KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar

Advertisements

2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
1979 – ASMETAL’in kuruluşu 50’den fazla marka araç için 1600’ü aşkın ürün çeşidi 5.000m2 kapalı alanlı fabrikasında 110 adet, konusunda uzman çalışan.
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
CHICAGO POS for TURKISH HOME TEXTILE TÜRK EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ İÇİN ŞİKAGO SATIŞ NOKTASI 444 CENTER Inc.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı Haziran 2012 Ankara.
FUTBOL TURİZİMİ Semih PAÇACI.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
Badminton Federasyonu Örnek Sponsorluk Teklifi Türkiye Şampiyonaları ( Yaş ve Büyükler) İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
SANAYİ KURULUŞLARININ YÜSEM’DEN BEKLENTİLERİ ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI ERTAN ÇİMEN İKYS MÜDÜRLÜĞÜ İK UZMANI.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
ŞENER ENDÜSTRİ ÜRETİM VE ELEKTRİK SAN.TİC.A.Ş.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Küme Paylaşım Toplantısı ODTÜ OSTİM TEKNOKENT
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Geleneksel’den Yeni Yaklaşımlara;
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
F1 YARIŞLARI VE TOYOTA Ahmet Murat DEMİR Salih Onur KASAP
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
İŞ DÜNYASINDA MARKALAŞMA
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
Standardizasyon.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
VEHBİKOÇ VAKFI (VKV) AMERİKAN HASTANESİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara

Toplam firma syaısı200 Çalışan sayısıYaklaşık 6,000 kişi ÜretimGünlük parça Kapasite Kullanım40-50% İhracat205 Milyon ABD Doları YerleşimÜlke çapında yayılım ÖlçekKOBİ Türk metal pişirme eşyaları sektörüne (Kahramanmaraşta üretilen ürünler bazında) genel bir bakış;

Toplam firma syaısı110 Çalışan sayısıYaklaşık 3,500 kişi ÜretimGünlük 60,000 parça Kapasite Kullanım%40-50 İhracat56,8 Milyon ABD Doları YerleşimEndüstriyel alanlar etrafında ÖlçekKOBİ Kahramanmaraş metal pişirme eşyaları sektörüne genel bir bakış;

SEÇİLEN PİLOT AKTİVİTELER KMTSO BÜNYESİNDE, KÜME MERKEZİ KOORDİNASYONUNDA, SEKTÖRÜN İLERİ GELEN FİRMALARININ DA KATILIMI İLE ‘’METAL MUTFAK EŞYALARI TANITIM ve PAZARLAMA MERKEZİNİN OLUŞTURULMASI’’

NEDEN SEÇİLDİ Kahramanmaraş metal mutfak eşyaları sektörü, Türkiye üretiminin %65-70’ini karşılamakta, 205 milyon USD olan Türkiye ihracat değerinin de %27,7 sini Maraş firmaları gerçekleştirmektedir. Sektörün sahip olduğu bu güçlü potansiyelden, bırakın başkalarını sektör içinden gelen bazı firmalar bile habersizdir. Her akşam televizyonlarda reklam yapan Emsan, Karaca, Shaffer gibi ulusal bir çok markaya üretim yaptığı halde, kendi firmalarını ve ürünlerini tanıtmakta yetersiz kalmaktadırlar. ‘’ EL YAPAR EL’ALEM ÖVÜNÜR’’ sözü tam da bizim durumumuzu ifade etmektedir. Yapılan ihtiyaç analizleri sonucunda; pazarlama yönetimi ve tanıtım, sektörün en zayıf olduğu noktalar olarak tespit edilmiştir.

PİLOT HEDEFLER-1 Metal mutfak eşyası kümesinin; ulusal ve uluslar arası pazarlama yeteneklerinin, firma özelinde verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile geliştirmek. Ulusal ve uluslar arası tanıtım ve markalaşmaya ağırlık vermek, Metal mutfak eşyaları sektör tanıtım grubunu oluşturmak. Almanya-Solingen örneğinde olduğu gibi, Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin en önde gelen mutfak eşyaları üssü yapmak

YAPILAN AKTİVİTELER-1 Ulusal ve uluslararası platformlarda gerekli networkleri oluşturarak, kümenin potansiyel müşteri sayısını ve sonucunda da satış miktarını arttırmak. Ulusal ve uluslararası fuarlarına etkin katılım ve max fayda sağlamak için; fuar öncesi- fuar sırası-fuar sonrası eğitimlerin verilmesi ve eğitim koçluğunun firma bazında yapılmasını sağlamak. Tanıtım materyallerini (web site, afiş, broşür, CD, katalog) kullanarak, ortaklaşa yapılacak reklam promosyon çalışmaları ile Kahramanmaraş’ın sektördeki negatif algısını pozitife çevirmek.

CATALOG

BROCHURE

PİLOT HEDEFLER-2 Ürün geliştirmek ve üretilen ürünlerin standardizasyonunu yapmak ve belgelendirmek. Kahramanmaraş Üniversitesinin bünyesinde bulunan USKİM ( üniversite-sanayi-kamu işbirliği merkezi) laboratuvarını e göre akredite hale getirip, metal mutfak eşyası sektörünün hizmetine sunmak.

YAPILAN AKTİVİTELER-2 Kalite ve standartları iyileştirmek, üretilen ürünlerdeki katma değeri arttırmak ve markalaşma yolunda adım atmak için firma düzeyinde TSE ve ISO belgelendirme çalışmalarını başlatmak USKIM laboratuvarını akredite hale getirerek, ürün testlerinin burada yapılmasını sağlamak ve uluslararası alıcıların talep ettiği ‘’Certificate of Comformity’’ belgesinin onaylatılması sürecini hızlandırmak. Belgelendirme ve testler konusunda bir uzman getirtilerek, akreditasyon ve test hizmetlerinin uygulanması sürecinde destek almak Laboratuvar için eksik olan ekipmanların tedariğin de KMTSO ve sektör firmalarının maddi manevi katılımını sağlamak