BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
Advertisements

BİTKİSEL ORGANLAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM,TANIYALIM
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
Üreme, Büyüme ve Gelişme
Canlı nedir?Cansız nedir?
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
Ç İ Ç E K A.Ç.
BİTKİLERDE ÜREME.
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Tüm canlılar hücrelerden oluşur.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
ÇİÇEKSİZ BİTKİLER
BİTKİLER.
CANLILAR 1.Bakteriler 2.protista 3. Mantarlar 4. Bitkiler 5. Hayvanlar.
TOHUM OLUŞUMU.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Dersimiz.com
YEŞİL NEFES FOTOSENTEZ
çiçekli Bitkilerde üreme, büyüme, gelişme
HÜCRE VE ORGANELLERİ.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
ÇİÇEKLİ BİTKİLER Çiçek Sap Yaprak Kök
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ:
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
GÜNEŞ ENERJİSİNİ CANLILAR NASIL KULLANIR?
KEŞKE YANIMDA ÇİÇEK OLSAYDI..
HÜCRE Bitki Hücresi Hayvan Hücresi.
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
adresinden alınmıştır
BİTKİLERİN SINIFLANDIRILMASI
Çevremizdeki Canlılar
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
BİTKİLER(PLANTAE)ALEMİ
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ~~~~~~~~~~ HAZIRLAYANLAR ~~~~~~~~~~
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM

4-MİKROSKOBİK CANLILAR
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
HAYVAN HÜCRESİNİ TANIYALIM….
Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına.
X A. CANLILARI NEDEN SINIFLANDIRIYORUZ? Büyüme, gelişme, çoğalma (üreme), beslenme, solunum yapma, uyarılara tepki verme ve hareket etme gibi ortak özelliklere.
BİTKİLER.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
CANLILAR HAYVANLAR türüdür türüdür BİTKİLER e ayrılır e ayrılır
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
Besin Zincirinde Enerji Akışı.
Ç İ Ç E K A.Ç.
Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME.
Calluna.
YER ELMASI.
Tek bir bireyden çeşitli yollarla yeni yavruların oluşturulmasına eşeysiz üreme denir. Oluşan bireyler birbirleriyle ve ana canlı ile aynı kalıtsal özellik.
Sunum transkripti:

BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?

çiçek yaprak gövde kök

Bitkiyi toprakta tutan kısma KÖK denir. Bitkini toprağa tutunmasını ve beslenmesini sağlayan organdır. İki bölümden oluşmaktadır. Birincisi toprağa dik olarak giren ana köktür. İkincisi ise ana kökün yanlarından çıkan ve daha ince olan yan köklerdir.

Su ve besinlerin köklerden bitkinin diğer bölümlerine taşınması gövdenin görevidir. Bazı bitkilerin gövdeleri ince ve yumuşaktır. Kısa ömürlüdür. Örneğin; bahçe ve kır çiçekleri ile sebzelerin gövdeleri gibi. Bazı bitkilerin gövdeleri kalın ve uzun ömürlüdür. Örneğin; elma, kiraz vb.

Bitkinin gövde ve dalları üzerinde genellikle yeşil renkli ve yassı organlardır. Yaprak, bitkinin besin ve solunum yapmasını sağlar. Besin depo eder. Çevremizde gördüğümüz değişik bitkilerin yaprakları renk, şekil ve büyüklükleri bakımından birbirinden farklı olabilir.

Bitkiler yaprakları ile solumun yapar. Havadaki karbondioksit ve topraktan alınan su; güneş ışığı ve yapraktaki klorofil yardımıyla besine dönüşür. Oksijen açığa çıkar.

Bitkinin renkli ve güzel görünen kısmıdır. Genellikle bir sapla dala birleşir. Bitkide üremeyi sağlayan organdır. Çiçekli bitkilerde üreme tozlaşma şeklinde olur.

Tozlaşma, erkek organdaki çiçek tozlarının (polen) çeşitli yollarla dişi organın üzerine taşınmasıyla gerçekleşir. Bitkiler toprağa köklerle bağlı oldukları için serbestçe hareket edemez. Bu nedenle tozlaşma arı, kuş, kelebek gibi canlıların ve ya rüzgarın, suyun yardımıyla olur.

DEĞERLENDİRME SORULARI Aşağıdaki tümceleri kutudaki sözcükleri kullanarak tamamlayın. Kök, solunum, yaprak, tozlaşma solunum Bitkiler yaprakları ile ..............................yapar. Çiçekli bitkilerde üreme.........................şeklinde olur. Bitkiyi toprakta tutan kısma...................... denir. ..........................,bitkinin besin yapmasını ve solunum yapmasını sağlar. tozlaşma kök Yaprak

B. Aşağıdaki sorulara verilen yanıtlardan bir tanesi doğrudur B. Aşağıdaki sorulara verilen yanıtlardan bir tanesi doğrudur. Doğru seçeneği işaretleyiniz. Çiçekli bitkilerde üremeyi sağlayan organ hangisidir? Çiçek b) Kök c) Yaprak d) Gövde 2)Bitkinin besin yapmasını sağlayan organ hangisidir? Gövde b) Yaprak c) Kök d) Çiçek 3) Aşağıdakilerden hangisi çiçeğin kısımlarından biri değildir? Dişi organ b) Taç yaprak c) Spor kesesi d) Erkek organ 4) Fotosentezin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? Bitkinin boşaltım yapmasıdır Çiçekli bitkinin sınıflandırılmasıdır Bitkinin çoğalmasıdır. Bitkinin besin yapmasıdır.