bazı yerlerde gönüllüler yürütüyor. Sendai’deki otellerde, otel mutfakları herkese karşılık beklemeden açık, otel aşçıları gelen herkese sıcak çorba dağıtıyor. Sıraya girenlerin hepsi birer tas çorba alıyor. İkinci çorba için kimse sıraya girmiyor, çünkü bu adil değil. En donanımlı yapılar okullar olduğu için buralarda evsiz kalan aileler barınıyor. Her aileye ayrılan yer eşit büyüklükte. Yiyecek aksamadan eşit dağıtılıyor. Çocuk sesleri dışında yüksek ses yok.

Japonlar küçük yaştan itibaren, grubun ve toplumun çıkarlarını bireysel çıkarların önüne koymayı öğreniyor. Bir Amerikan haber sitesinde “ben, ben, hep ben” toplumunda büyümüş Amerikalıların aksine Japonya’da insanların ailenin, toplumun kendilerinden daha önemli olduğuna inanarak büyüdüğüne dikkat çekiliyor... Haber sitesi Amerikalılarla Japonlar arasındaki farkı anlatırken Katrina kasırgası örneğini (yağma, kavga, bencillik, öfke, suçlamalar) veriyor. Bir başka haber sitesinde, yıkıntılar arasında sağ kalanları kurtarma çalışmalarının nasıl “lütfen” ve “teşekkür ederim” sözcükleri eşliğinde yürütüldüğü anlatılıyor. (17 Mart 2011) *ABD haber siteleri, CNN, The New York Times, The Boston Globe, Washington Post İşte, (fotoğraflarla) Japonların felakete rağmen saygı uyandıran sükunetleri...