 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Advertisements

VERiMLi ÇALIŞMANIN iLKELERi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
2/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
EĞİTİMDE İLETİŞİM VE EĞİTİM ARAÇLARI
Tatilde Yapılacaklar.
VELİ ORYANTASYON ÇALIŞMASI ( EKİM 2012) DİYARBAKIR
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
Eğitim Öğretimde Planlama
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
Yıl Sonu Veli Toplantısı
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Etkin Çalışma Yöntemleri.
3/A SINIFI 1.VELİ TOPLANTISI
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?
3/A SINIFI 2.VELİ TOPLANTISI
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
Çarpma İşlemi.
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Matematik Dersine Nasıl Çalışmalıyız??
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ HOŞGELDİNİZ.
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
ETKİLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Hüsnü DURSUN
OKUL BAŞARISINI ARTIRMADA VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
ADAPAZARI REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ. VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
TEOG TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Engin DEMİRCİ.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Çalışma Yaprağı.
NOT TUTMA.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Kestanelik Çok Programlı Lisesi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
Verimli Ders Çalışma Semineri
Proje Oluşturma ve Yönetimi
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF OKULA UYUM PROGRAMI
İNTERNETİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA, MOTİVASYON VE BAŞARILI OLMA
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
MEB DERGİ MAKALE İNCELEMESİ SAYI 211
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız. “Tatildir dinlenmeyi hak etti.” düşüncesiyle hareket ederseniz, tatil dönüşünde öğrencileri derslere adapte etmede bir o kadar daha süre kaybederiz. Bu yüzden tatilde öğrencileri çok fazla zorlamadan belirttiğim çalışmaları yaptırmalısınız.

 Tatilde sadece dinlenilmeyeceğini vurgulayın.Bu fikri öncelikle siz benimseyin. Bir gün içerisinde çok fazla zamanlarının olduğunu belirtin.  Size gönderdiğim tatil planını inceleyin. Ailecek bu planla ilgili konuşun.  Tatilde niçin planlı çalışması gerektiğini anlatın.  Günlük çalışma zamanı belirleyin.Bu plan özel durumlar dışında mutlaka uygulansın.

 İlk Heyecanlarım adlı kitap seti aldım.  “İlk Heyecanlarım” kitap serisi 5 kitaptan oluşuyor. 15 gün tatil içerisinde 1 kitabı 3 gün içerisinde rahatlıkla okuyabilir.  Her kitabın 48. sayfasında kitapla ilgili sorular var. Kitabı okumadan önce bu sayfalara baksın. Soruya göre kitabı okusun. Amaca dönük okuma yapsın.

 Kitap bittikten sonra 48. sayfadaki soruları ve bu soruların cevaplarını onlara dağıttığım “Tatil Defterine” bitişik eğik el yazı ile acele etmeden cevaplasın.  Deftere hem bu saydaki soru hem de cevap yazılacak.  Kitaplar okunduktan sonra size sunum yapsın. Kitapta anladıklarını sizinle paylaşsın.

 Kitabın resimlerini incelesin ve resim becerisini geliştirmeye çalışsın.Kitapları eğlenerek okumaları açısından bu önemli.  Tatil dönüşünde bu serideki kitaplardan “Ölçme-Değerlendirme” etkinliği yapacağım.  İkinci dönem bu setten etkinlikler yapılacağını belirtin. Kitapları yıpratmasın. Kitaplar kaybolmasın.

 İlgilerini çeken konuda dergiler alabilirsiniz.  Tatilde her gün mutlaka onlara verdiğim takvimi okusunlar. Size o günle ilgili önemli olayı sunsunlar.  Ailecek tartışma konusu belirleyip konuşun.  Ailecek hikaye ve şiir yazma etkinliği yapabilirsiniz.

 Okuma alışkanlığında en etkili yöntem örnek olmaktır.Mutlaka tatilde siz de kitap okuyun.

 Çarpım tablosu ile ilgili ödevler verdim. Çarpım tablosunun mantığını ikinci sınıfta öğrenmiştik. Tatilde çarpım tablosu konusunu halletmeli.  Size yıl sonunda verdiğim oyunu oynatarak mutlaka kavratın.  Tatil ödevinde verdiğim gibi çalışın. Çarpmada hız önemli. Hız için tekrar önemli. Konunun önemli olduğunu hissettirin. Evde ailecek yarışmalar yapabilirsiniz.

 Tatilde ritmik saymalar konusuna devam etsin. Bu konu çarpma ile ilişkili olduğu için unutulmaması önemli.  Evde sayma çalışmaları yapın.  Bu konuda küçük ödüllendirmeler yapabilirsiniz.  Yazarak çalışabilir.

 İşlemlerin unutulmaması önemli.Her gün 2 toplama 2 çıkarma işlemi yaparak konuyu tekrar etmiş olur.  Tatil için verdiğim ödevde örnek işlemler var.  Bu işlemleri kağıt üzerinde yapmasını istemiyorum.  Kağıtta yer alan işlemleri «Tatil Defterine» yapsın. Sembolleri karıştırabiliyor.

 İlk dönem kullandığımız “Hayat Bilgisi” ve “Fen Bilimleri” kitabının ilk dönem ki konularına göz atabilir. Kitapları inceleyebilir.  NOT: FEN BİLİMLERİ TEK KİTAP OLDUĞU İÇİN KİTABI YIPRATMASIN.

 Tatilde öğrenciler belirttiğim etkinlikler dışında çalışmalar yapmak isteyebilirler.  Tüm çalışmalar «Tatil Defterine» yapılsın.Tatil dönüşü defterlere bakacağım.  Yapılacak çalışmalarla ilgili yönlendirme yapabilirsiniz.

 Günlük yazabilir.  Şiir yazabilir.  Hikaye yazabilir.  Kitaplardan bilgi cümleleri yazabilir.  Kitap özetleri yapabilir.  Takvimden beğendikleri bilgileri yaz.  İşlem çalışmaları yapabilir.  Sorduğunuz problemleri çözebilir.  Poster çalışması yapabilir.  Video çekebilir.

 Öğrencilerin artık ödev yapmak yerine çalışmayı öğrenmelerini istiyorum. Eksik alanlarını belirleyip bu alanlarını geliştirmeye dönük ek çalışmalar yapacaklar.  Bunun için sizden bir tane zımba almanızı istiyorum.

 Tükenmez kaleme geçeceğiz. Bunun olumlu tarafını anlatın. Yazıya dikkat etmelerini istiyorum. Bu kalemle yazılacak yazıda yanlış olmaması için yavaş ve dikkatli yazmaları gerektiğini belirtin.  Kalem çok önemli.Resimdeki kalemden almaya çalışın.

 Tatilde «Fıkra Dinletisi» için en az 3 tane fıkra bulsun.  Okulun açıldığı ilk hafta bu üç fıkrayı bana getirecek, içlerinden birini seçeceğim.  İkinci döneme bu etkinlikle başlayacağız.

 Tatilde isteyen velilere veli ziyareti yapacağım. Telefon veya mesajla böyle bir isteğiniz olduğunu bildirirseniz, ziyarete gelebilirim….

 İyi tatiller…