Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına."— Sunum transkripti:

1 Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına SINIFLANDIRMA denilir

2 Kedi,köpek sinek,çiçek gibi canlılar …………… çevremizde;fil,tilki,aslan,nilüfer gibi canlılar ………… çevremizde yaşar Kedi,köpek sinek,çiçek gibi canlılar yakın çevremizde;fil,tilki,aslan,nilüfer gibi canlılar uzak çevremizde yaşar

3 Canlılar,…………….., hayvanlar, …………….,mikroskobik canlılar olarak sınıflandırılır. Canlılar,bitkiler, hayvanlar, mantarlar,mikroskobik canlılar olarak sınıflandırılır.

4 Canlıların sınıflandırılması, …………… kolaylaştırır,her canlının her yerde aynı …………. Tanımlanmasını,diğer gruplar hakkında …………. edinmemizi sağlar. Canlıların sınıflandırılması, incelenmelerini kolaylaştırır,her canlının her yerde aynı adla Tanımlanmasını,diğer gruplar hakkında Bilgi edinmemizi sağlar.

5 Nemli kayalıklarda,ormanların kuytu yerlerinde yetişen eğrelti otu, ………….. Bitkidir. Nemli kayalıklarda,ormanların kuytu yerlerinde yetişen eğrelti otu, çiçeksiz Bitkidir.

6 Her yerde özellikle kırsal alanlarda yetişen papatya ……… dir. Her yerde özellikle kırsal alanlarda yetişen papatya çiçekli bitkidir.

7 Çevremizdeki bitkilerin yapraklarının olması,farklı gövde yapılarının olması,köklerinin olması …………….. Özelliğidir. Çevremizdeki bitkilerin yapraklarının olması,farklı gövde yapılarının olması,köklerinin olması ortak Özelliğidir.

8 Bitkilerin …………….. Ve ………………. Türleri vardır. Bitkilerin çiçeksiz Ve çiçekli Türleri vardır.

9 Elma,erik,kayısı,gül …………. dir. Elma,erik,kayısı,gül çiçekli bitkidir.

10 Eğrelti otu,yosunlar,likenler ………… dir. Eğrelti otu,yosunlar,likenler çiçeksiz bitkidir.

11 Çiçekli bitkiler, …………….. Çoğalır. Çiçekli bitkiler, tohumla Çoğalır.

12 ………………,ormanlık,gölge,nemli ve ağaç diplerinde yetişir. Çiçeksiz bitkiler,ormanlık,gölge,nemli ve ağaç diplerinde yetişir.

13 Ziraat mühendisliği,orman mühendisliği,çiçekçilik gibi meslekler …………… ilgilenir. Ziraat mühendisliği,orman mühendisliği,çiçekçilik gibi meslekler bitkilerle ilgilenir.

14 Çiçekli bir bitki, ………………, …………., ……….., ve …….. gibi bölümlere ayrılır. Çiçekli bir bitki, kök, gövde, yaprak, ve çiçek gibi bölümlere ayrılır.

15 ……………, ……….., …………., çiçekli bitkilerdir. fasulye, salatalık, domates, çiçekli bitkilerdir.

16 Canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, ………,………, …………ve ………… ihtiyaç duyar. Canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için, hava, su, besin ve güneşe ihtiyaç duyar.

17 Kök,gövde ve yapraklar bitkinin ………… ve …………… organları olup çiçek de …………… organıdır. Kök,gövde ve yapraklar bitkinin beslenme ve tutunma organları olup çiçek de üreme organıdır.

18 ……… Bitkinin su ve besin ihtiyacını karşılar. Kök Bitkinin su ve besin ihtiyacını karşılar.

19 ……………., su besinleri iletmesini sağlar. Gövde, su besinleri iletmesini sağlar.

20 Gövde, bitkinin ……, …… ve …………. Gibi organlarını üzerinde taşır. Gövde, bitkinin dal, yaprak ve çiçek Gibi organlarını üzerinde taşır.

21 Bitkinin gövde ve dalları üzerinde bulunan,genellikle ………… ve …………… şekilli organlarıdır. Bitkinin gövde ve dalları üzerinde bulunan,genellikle yeşil renkli ve yassı şekilli organlarıdır.

22 Yaprak,bitkinin …………… ve ……………….. Yapmasını sağlar. Yaprak,bitkinin solunum ve boşaltım Yapmasını sağlar.

23 Yaprak terleme yolu ile bitkinin ……………… yapmasını sağlar. Yaprak terleme yolu ile bitkinin boşaltım yapmasını sağlar.

24 ………………., bitkinin üremesini sağlar. Çiçek, bitkinin üremesini sağlar.

25 Çiçek bitkide ………….. Ve …………….. Oluşmasını sağlar. Çiçek bitkide tohumun Ve meyvenin Oluşmasını sağlar.

26 Böceklerin çiçeklere gelmesini,hoş koku ve renkleri ile sağlayan ……………. tır. Böceklerin çiçeklere gelmesini,hoş koku ve renkleri ile sağlayan taç yapraktır.

27 ………………. Tohum oluşturarak üremeyi sağlar. Dişi organ Tohum oluşturarak üremeyi sağlar.

28 Yeşil renkli,çiçeği çevreleyerek koruyan kısım ………. tır. Yeşil renkli,çiçeği çevreleyerek koruyan kısım çanak yapraktır.

29 …………….., çiçeğin üreme organıdır ve sayısı çoktur. Erkek organ, çiçeğin üreme organıdır ve sayısı çoktur.

30 ertansaygi@yahoo.com


"Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına ………………. Denilir Doğadaki canlıların,aralarındaki benzerliklerine göre gruplandırılmasına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları