SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

D.A.D.A.
Nasip olur mu bir daha kavuşmak ey şehr-i ramazan
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
HABER KİPLERİ.
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
BİR KADINI BEKLEMEK ATAOL BEHRAMOĞLU
Sunu: akie
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Şerife duran bilmeceler
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
RUBAI.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Yıktın Mavi Hayallerimi
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Benim gönül dostlarım: Dünyanın dört bir kö ş esinden derledi ğ im çiçekler.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Alfabe Erkan HİRİK. A-a  Anahtar Araba Asansör B-b  Bardak Buzdolabı Bisiklet.
Kurşun Yarası ve Elveda… Sensiz ak ş amları kur ş un gibi içime sıktın! Kalbim yenik, kalbim bo ş, kalbimde kur ş un yarası Kırık kaldırımlarda yürüyorum,
CÜMLE TÜRLERİ VE CÜMLENİN ÖĞELERİ
Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım
Etkili İletişime Giriş
BENİ UNUTMA.
Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım,
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.
NERDESİN İSHAK SAKA.
Daire Grafiği.
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
Dört Mum.
Günü Sevgiyle Başlat.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
SORULAR.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
Yansımaları dünün güne Devasa aynalarda olabildiğine net
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
Sabahlar yarınlara yalnızlığım
Uykuların kaçar geceleri
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim,bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum. Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan,yalnızlığı özlüyorum. Yalnızlıkta.
GiTTiĞiN YeR.
Elinin arkasında güneş duruyordu
‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.
Aşk,meşk,derken, dünyadan bir türlü kopamadım. Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım... Görüyorsun yanımda, ne valiz var, ne bavul. Uykum öyle ağır.
Ama Sen Yoksun.... Şiir : Tülin Hatipoğlu.
Bil ki Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun karanlı ğ a dalarsa Bir sıcaklık duyarsan ü ş üyen ellerinde Ve saatler gecikmi ş zamanları.
Yaşantımız kara kışa dönmüşken Yeşile hasret ömür çürütürken Gel bahardan bir gün Bahçeden bir gül çalalım.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim

Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.
KONU: Ü-SESİ KELİME SUNUSU
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Demek ki Demek ki geceler bensiz de güzel Yokluğum canına tesir etmemiş Ha benim ellerim ha başka bir el Gariplikler garibine gitmemiş.
Sunum transkripti:

SES İ M REH İ N

denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme

bozuk para arıyor gibi ba ş ımı öne e ğ ip ipi kopmu ş rüyalarımı suya salmak kalp a ğ rıma kum basmak istedim tuz niyetine

gözümden değil közümden taşarken nar kırmızı çığlıklar ya bir uyku kaçması ya bir gönül titremesi inanması noksan kalmı ş ya da inanma duygusu alınmı ş her biri ba ş ka hayali gözümün bebe ğ inde kelepçeye vururken rehin bıraktım sesimi

su dökülsün istiyordum üstüme su dökülsün mah ş eri tutu ş turacak yüre ğ ime

gün do ğ arken daha gecesini beklerdim gün boyu. korkular baksalar da penceremden korkup kaçarlardı yalnızlı ğ ımdan

haldır haldır dökerken karanlıklar ince vedayı kar ş ılarına dikilirdi aldanı ş larım. anlatırlardı suskunlu ğ un öykülerini

kalabalıktık iki ki ş ilik

ö ğ retilmi ş bir yalan dü ş mü ş tü gönlümüze kandık bir yangın büyümesine nereden bilirdik dünyanın toz tutmaz kuralını vazgeçilmi ş sevdaların sesi çaldı sesimizi kısıldık kaldık

M. Mustafa KILINÇER