Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Azrael Online Hasta Takip Programı
Eğitimde Video ve Animasyon Kullanımı
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MERAL ÖZARSLAN BETÜL KUBAT ÖMER FARUK BAY
Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
Gantek Teknoloji AR-GE Faaliyetleri ve bir AR - GE başarı hikayesi Ertuğrul Ağar.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ YAZILIM ELEKTRONİK
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Bilgisayarla ne yapılabilir? Bilgisayarların sınırları nelerdir?
THALES-YALTES Siber Güvenlik Çözümleri
AYDIN TORNA SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
Bilişim Teknolojileri Alanı
2008 ETA ELEKTRONİK TASARIM SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Kuruluş: 1984 Kuruluş: 1984 Ar-Ge Personeli Sayısı / Toplam Personel Sayısı: 13 / 25 Ar-Ge Personeli.
Dİjİtal oyun tabanlI öğrenme
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama
WEB PROGRAMCILIĞI.
DYNED Dynamic&Education.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
1. Günlük yaşantıda bilgisayar hangi alanlarda kullanılmaktadır? 2. Bilgisayarın farklı tip ve özellikte olmasının sebepleri neler olabilir? Tartışınız.
BİLGİSAYAR DERSİ WEB SİTESİ İNCELEME HOCA:Yar. Doç.NURAY GEDİK ÜNAL TACAN
Eğitimde FATİH Projesi,
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
2 SİSTEM 9 DÜNYADA SİSTEM ülkede, 6500’den fazla tamamlanmış proje.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Kolokyuma herkes davetlidir.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR KULLANIMI
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
Sunum transkripti:

Savunma Sanayiinde Gelinen Aşama Sav-Tek 2008 Kongresi ODTÜ, 26 Haziran 2008

KOBİLERİN SEKTÖRE KATILIMI BAŞARI ÖRNEKLERİ: - ETA - MEGE TEKNİK - SDT - KÜÇÜKPAZARLI - EJS - 2U -... Ürünleri – katıldıkları projeler Resimler...

2U Bilişim Teknolojileri  2U Bilişim Teknolojileri Yazılım ve Elektronik İç-Dış Tic. Ltd. Şti., firmaların bilgi teknoloji altyapılarının gelişmesinde her türlü yazılım, danışmanlık ve destek hizmeti vermek, elektronik iş çözümleri geliştirmek amacıyla 2002 yılında kurulmuş bir yazılım şirketidir.  Savunma sanayinde çağımız gereksinimlerini karşılayacak, performanslı ve ihtiyaca dönük, global dünyada her zaman bir adım önde uygulamalar geliştirmek 2U’nun ana hedefidir.  2U, savunma sanayi sektöründe, sektörün ihtiyaçlarına dönük her türlü yazılım projesinde ürün geliştirebilecek, sektöründe Bilgisayar Tabanlı Eğitim Yazılımları ve Eğitim Yönetim Bilgi Sistemleri geliştirmiş, gerekli alt yapı ve insan kaynağına sahip Türk savunma sanayi için üretim yapan yazılım ve elektronik teknolojileri şirketidir.

K.K.K için S-70A 28D/DSAR ve Dz.K.K için S70-B helikopterleri için; Pilot, Öğretmen Pilot, Test pilot ve Teknisyen, Operatör eğitimlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış bir bilgisayar tabanlı eğitim sistemidir.

Kazançlar  Okullarda verilmekte olan derslerde, öğretmenlerin eğitimlerinde kazandıkları bilgiler, öğretmenlerin tecrübeleri ve eğitim materyallerinin tümü toplanmış, ayıklanmış ve anlaşılır bir şekilde BTES’te birleştirilerek, bilginin kişide kalmaması, dolayısıyla eğitimin standardize bir şekilde yıllar boyunca sürdürülebilmesi sağlanmıştır.  Sistem herhangi bir bilgisayar konfigürasyonunda çalışabilmekte olup, helikopter tipleri ile ilgili birliklerdeki tazeleme eğitimleri için laptop veya herhangi bir PC’ den de eğitime kolaylıkla ulaşılabilmesi sağlanmıştır.  BTES kapsamında 2 sene gibi kısa bir zamanda ders ekranı 2d ve 3d animasyonlarla hazırlanmış ve gerçek insan sesi ile seslendirilerek kullanıcıların kullanımına sunulmuştur.

Ders anlatım materyalleri Proje kapsamında tüm helikopter parçaları en ince detayına kadar (yaklaşık parça) modellendi ve çeşitli animasyonlar için kullanıldı.

Arayüzler Proje kapsamında deniz kuvvetleri için 5, kara kuvvetleri için ise, 4 farklı kullanıcı tipinde Türkçe ve İngilizce olmak üzere 2 farklı dilde eğitim materyalleri oluşturulmuştur.

BTES 20 kişilik sınıflarda helikopter sistemleri, emercensi, arızacılık ve avionik gibi konularda ve 150’ ye yakın alt konuda teknisyen, pilot, test pilot ve öğretmen pilot eğitimlerini sağlamaktadır. Ayrıca sistem laptop ve normal PC’ lerde de çalışabilmektedir. Eğitim ortamı

Teknisyenler için hazırlanan BTES eğitimlerinde parça söküm takım işlemleri teknik manuellere uygun bir şekilde aşama aşama animasyonlarla desteklenerek anlatılmıştır. Bakımcı (teknisyen) ders anlatımları

Avionik ders anlatımları Glass kokpit dersleri gibi dershane ortamında anlatılması zor olan dersler çift monitor desteği sayesinde oldukça kolay ve kullanışlı hale getirilmiştir. Avionik derslerde bir monitorde tüm işar ve göstergeler yer alırken diğer ekranda helikopterin pozisyonu ve durumu gösterilmektedir.

Test pilot ders anlatımları Öğretmenlerin anlatmakta zorluk çektikleri onlarca konu zengin görseller ile basit anlatımlarla açıkça anlatılmış, eğitimin kalitesi dünya seviyesinin de üstüne çıkarılmıştır.

EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  EYBİS, simülatör merkezlerinde verilecek olan eğitimi yöneten ve simülatörlerden azami verim almak için gerekli işletme faaliyetlerini düzenleyen yazılımdır.

EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  Eğitim için ihtiyaç duyulan planlama, kontrol, doğrulama, uygulama ve belgelendirme işlemleri, pratik ve kullanıcı dostu arayüzler ile yapılmaktadır.

EYBİS - Eğitim Yönetim Bilgi Sistemi  Sistemin faal kalması için gerekli bakım/onarım faaliyetleri ve stok yönetimi, EYBİS kullanılarak, NATO standartlarında gerçekleştirilir.