İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
el ma 1Erdoğan ÖZTÜRK ma ma 2 Em re 3 E ren 4.
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
KİŞİSEL KAMP MALZEMEN Kamp malzemelerini şu ana başlıklar altında düşünebilirsin. Uyku malzemesi Yemek malzemesi Temizlik malzemesi Zorluklara karşı hazır.
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Diferansiyel Denklemler
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İlköğretim Kurumları Standartları
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
HİSTOGRAM OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
Prof. Dr. Leyla Küçükahmet
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MÜRŞİT BEKTAŞ 1-A SINIFI
DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
ÖRNEKLEM VE ÖRNEKLEME Dr.A.Tevfik SÜNTER.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1 OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİNİN KURULUŞU. OKUL GELİŞİM MODELİ UYGULAMALARININ MEVZUAT DAYANAKLARI Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Yönergesi. Milli Eğitim.
İL KOORDİNASYON KURULU I.NCİ DÖNEM TOPLANTISI
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
RUHU ŞAD OLSUN.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
ÖDÜL YÖNERGESİ. Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ödül Yönergesi üç farklı alanda verilmektedir. 1.Yönetici.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
1 DEĞİŞMEYİN !!!
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Denetim ve Rehberlik Sistemi ile İKS İlişkisi “ÇOCUKLARLA ÇOCUKLAR İÇİN”
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
HAYAT BİLGİSİ SORULARI.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Diferansiyel Denklemler
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şubesi Nisan 2015
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Sunum transkripti:

İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR

YASAL DAYANAKLAR İlköğretim Kurumları Standartlarının temel dayanağı “İlköğretim Kurumları Standartları Uygulama Yönergesi”dir. Aynı zamanda 2009/83 sayılı genelge ile yönerge öncesi yasal zemin hazırlanmıştır. Yönergede yer alan standartlar “Çocuk Hakları Sözleşmesi”nde yer alan, çocuğun hakkı olarak vurgulanan hükümlere uygun olarak belirlenmiştir.

YASAL DAYANAKLAR 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu 5018sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği 17,22.,23.,24.25.,4344.,45.,49., 50., 51., 52., 53.,54. ve 58. mad. Kanunun tamamı 9., 44., 45., 46. maddeleri Yönetmeliğin tamamı, “Kamu İdareleri İçin Stratejik Planlama Kılavuzu” ve “Eğitimde Stratejik Planlama Kılavuzu”nda yer alan hükümler

YASAL DAYANAKLAR MEB Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği MEB İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 6. ve 7. maddesi 27., 28., 29.,32.,34.,35.,37., 39.,42.,43.,45.,47. maddeleri Özel Eğitim İlköğretim Okulları Yönetmeliğin tamamını, Yönetmeliğin tamamı

İKS İKS Uygulama Yönergesi’nde okul düzeyinde görevler-sorumluluklar, görevliler- sorumlular belirlenmiş olsa da bu sistem okul tabanlı olup yönetici, öğretmen, OGYE, öğretmenler kurulu, çocuk, veli ve dolaylı olarak diğer unsurların da görev ve sorumluluğu bulunmaktadır.

İKS YÖNERGESİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Okul, İlçe, İl ve Merkez Teşkilatı Düzeyinde Görev ve Sorumluluklar: İKS’de okul düzeyinde (Madde 11) Hazırlık sürecinde, Veri toplama sürecinde, Verilerin değerlendirilmesi ve okul gelişim sürecinde Okul yönetiminin (Okul müdürü/müdür yardımcıları), Öğretmenlerin, Öğretmenler kurulunun, OGYE’nin görev ve sorumlulukları vardır.

Okul Yönetiminin Görevleri Hazırlık Sürecinde İKS hakkında yüz yüze bilgilendirir (Çocuk, veli, öğretmen), OGYE’ye İKS “Okul Çalışma Programı”nı yaptırır, gözden geçirir, onaylar, Örneklemdeki veli, öğretmen ve çocukların algılanan yarar ölçeklerinin girmelerini sağlar, Veri girişi için ortamı hazırlar (bilgisayar), Mevcut durum girdileri için hazırlık yapar, OGYE ile birlikte yapılan hazırlıkları gözden geçirir.

Okul Yönetiminin Görevleri Veri Toplama Sürecinde Mevcut durum girdilerini girer Veri toplama çalışmalarını izler Veri toplama sürecinde belirlenen sorunları OGYE ile değerlendirir Veri toplama sürecinde çözülemeyen sorunları il/ilçe AR-GE’ye bildirir.

Okul Yönetiminin Görevleri Verilerin Değerlendirilmesi ve Okul Gelişim Sürecinde Okul İKS raporlarını, OGYE ve Öğretmenler Kurulunda değerlendirir. İKS standart raporlarına göre okul ihtiyaçlarını, ihtiyaçların önceliklendirilmesini sağlar. İKS raporları kullanılarak OGYE ve öğretmenler kurulu tarafından, okul stratejik planı ve okul gelişim planının hazırlanması, uygulanması, izlenmesi, raporlanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesini sağlar. Okul gelişim raporunun hazırlanmasını sağlar. Okul faaliyet, proje ve eylem planlarının hazırlanmasında İKS verilerinden yararlanılmasını sağlar. İKS ve standartlara göre gerçekleştirilen uygulamaların geliştirilmesine ilişkin OGYE tarafından hazırlanan raporu ilçe/il AR-GE’ye gönderir.

OGYE’nin Görevleri Hazırlık Sürecinde Tüm süreçlerde yapılacak iş ve işlemleri içeren bir okul çalışma programı hazırlar. Mevcut durum girdilerinin modüle girilmesine katkıda bulunur. Algılanan yarar ölçeklerinin uygulanmasında öğretmenleri bilgilendirir, yer, araç gereç vb. hazırlıkları yapar. Gerektiğinde öğretmen, çocuk, veliler ile genel değerlendirme ve geribildirim toplantıları yapar. Okulun faaliyet, proje ve eylem planlarının hazırlanmasında İKS verilerinden yararlanır.

Veri Toplama Sürecinde OGYE’nin Görevleri Veri Toplama Sürecinde Mevcut durum girdilerinin zamanında girilmesine yardımcı olur. Algılanan yarar ölçeklerinin doldurulması çalışmalarına destek olur. Uygulamaya katılanlarla gerektiğinde halinde toplantı ve görüşmeler düzenler. Veri toplama sürecini, Okul İKS Çalışma Programı doğrultusunda izler. Çözümleyemediği sorunları okul yönetimine bildirir Verilerin Değerlendirilmesi ve Okul Gelişim Sürecinde POG Modeli kapsamında Okul İKS raporlarını değerlendirir. İKS raporlarına göre okul ihtiyaçlarını belirler, önceliklendirir, Okul stratejik planı ve gelişim planının hazırlama, uygulama, izlemesi, raporlama, değerlendirme ve geliştirilme süreçlerinde İKS raporlarını kullanır. Okul gelişim raporunu, İKS standart alanlarına göre hazırlar. İKS uygulamalarının geliştirilmesine yönelik bildirimleri okul yönetimine sunar. İKS raporlarının bulguları doğrultusunda, araştırma-geliştirme çalışmaları yapar, destekler. Değerlendirme ve okul gelişimi sürecini, okul İKS Çalışma Programı doğrultusunda izler.

Öğretmenler Kurulunun Görevleri İKS veri toplama, değerlendirme ve okul gelişimi süreçlerine destek olur. İKS raporlarını kullanarak okul stratejik planı ve okul gelişim planının hazırlanması, uygulanması, izlenmesi, raporlanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için önerilerini OGYE’ye yazılı olarak bildirir. İKS’ nin ve standartlara göre gerçekleştirilen uygulamaların geliştirilmesine ilişkin önerilerini OGYE’ ye yazılı olarak bildirir.

Öğretmenlerin Görevleri Algılanan yarar ölçeğini doldurur. İKS modülünce belirlenen sınıfındaki çocuk ve velilerin algılanan yarar ölçeğini doldurmasını sağlar. Varsa kağıt üzerinde veliler tarafından doldurulan ölçekleri veliye imzalattırarak alır, İKS modülüne aktarır. Sorumluluk alanları ile ilgili veri ve bilgileri okul yönetimine bildirir. İKS ve standartlara göre gerçekleştirilen uygulamaların geliştirilmesine ilişkin önerilerini OGYE’ ye yazılı olarak bildirir.