Erasmus Staj Hareketliliği Programı 2008-2009 Akademik Yılı Verileri 2009-2010 Akademik Yılı Programı Uygulanışı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI AKADEMİK YILI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI Dönemi 19 Kasım 2008.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI Ocak 2009.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı

Staj Programı Verileri Akademik Yılı; - Başvuran Öğrenci Sayısı:19 - Giden Öğrenci Sayısı: Öğrenci Vazgeçti,2 Öğrenci Vize ( İtalya, İngiltere) Alamadı

İngiltere Vize Prosedürleri 31 Mart 2009 Tarihi itibariyle İngiltere vize prosedürleri değişmiştir. İngiltere’ye gidecek öğrencilerin vize problemlerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı Türkiye Ulusal Ajansının web sayfasında yayınlanmıştır. Ayrıntılı bilgi için;

Akademik Yılı -Başvuran Öğrenci Sayısı; -Güz Dönemi – 11 Öğrenci -Bahar Dönemi-120 Öğrenci -Giden Öğrenci Sayısı - Güz Dönemi- 11 Öğrenci -Bahar Dönemi-24 Öğrenci

Akademik Yılında Erasmus Staj Programı Nasıl Uygulanacak?

Başvurudan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Başvurular öğrenci tarafından AB Ofisine (Sıhhiye) yapılır, İngiltere için yapılan staj başvuruları geçersizdir, Erasmus Öğrenim Hareketliliği programından yararlanan öğrenciler, staj programından tekrar yararlanamazlar, Staj programı, staj süresi 3 ay ile sınırlandırılmıştır.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler Niyet Mektubu (Letter Of Intent) Transcript (Öğrenci İşlerinden Onaylı) Türkçe ve İngilizce(ya da bildiği yabancı dilde motivasyon mektubu) Yabancı Dil Belgesi

Yabancı Dil Belgesi Olmayan Öğrenciler H.Ü Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Erasmus Öğrenim Hareketliliği Öğrencileri için Düzenlediği Sınava Katılabilirler. Sınav yılda bir kere düzenlenir ve web sayfasında ilan edilir. Sınava girmek isteyen öğrenciler, AB Ofislerimize (Beytepe ve Sıhhiye) başvuru yaparak isimlerini yazdırmalıdır.

Akademik Yılı Seçim Kriterleri Genel Akademik Not Ortalaması: -Lisans Öğrencileri için en az2.00/4.00 -Lisansüstü Öğrencileri için en az 2.50/4.00 olması, Niyet Mektubu (Letter Of Intent ) Belgesinin Karşı Kurumdan İmzalı Olarak Alınması Gerekmektedir.

Akademik Yılı Değerlendirme Genel Akademik Not Ortalamasının %55’i, Yabancı Dil Puanı’nın % 45’i hesaplanarak yapılır. Başvuran öğrencilere kontenjan Staj programı için gelen hibe doğrultusunda belirlenir.

Akademik YılıBaşvuru Dönemleri 1. Yaz Stajı Dönemi: Staj Yapılacak Tarih Aralıkları - 1 Haziran Eylül 2009 arasındaki herhangi bir tarihten itibaren öğrenci stajını 3 ay olarak gerçekleştirecektir. Son başvuru tarihi 1 Nisan 2009 Belirlenen Öğrenci Kontenjanı: 10 Bu Dönem Öğrencilerine hibeleri en erken Kasım 2009 tarihinden itibaren verilecektir. (Boş kalan kontenjanlar, bir sonraki staj dönemine aktarılacaktır.)

Güz Dönemi Stajı Staj Yapılacak Tarih Aralıkları - 1 Ekim Şubat 2010 arasındaki herhangi bir tarihten itibaren öğrenci stajını 3 ay olarak gerçekleştirecektir. Son başvuru tarihi 1 Haziran 2009 Belirlenen Öğrenci Kontenjanı: 10 Bu Dönem Öğrencilerine hibeleri en erken Kasım 2009 tarihinden itibaren verilecektir. (Boş kalan kontenjanlar, bir sonraki staj dönemine aktarılacaktır.)

Bahar Dönemi Stajı Staj Yapılacak Tarih Aralıkları - 1 Şubat Mayıs 2010 arasındaki herhangi bir tarihten itibaren öğrenci stajını 3 ay olarak gerçekleştirecektir. Son başvuru tarihi 1 Kasım 2009 Belirlenen Öğrenci Kontenjanı: 10 (Boş kalan kontenjanlar, bir sonraki staj dönemine aktarılacaktır.)

2. Yaz Stajı Dönemi Staj Yapılacak Tarih Aralıkları - 1 Haziran Eylül 2010 arasındaki herhangi bir tarihten itibaren öğrenci stajını 3 ay olarak gerçekleştirecektir. Son başvuru tarihi 1 Mart 2010 Belirlenen Öğrenci Kontenjanı: 10 (Boş kalan kontenjanlar, bir sonraki staj dönemine aktarılacaktır.)

İLETİŞİM Ceren Yılancı Tuba Yıldırım