İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Advertisements

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
İNTERNET.
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ & BİLGİ TOPLUMU
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı 2
İletişim ve Kitle İletişim Araçları
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
BİLGİ TOPLUMU.
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Sözlükte "iletişim" ne demek?
ÇEKOİST IŞIL ÖZBAYIR NİLAY SEVİL ATICI
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Veri Tabanı Programcılığı
 ADI SOYADI :AYCAN ERKAYA  NUMARASI:  ÖDEV KONUSU: TURİZMDE MOBİL UYGULAMALAR.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
İNTERNETTE GÜVENLİK BİLİŞİM SUÇLARI.
YENİ DİJİTAL ÇAĞ Giriş.
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Yeni Medya ve Sosyal Medya
Bilişim Teknolojileri Kullanımında Güvenlik Temel Kavramlar ve Bilgi Güvenliği.
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
E-TİCARET. E NFORMASYON VE G ELIŞIMI Julius Reuter 28 Nisan 1850’de bilgi aracılığı mesleğini 45 posta güvercini ile başlamıştır. Reuter, ulaştırılması.
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
Hazırlayan Serap TİRYAKİ BT Rehber Öğretmeni.
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
SAMET UÇAR
BİLGİ YÖNETİMİ KAVRAMI ve GELİŞİMİ
Araştırma Problemini Belirleme
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN EVRİMİ – BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Bilişim Teknolojileri Dersi
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Neden Bilişim
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Elektronik-Ticaret’te Arama Motoru Optimizasyonu ve Sosyal Medya
Sunum transkripti:

İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI Hazırlayan TUNCAY TATAR

İNTERNET “Bilişim Sistemi; bilgisayar ve iletişim teknolojisinin, özellikle de iletişimin alt yapısındaki gelişmelerin ortaya çıkardığı, her türlü verinin elde edilmesi, işlenmesi, depolanması ve dağıtılması konusunda yeni ve sürekli gelişmelere neden olan bir teknolojidir”

İNTERNET VE KULLANIM ALANLARI Yirminci asrın sonuna geldiğimiz şu günlerde değişim, akla gelebilecek tüm konuları etkisi altına alarak çalışma ve ilgilerin bu da odaklanmasına sebep olmuştur. Herhangi bir insandan işletme bünyesine kadar her şey bu değişim karşısında kayıtsız kalamamış ve hatta bazı unsurlar değişimin ta kendisi olmaya başlamışlardır. Değişim unsurlarından biri olarak kabul edilen teknolojide, önemli gelişmelerin olması yeni yeni kavramların işletme literatürüne girmesine sebep olmuştur. Bu kavramlardan bir tanesi de Bilişim Sistemleridir. Bilişim Sistemi sayesinde işletmeler işlerini daha verimli hale getirmenin yanında değişime daha çabuk adapte olma imkanını da elde etmişlerdir. Bu sistemleri bünyelerinde kullanan ve en iyi şekilde uygulayabilen sektörlerden bir tanesi de bankalardır. Bilişim Sistemlerinin bankaların üzerinde örgütsel ve yönetimsel anlamda bir çok etkileri söz konusudur.

BANKALARDA İNTERNET

KREDİ KARTLARININ İNTERNET ÜZERİNDEN KULLANIMI İnternet alışveriş yapmak için oldukça iyi bir alansa da, bu alışverişlerin çoğunun kredi kartı ile yapılması çoğu zaman dikkatli olmayı gerekli kılmaktadır. Gerçekten de kredi kartı ile internette (aslında internet dışında da!) alışveriş bazı noktalara dikkat edilmesini gerektirir.

İLETİŞİM VE İNTERNET İletişim, belirli araçlar kullanarak gerçekleştirilen bir eylemdir. Bu araçlar dil, jest, mimik… türünden doğal araçlar olabileceği gibi; radyo, televizyon, İnternet, gazete türünden insan eliyle geliştirilen kitle iletişim araçları da olabilmektedir. Araştırmamıza konu olan İnternet, kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın dünya üzerinde yaygın bir kullanım alanı edinerek ayrıcalıklı bir konuma erişmiş bir kitle iletişim aracıdır. Ticaret, haberleşme, eğlence sektöründe; eğitim ve hatta yönetim uygulamalarında interneti kullanmak mümkün olmaktadır. Gün geçtikçe kullanım alanı genişleyen bu iletişim aracıyla birlikte hayatımıza yeni ifadeler, anlatım kalıpları, semboller, kullanım pratikleri de girmektedir. Bütün medyumlarda görülen bu süreç, yalnızca internete has özellikler de taşımaktadır.

TELEFON VE İNTERNET

EĞİTİM – ÖĞRETİMDE İNTERNET

EĞİTİM - ÖĞRETİMDE İNTERNET İnternet ile tanışmamızdan bu yana Türkiye’de gerek bireysel gerekse de kurumsal açısından oldukça önemli gelişmeler kaydedilmektedir. Önceleri bireysel denemeler şeklinde başlayan internet araçlarından faydalanarak kendini ifade etme süreci, daha sonraları kurumların ve kuruluşların katkısıyla gittikçe yaygınlaşmaktadır. Ancak, dünya genelinde gelişmiş ülkelerle yapılacak kıyaslamalarda, daha gidecek çok yolumuz olduğunu söyleyebiliriz. Eğitim Fakülteleri bünyesinde kurulmuş olan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümlerinin önemli misyonları olacaktır. Özellikle, gelişen bu teknolojileri daha geniş kullanıcı kitlesine yaymak, etkili ve verimli kullanım örnekleri geliştirmek ve bu uygulamalar ile toplumsal dönüşüme katkıda bulunmak bu misyonların başında gelecektir. Bu kitap, bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin eğitim-öğretim süreçlerinde kullanılması yönünde, aslında teknoloji olarak yeni olmayan ancak uygulama alanları olarak farklılıklar getiren, blok ve wiki uygulamalarını eğitimcilerle buluşturmak ve kullanım örnekleri hakkında dikkat çekmek amacı ile hazırlanmıştır. Kendinize bir blok veya wiki sayfası hazırlamadan önce blok ve wikilerle neler yapıldığı konusunda bir adım olarak da görülebilir.