Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun."— Sunum transkripti:

1 Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun

2 #corbadatuzunolsun nedir?
#corbadatuzunolsun , değişik yaş, meslek, eğitim, dini ve siyasi görüşte insanın, evsiz insanlar hakkında farkındalık yaratmak ve onları topluma geri kazandırmak için bir araya geldiği bir oluşumdur. 30 Eylül 2014 tarihinden beri 700 günü aşkın süredir ve her türlü mevsim şartlarında aralıksız olarak Beyoğlu bölgesindeki evsiz insanlara çorba dağıtmaktayız. Bir tas çorba bizler için bir anlam ifade etmese de, evsiz ve sokakta yaşamak zorunda kalmış insanlar için hayatlarını idame ettirmeye yarayan bir araçtır. Bu nedenle bir tas çorba ile yola çıkan grubumuz, her gün Beyoğlu bölgesindeki yüzlerce insana akşam 21:00 – 23:00 saatleri arasında çorba dağıtımı yapmaktadır.

3 EVSİZ KALMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİLDİR!
Genel tabiriyle “evsiz” yani sokakta yaşamak zorunda kalan insanlar, toplum tarafından dışlanmakta ve görmezden gelinmektedir. Toplum tarafından evsiz insanlara madde bağımlısı ya da dilenci muamelesi yapılmaktadır. Ama sanılanın aksine, evsiz insanlar ne dilenci ne de madde bağımlısıdırlar. Hayatlarını devam ettirebilmek için sokaklardaki çöplerden topladıkları şişeler ve paraya çevrilebilir diğer malzemeleri toplayarak bunları satmakta ve restoranların yemek artıklarıyla karınlarını doyurmaya çalışmaktadır. Bir ikametgahları olmadığı yani evsiz oldukları için bir işyerinde çalıştırılmayan bu insanlar sadece bizim ülkemizin değil tüm dünyanın kanayan yarasıdır.

4 EVSİZ KALMAK KİMSENİN TERCİHİ DEĞİLDİR!
Evsiz insanların hiçbiri dünyaya evsiz olarak gelmemiştir. Hepsinin daha önce bir ailesi ve arkadaş çevresi vardır. Ancak yaşadıkları maddi ve manevi sorunlar nedeniyle evsiz ve sokakta yaşamak zorunda kalmışlardır. Unutulmamalıdır ki hepimiz bir gün evsiz olabiliriz. İşte bu nedenle #corbadatuzunolsun hareketi olarak amacımız, bu insanları topluma geri kazandırmaktır.

5 MİSYONUMUZ #corbadatuzunolsun hareketi olarak amacımız, evsiz kalmanın kimsenin tercihi olmadığını toplumumuza anlatmaktır. Bunun için de evsiz insanlar hakkında bir farkındalık yaratmak ve onları topluma geri kazandırmak için gönüllülerimiz ile birlikte çalışmalar yapmaktayız. Şimdilik sadece Beyoğlu bölgesindeki evsizlere ulaşabilsek de ileride amacımız sadece İstanbul genelinde değil, tüm ülkede bu çalışmaları sürdürmektir. Sokakta yaşayan insanları, yani evsizleri kendi mesleklerini yapmaları için desteklemek ve bu sayede tekrar topluma geri kazandırmayı amaçlamakta ve bunun için de saha çalışmaları yapmaktayız.

6 NASIL MI DESTEK OLABİLİRSİNİZ?
#corbadatuzunolsun hareketi, bir gönüllü oluşumudur ve kesinlikle maddi bir yarar gözetmeden bu çalışmaları yapmaktadır. Bize sadece mercimek bağışı yaparak bile katkıda bulunabilirsiniz. Unutmayın ki 1 kilo mercimek her gün 10 evsizin hayatını devam ettirebilmesine yardımcı olmaktadır. Bu harekete destek olmak için sizlerin de yapabilecekleri mutlaka vardır. Bizlerle akşam çorba dağıtımına çıkabilir , mesleğiniz çerçevesinde destek olabilir, kullanmadığınız kıyafetlerinizi bağışlayabilir yada en azından çevrenizde bu konuda farkındalık yaratabilirsiniz.

7 BASINDA #corbadatuzunolsun hareketi

8 BASINDA #corbadatuzunolsun hareketi

9 BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN
WEB : @corbadatznolsun @corbadatznolsun corbadatznolsun @corbadatznolsun corbadatuzunolsun


"Hadi sen de gel #corbadatuzunolsun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları