1. Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
Advertisements

UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
MTA BALIKESİR KUZEYBATI ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
TC SERHAT KALKINMA AJANSI
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
Nisan 17 Kırsal Kalkınma Sektör Programı Rekabet Gücünü, Çeşitlendirmeyi Ve Sürdürülebilirliği Artırmak Hibe Programı Başvuru Hazırlama Eğitimi Şubat-Mart.
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
FETHİ TATLILIOĞLU – TALHA GÖKTAŞ
SODES PROJELERİ YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI
S. 1 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VİNCİ Hareketlilik: Mali Yönetim.
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA
İÇERİK 2  Yasal Yükümlülükler  Görünürlük Faaliyetleri  Görünürlük Araçları  SERKA Logosu  Görünürlük Kurallarına Riayet  Görünürlük.
Kurum Hissesi 1.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
Çalışma Grubu Strateji Geliştirme Başkanlığı
‘SÜRAT’ VE ‘TURGEP’ MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ-1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Bütçe Formunun Doldurulması
KALKINMA AJANSLARI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER İÇİN GEÇERLİ SATINALMA SÜREÇLERİ 1.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
Harcama Yetkilileri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
AVANS MAHSUBU ( KAPATILMASI) İÇİN GEREKLİ BELGELER 1.FATURA 2.MUAYENE TESLİM TUTANAĞI 3.MAKİNE TECHİZAT ALIMI VARSA YÜRÜTÜCÜNÜN BAĞLI OLDUĞU BİRİMDEN ALINACAK.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
AÇIK İHALE USULÜ İhale Ön Oluru Komisyon Teşekkülü İdari Şartname Sözleşme Taslağı Standart Formları Hazırlama Komisyonu Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyonu.
DOĞRUDAN TEMİN Zafer BIYIK 2015 MAYIS
HAKEDİŞ. 3. BİRİM FİYAT TARİFLERİ VE ANALİZİ YAN GÖRÜNÜŞ.
Madde 1: Sözleşme konusu iş spor tesisi soyunma odası inşaatı olup Z.K.Ü. ALAPLI M.Y.O. kampüsünde yapılacaktır. Madde 2: İş anahtar teslimi götürü usul.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı İzleme,Değerlendirme ve Raporlama Birimi
Proje Yönetimi.
KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
ŞİŞLİ İMKB HALK EĞİTİMİ MERKEZİ GENEL KURUL TOPLANTISI
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE SÖZLEŞMESİ VE EKLERİ 2-3.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
Destek Çerçevesi Kalkınma Ajansları tarafından sağlanacak destekler, hazırlanan bölge planı, bölgesel operasyonel programlar ve yıllık çalışma programları.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Halıcıoğlu Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti.
BÜRO STAJI MAHMUT ÇIĞ. AUTOCAD K omutlar: Line : çizgi çizimi Move : taşıma Copy: kopyalama Erase : silme Offset : nesneyi belirli.
2018 yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Uygulama Eğitimi
TRAKYA KALKINMA AJANSI 2018 Küçük Ölçekli Altyapı MDP
HESAP PLANI.
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sunum transkripti:

1

Yararlanıcı ile Ajans arasında imzalanan sözleşme; Tarafların yükümlülükleri, Raporlama, Maliyetlerin uygunluğu, Muhasebeleştirme, Ödemeler gibi konuları tanımlayan ana dokümandır. UYGULAMA AŞAMASI

Sözleşme değişiklikleri iki gruba ayrılmaktadır. Sözleşmede küçük değişiklikler, Bildirim Mektubu Sözleşmede büyük değişiklikler ise Zeyilname ile yapılabilir. UYGULAMA AŞAMASI Sözleşme değişikliği talebi Proje iyi planlanmadı mı?

Sözleşme imzalandıktan sonraki 45 gün içerisinde ajans uzmanları tarafından ilk izleme ziyareti gerçekleşecek olup bu izleme ziyaretinde gerçekleşecek diğer izleme ziyaretlerinin programı yapılacaktır. Ajans uzmanları, yararlanıcının sözleşme kapsamındaki yükümlülükleri yerine getirip getirmediğini belirlemek üzere planlı ziyaretlerin yanı sıra veya anlık izleme ziyaretleri de yapabileceklerdir. UYGULAMA AŞAMASI

Sözleşme imza aşamasından sonra yararlanıcıların, sözleşmede belirtilmiş olan, Ajansa belli sürelerde raporlama yapma zorunlulukları vardır. UYGULAMA AŞAMASI Kanun ile belirlenmiş satın alma usulleri olanlar dışında kalan yararlanıcılar, proje kapsamında alacakları her satın almada Ajansın satın alma kurallarına tabi olacaklardır.

Ajans, sözleşmede belirtilen destek tutarından daha fazla ödeme yapmayacaktır. Projenin bitiş maliyeti sözleşmede yer alandan daha az olur ise; Ajans ve yararlanıcıdan daha az miktarda para harcanmış olur ama daha daha fazla olur ise sözleşmede yer alan miktarın üstündeki kısım yararlanıcının sorumluluğudur. UYGULAMA AŞAMASI Sözleşmede yer alan Ajans destek miktarı değişkenlik gösterebilir ama kesin olan tek ifade Ajansın verdiği desteğin yüzdesel oranıdır. Yani Ajans, yapacağınız uygun harcamaların her birinde, sözleşmede ifade edilen destek yüzdesi oranında katılacağını taahhüt eder.

Ajans yararlanıcıya ödemeyi üç aşamada yapacaktır. Ön ödeme; yararlanıcıya avans niteliğinde olup, yararlanıcının proje hesabına, Ajans tarafından blokeli olarak yatırılacaktır. Ajans tarafından blokenin kaldırılması, yararlanıcının bankaya kendine düşen eş-finansman miktarını yatırmasına ve harcamanın gerçekleştiğini belgeleyen destekleyici dökümanları Ajansa sunmasına bağlıdır. Ara ödeme ve nihai ödeme ise hakediş usulüdür. Bu ödemelerin gerçekleşebilmesi, yararlanıcının sunacağı ara ve nihai raporların Ajans tarafından onaylanmasına bağlıdır. UYGULAMA AŞAMASI

Yararlanıcı yapacağı tüm ödemelerde proje için açtırmış olacağı hesabı kullanacaktır. Yararlanıcı tarafından proje hesabı dışından, başka hesaplardan, yapılmış olan ödemeler uygun maliyet olarak kabul edilmeyecektir. Yapacağınız harcama ve proje faaliyetlerinde izleme uzmanınıza danışmanız uygun olmayan maliyetlerin minimize olması açısından önem arz etmektedir. KDV uygun maliyet değildir ve yararlanıcı tarafından proje bütçesi dışından ödenecektir. UYGULAMA AŞAMASI

Yararlanıcı proje başvuru dosyası dahil uygulama sürecindeki tüm evrakları izleme uzmanının belirleyeceği bir dosyalama sistemi ile muhafaza etmek zorundadır. Dosyalama sistemi kontrolünde ortaya çıkacak eksik evrak tespiti veya düzensizlik erken uyarı mekanizmasının devreye girmesine neden olacaktır. UYGULAMA AŞAMASI

Sözleşme kapsamında sağlanmış tesis, makine, ekipman, teçhizat ve diğer malzemelerin, Ajansın gerekçeli ve yazılı izni olmaksızın projenin sona ermesinden itibaren 3 yıl mülkiyeti başkasına devredilemez, rehin ve teminat olarak gösterilemez, başka iş için kullanılamaz. Yararlanıcı Ajanstan aldığı hibe desteğini “gelir” (602) olarak muhasebeleştirmek zorundadır. Muhasebeleştirme işlemi yapılmamış projelerin nihai ödemeleri yapılmayacak ve teminatları Ajans tarafından muhasebeleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar verilmeyecektir. UYGULAMA AŞAMASI

TEŞEKKÜRLERTEŞEKKÜRLER İrtibat: İŞTE FIRAT İŞ’te FIRSAT FKA 352