Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 60.000'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
Halk Kütüphaneleri. Halk kütüphaneleri, kadın-erkek, her yaştan her düzeyde ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
BELGE SAĞLAMA HİZMETLERİ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Kaynak Gösterme Teknikleri
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Emerald kullanıcılarınıza yayın yapma konusunda nasıl yardımcı olabilir? Kullanıcılarınız için yardımcı kaynaklar Mine Tonta Business Manager, Turkey.
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.
İstanbul Medipol Üniversitesi
Hoşgeldiniz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kütüphanesi.
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
Bilgiye Erişimin önemi ve Bilgi kaynakları
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
GİRİŞ  Organizasyon Nedir?  Neden Organizasyon? Organizasyon ve bilgi; Arşiv, kütüphane müze, v.b. Anlamak, kavramak (understanding) Veri (Data) Bilgi.
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Connecting People Through News. © PressReader. All rights reserved. 2 Connecting People Through News 2011, 2012 & 2013 Yıllarının En İyi Aplikasyon Ödülü.
Aralık İçerik Dil seçimi Sisteme giriş ve şifre değiştirme Basit katalog sorgulama Materyal yeri belirleme Materyal ayırtma (Rezerve etme) Gelişmiş.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
BİLGI KAYNAKLARıNA ERIŞIM METODLARı Hazırlayan= Halil Yenilmez.
Kütüphane ve Dokümantasyon
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Dijital kütüphane işlevleri
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Gurbet Gunturk Evsel, MLIS
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
BİLGİ KAYNAKLARININ TÜRLERİ
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

Tarihçe  Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946 'da başlatılmış,  1 Nisan 1947'de koleksiyon adedi 'e ulaşmıştır.  Bugün Ankara İl Halk Kütüphanesi'ne ev sahipliği yapan bina 16 Ağustos 1948 'de Milli Kütüphane olarak hizmete başlamıştır.  Milli Kütüphane 29 Mart 1950 tarihinde kabul edilen Kuruluş Kanunu ile yasal kimlik kazanmıştır.  yılları arasında ilk binanın gelecekteki gereksinimleri karşılayamayacağı öngörülerek yeni bir binanın çalışmalarına başlanmış ve bina 1982 yılında tamamlanmıştır. Milli Kütüphane, 5 Ağustos 1983 'te yeni binasında kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır.

Misyonumuz  Ülkemizdeki bütün bilgi kaynaklarını toplamak, düzenlemek ve koruyarak gelecek nesillere aktarmak,  Her türlü ilim ve sanat çalışmalarını kolaylaştırmak için kullanıcı ve araştırmacılara hizmet vermek, o Milli bilgi birikim merkezi olarak yurt içi ve yurt dışı bilgi akışını sağlamak, o Yurt dışında Türkiye ve Türklerle ilgili yayımlanmış eserler ile Türk yazarlarının yurt dışında yayımlanmış eserlerini takip ve temin etmek.

Görevlerimiz  Kütüphanecilik hizmetleri  Yayıncılık hizmetleri  Yazma ve nadir eserlerin konservasyon ve restorasyon hizmetleri  Ülke kütüphanelerine önderlik etme, kütüphanecilik hizmetlerinde standartlaşmayı sağlama  Araştırma-Geliştirme faaliyetleri ve projeler geliştirme  Bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek.

Ulusal ve Uluslararası İşbirliklerimiz  Avrupa Dijital Kütüphanesi (Europeana)  Avrupa Gazeteleri (EuropeanaNewspapers)  Ulusal Toplu Katalog (TO-KAT)

Kullanıcı profilimiz ;  Akademisyenler,  Kamu çalışanları ve emeklileri,  Bir meslek odası veya baroya kayıtlı meslek sahipleri,  Yazılı veya görsel basın mensupları,  Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları,  Görme engelliler,  Yabancı uyruklu araştırmacılar.

Kullanıcılar ;  Güncel bilgiye erişim,  Zaman kaybının en aza indirilmesi,  Aranılan her kaynağa erişim,  Uzaktan erişimin sağlanması,  Nitelikli personel hizmeti.

 Bilinçli kullanıcılar,  Nitelikli ve spesifik bilgi,  Zamandan tasarruf,  Fiziksel ortamdan bağımsızlık,  Sınırlılıklar ortadan kalkması

Koleksiyon sağlama ;  Derleme,  Satın alma,  Bağış,  Değişim  Devir

MATERYAL TÜRÜADET/CİLT/SAYI Kitaplar Eski harfli Türkçe basma kitaplar El yazması eserler Süreli yayınlar Kitap dışı materyaller TOPLAM

Dijital Kütüphane  Yazma Eserler Bilgi Sistemi  Süreli Yayınlar Bilgi Sistemi  Güzel Sanatlar Bilgi Sistemi (hazırlık aşamasında)

Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Hizmet Merkezi  Gönüllü okurlar aracılığıyla görme engelli üyelerin talepleri doğrultusunda kitap seslendirmek,  11 profesyonel formatta oluşturulmuş ses kayıt stüdyosu,  Üyelik : En az yüzde 40 oranında görme engellinin bulunması,  Uzaktan erişim.

Atatürk Belgeliği  Atatürk Belgeliğinde Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemi vb. ile ilgili yayımlanmış zengin bir basılı ve görsel-işitsel, civarında, materyal bulunmaktadır.

Mikrofilm  Mikrofilm koleksiyonunda; el yazması, nadir basma kitaplar, şeriyye sicilleri, salnameler, Osmanlıca gazeteler, dergiler, cönkler ve hamselere ait mikrofilmler mevcuttur.  Ayrıca Ankara dışında bulunan araştırmacılar için ve posta yoluyla da hizmet sunmaktadır.

Elektronik Veri Tabanları  ProQuest Hospital Collection  EBSCO  Ebrary Elektronik Kitap …  Üyelerimiz elektronik veri tabanlarına, gerekli IP ayarlamalarını yaparak uzaktan erişebilirler.

Taş Plaklar  Milli Kütüphane Koleksiyonunda bulunan taş plaklar mp3 formatına aktarılmıştır. Kullanıcılarımız, yaklaşık şarkıyı dinleme olanağına sahiptir.

 Online ön kayıt  Kullanıcı giriş kartları  Elektronik üyelik (mobil imza ile)

 Hafta içi: 09: :00  Hafta sonu: 09: :00  Araştırmacıların depodan materyal talebi; Hafta içi 09: :00 ile 13: :30 saatleri arasında karşılanmaktadır.

İstek fişleri;

 Kitap ayırtma hizmeti  Fotokopi hizmeti

 Wi-fi kablosuz internet  İnternet erişim merkezi  Katalog tarama terminalleri

 Çalışma salonlarının talebi karşılamaması  Kütüphane kurallarına uyulmaması  Depoların kullanım fonksiyonlarının yetersiz olması  Personel yetersizliği  Zaman kaybı  Talep edilebilen kaynak sayısı sınırı  Kütüphane hizmetlerinin tanıtımı

 İstek formları  Takip ekranı  Taşıma sistemleri  İklimlendirme  Tanımlama teknolojisi  Personel sayısı  Kullanıcı memnuniyet anketleri  Dijital yaklaşım  Veri tabanlarının oryantasyonu

 Gamze Albayrak  Pınar Yadigar