SEVGİYE YER KALDI MI. SEVGİYE YER KALDI MI Uzakdoğu'da bir Budist tapınağında geçmiş bir olayı anımsadım. Bu tapınak bilgeliğin gizlerini aramak için.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gidene kal demeyeceksin. .. Gidene kal demek zavallılara,
Advertisements

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Boş ver be yaşı başı. gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver
20 Kasım 2011 Pazar Pınarbaşı-Aytepe/AYDIN
VATAN SEVGİSİ.
Kırk Satır.. Ziya Levent Topçuoğlu.
ADINI AŞK KOYDUM SENİN.
CAN YÜCEL’den..... ( Ağustos 1999).
Ilk göz ağrım.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Biraz moral bulalım.
SAYIN SABRİ TANDOĞAN’IN GÖNÜL SOHBETLERİNDEN…
HER SESİN BİR KAYNAĞI VARDIR
 Edebî metinlerde metnin yazarıyla metin arasında sıkı bir ilişki olduğunu belirtmiştik. Bu ilişki öğretici metinlerin bir kısmı için de geçerlidir.
ÇOCUK MASALLARI HAZIRLAYAN: SİBEL KIRMACI
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Hiç Bir insani unutmak, bir insandan vazgeçmek, bir insani hayatından sonsuza kadar çıkartmak zorunda kaldın mi hiç...¿ Hani ölmüş gibi, hani uzatsan da.
YÜREĞİNLE ANNE..! Çıkmazlıklar içinde gidiyorum, Anne..! Çelişkiyi yaşadığım, renksiz acılarla.. Kaderi, tan yelinden gökkuşağına kadar, Perişanlığın.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
PAPATYANIN SEVGİSİ AKREP.
Tlg
Zıt Anlamlı Kelimeler Kelime(Sözcük)
AĞıTLaR YaKMaLıYıM Ağıtlar yakmalıyım,acılarımın üstüne Kokun gelmeli,puslu havalardan Bir nefes olmalı,şiirlerime Keder dolu bakışlarıma,yüzüme Siyahın.
Prof.Dr.Erdal ATABEK SEVGİYE YER KALMADI
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
Sen hangisini seçerdin?
Prof.Dr.Erdal ATABEK SEVGİYE YER KALMADI
BABALAR VE KIZLARI.
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
CÜMLEDE ANLAM.
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
YAĞMURLA GELEN MAZİM Birol Yiğit.
BİR ÖYKÜ.
TUTUNMAK Birinci Bölüm.
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
GÖRSEL SANATLAR 4.SINIF.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
BEN DİLİ SEN DİLİ.
Seni görmek sesini duymak
ASIL EKSİKLİK.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
DEĞERLER EĞİTİMİ Konu: Sevgi ve Saygı.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
Eleman Aranıyor
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
KURABİYE HIRSIZI.
KİME, NASIL YARDIM EDEBİLİRİM?
“"Where Is The Love?" ” “ AŞK NEREDE “ SESLİDİR Black Eyed Peas.
SÖZCÜK ANLAMI Anlamı olan en küçük ses birliğine sözcük denir.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Helal ve Haram.
KENDİNİ SEV.
Eleman Aranıyor......
Sen hangisini seçerdin?
Sunum transkripti:

SEVGİYE YER KALDI MI

Uzakdoğu'da bir Budist tapınağında geçmiş bir olayı anımsadım. Bu tapınak bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu ve burada geçerli olan incelik, anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti. Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi. Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, kapıda tokmak ya da çan, zil türünden ses çıkaran bir gereç yoktu. Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki "bilgelik arayıcısı" kapıda duran yabancıya baktı.

ve sevgiye her zaman yer bulunurdu. Bir selamlaşmadan sonra sözsüz konuşmaları başladı. Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu. İçerdeki bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve kabı yabancıya uzattı. Bu "Yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz" demekti. Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını dolu kabın içindeki suyun üzerine bıraktı. Gül yaprağı suyun üstünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. İçerdeki Budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardır. Bu sevgiydi ve sevgiye her zaman yer bulunurdu.

Nicedir hayatımızda sevgiye yer bulamadığımızı düşündüm. Bize sevgiyi anlatan bir olayı haber yapamıyoruz. Bize sevgiyi anlatan bir kişiyi dinlemiyoruz. Bize sevgiyi anlatan bir duyguyu görmüyoruz. Bize sevgiyi anlatan bir yazı yazmıyoruz, böyle bir yazıyı okumuyoruz. Bir Polonya filminde Nazi dönemi anlatılıyordu. Nazi komutanı güzel bir evi komutanlık merkezi yapmıştı. Evin güzel sahibesi üst kata çıkmıştı ve az görünüyordu. Komutan bu kadına âşık olduğunu anladı ve aralarında şöyle bir konuşma geçti: - Madam, aşkınız beni zayıf düşürüyor. - Hayır komutan, sevginiz sizi insan yapıyor.

çok kötü şeyler yapar. Sevgisizlik ağır bir yüktür İnsan ruhu da doğanın bir parçasıdır ve doğa gibi boşluk kabul etmez İçinde sevgiyi barındıramayan insan, nefretle dolar ve insanlıktan uzaklaşır. etmeden birine kötülük yapamazsınız. Nefret etmeden birini öldüremezsiniz. Nefret Nefreti içinde barındırmak isteyen insan önce kendisinden nefret etmek zorundadır. İçinde nefreti yaşatan insan yüreğindeki sevgiyi kovmuştur. Artık onu bulması çok zordur ve bunun ağır bedelini ödeyecektir. Sevgisizlik ağır bir yüktür ve insan bundan kurtulmak için çok kötü şeyler yapar.

Sevgi, Sevgi, Sevgi, Sevgi, Sevgi, Sevgi, Sevgi, Sevgi, Acımak sevgi değildir, üstünlüğün kabulüdür. Hoşgörü sevgi değildir, istemediğine katlanmaktır. Bağımlılık sevgi değildir, gereksinmenin karşılanmasıdır. Sevgi, değer vermesini bilmektir. Sevgi, yaşama hakkını kabul etmektir. Sevgi, var olmaktan kıvanç duymaktır. Sevgi, birlikte olmaktan sevinç duymaktır. Sevgi, eşitliğin duyumsanmasıdır. Sevgi, bütün yapay ayrımların hayattan çıkarılmasıdır. Sevgi, bilinçtir. Sevgi, insan olmaktır.

Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve yerine parayı koyduk. için yaşıyoruz , Para için eğitim görüyoruz, Para için meslek ediniyoruz, Para için çalışıyoruz, Para için birbirimizi çiğniyoruz, Para için birbirimizi aldatıyoruz, Para için savaşıyoruz.

Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve yerine üstün olmayı koyduk. olmak için yaşıyoruz, Üstün olmak için yarışıyoruz, Üstün olmak için kendimizden başkasının aşağı olmasına çalışıyoruz. Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve nefreti içimize çağırdık. Birbirimizden nefret ediyoruz, Nefretle yaşıyoruz, Nefretle çalışıyoruz, Nefretle dövüşüyoruz, Nefretle öldürüyoruz.

Hayatımız da savaşlarla, birbirimizi boğazlamakla geçiyor. Para, üstün olmak ve nefret etmek hayatımızı dolduruyor. Hayatımız da savaşlarla, dünyayı yağmalamakla, birbirimizi boğazlamakla geçiyor.

Malınız olsa ne olur? VE Hiç bir şeyiniz yok. Sevginiz olmadıktan sonra daha çok paranız olsa, Daha üstün olsanız, Daha çok toprağınız, Eviniz, arabanız, Malınız olsa ne olur? Sevginiz yok VE Hiç bir şeyiniz yok. Belki de yeniden öğrenmemiz gereken budur.