ANKARA ÜN İ VERS İ TES İ BOLOGNA SÜREC İ KOORD İ NATÖRLÜ Ğ Ü L İ SANSÜSTÜ PROGRAMLAR İ Ç İ N PROGRAM B İ LG İ YÖNET İ M İ PANEL İ E Ğİ T İ M İ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
Advertisements

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİLERİNE ERİŞİM
DERS ÖĞRETİM PLANLARININ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİNE AKTARIMI
G-DUY Sanal Dönem Web Uygulaması Kullanma Kılavuzu
Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
Özgür GÜVEN GÜNAY, Prof. Dr. Pars TUNÇYÜREK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Arıtma Var Mı? Hayır seçilirse atıksu bertaraf yönteminin seçilmesi gerekmektedir.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
Yönetim Paneli Kullanımı
BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı AVRUPA YÜKSEK ÖĞRETİM ALANININ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA TÜRK YÜKSEK ÖĞRETİM SİSTEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Mustafa Kemal Üniversitesi
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK ve DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MBS’Yİ NASIL KULLANABİLİRİM?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci DERS PLANLARINDASIKLIKLA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir,
Halk Sağlığı Müdürlüğü
NOT GİRİŞİ.
Özellik Tanımlamaları. Özellik Başlıgı Tanımlamaları.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ. Amaç: Ankara Üniversitesi’nde eğitim-öğretim sistemlerinin farklılıklarını ve özgünlüklerini koruyarak, toplumun ihtiyaçlarını.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
UÜ BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISI-3 Prof. Dr. M. Ayberk KURT
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Yönetim Paneli Kullanımı
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
Muhtar Bilgi Sistemi.
45. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI 2014
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Yönetim Paneli Kullanımı
Yönetim Paneli Kullanımı
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
TEZ İ YAYIMLAMAK VEYA YAYIMLAMAMAK! Doç. Dr. Levent DEN İ Z, Marmara Üniversitesi, Atatürk E ğ itim Fakültesi,
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Nisan 2017
BOLOGNA VE EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Çevre Görevlisi Eğitimi
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
www. mersis. gumrukticaret. gov
Açık Erişim ve Kurumsal Arşivler
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
Sunum transkripti:

ANKARA ÜN İ VERS İ TES İ BOLOGNA SÜREC İ KOORD İ NATÖRLÜ Ğ Ü L İ SANSÜSTÜ PROGRAMLAR İ Ç İ N PROGRAM B İ LG İ YÖNET İ M İ PANEL İ E Ğİ T İ M İ

Sunum Akışı G İ R İ Ş 1. E Ğİ T İ M B İ LG İ S İ STEM İ YÖNET İ M PANEL İ 2. Ö Ğ RENC İ B İ LG İ S İ STEM İ ÜZER İ NDEN PROGRAM B İ LG İ YÖNET İ M İ PANEL İ

Ankara Üniversitesi Bologna Süreci Amaç Ankara Üniversitesi’nde e ğ itim-ö ğ retim sistemlerinin farklılıklarını ve özgünlüklerini koruyarak, toplumun ihtiyaçlarını karşılayan, ulusal ve uluslararası normlara uygun, kolay anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir bir ö ğ retim sistemi oluşturulabilmesidir.

Bologna Süreci uyum çalışmaları kapsamında; Önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm programlarda Bölüm başkanları (program sorumluları) da dahil olmak üzere 3’er kişilik Bologna Çalışma Grupları oluşturulmuştur. Önlisans ve lisans düzeyinde program bilgileri çalışmaları tamamlanmıştır. Lisansüstü? (Bu toplantının amacı)

Üniversitemiz bünyesinde mezun veren tüm programların program ve ders bilgilerini içeren “Bologna Bilgi Sistemi” web sitesi Türkçe ve İ ngilizce olarak adresinden yayına açılmıştır. Burada bulunan bilgilerin güncel bilgiler olması üniversitemiz açısından önemlidir.

Neden? Ö ğ renci Bilgi Sistemi (OBS) ve Bologna Bilgi Sistemi (BBS) üzerinden entegre çalışmalar ile Ankara Üniversitesi bünyesindeki tüm programların Diploma Eki (DE) verebilir duruma gelmesi için mevcut eksiklerin giderilmesi gerekmektedir. YÖK’ün bu konuda - TYYÇ İ lişkilendirmesi hk.- başlıklı yazısı da bizi ba ğ lamaktadır.

DE verebilmek ve DE Etiketi başvurusunda bulunabilmek için; BBS’de bulunan ◦ “Ankara Üniversitesi hakkında kurumsal bilgiler” ◦ “Ö ğ renciler için faydalı olabilecek bilgiler” ◦ “Diploma Eki hakkında bilgi” menüleri Bologna Süreci Koordinatörlü ğ ü tarafından Türkçe ve İ ngilizce olarak hazırlanmıştır.

BBS’de bulunan ve tüm programlar için girilmesi gereken bazı bilgiler olan; ◦ E ğ itim Türü ◦ Kayıt kabul şartları ◦ Önceki Ö ğ renmenin Tanınması ◦ Sınavlar, de ğ erlendirme ve notlandırma ◦ Mezuniyet koşulları ◦ Kazanılan derece ◦ Kazanılan derece ve düzeyi ◦ Kazanılan derece gereklilikleri ve kurallar ◦ Bir üst dereceye geçiş başlıkları Türkçe ve İ ngilizce olarak sisteme koordinatörlü ğ ümüz tarafından girilecektir.

Önlisans ve lisans düzeyinde e ğ itim- ö ğ retim yılında tamamlanan ve lisansüstü düzeyde de tüm programların sorumlulu ğ unda yapılması gerekenler ise; ◦ Program Hakkında Açıklama ◦ Program Amaç ◦ Program Yeterlikleri Özeti ◦ Program Yeterlikleri ◦ Program Yeterliklerinin TYYÇ İ le İ lişkilendirilmesi ◦ Mezunların İ stihdam Olanakları Başlıklarında program bilgilerini Türkçe ve İ ngilizce olarak hazırlamaları ve sisteme bu bilgilerin girişini yapmalarıdır.

e ğ itim ö ğ retim yılında lisansüstü mezun veren programlardan belirtilen bilgilerin sadece Türkçeleri istenmişti. BBS’de lisansüstü modülün o dönem aktif olmaması sebebiyle veriler tam olarak toplanamamıştı. O dönem verilerini göndermiş olanların bilgileri sisteme koordinatörlü ğ ümüz tarafından girilmiştir. Verileri gönderilmiş ve sisteme girilmiş olanların listesi slayt sonunda paylaşılacaktır. Ayrıca sayfasından da ilgili listeye ulaşabilirsiniz.

Bu süreçte bölüm başkanlarının da dahil oldu ğ u “Bologna Çalışma Grupları”nın kendi programlarında veri girişi için aktif görev almaları, Bologna Koordinatörlü ğ ü ile iletişim halinde olarak gerekti ğ inde süreç ile ilgili bilgilendirme ve destek vermeleri beklenmektedir.

◦ Program Hakkında Açıklama: Programa ait, verilmek istenen içeri ğ i ifade eder. ◦ Program Amaç: Programın amacını ifade eder. ◦ Mezun Olanların İ stihdam Alanı: Programdan mezun olanların istihdam olanaklarını ifade eder. ◦ Program Yeterlikleri Özeti: Program yeterliliklerinin üç-dört cümle ile özet olarak ifade edilmiş halidir.

Program Yeterlikleri: Programdan mezun olanların kazandı ğ ı yeterliliklerdir (Nasıl bir mezun veriyoruz sorusunun cevabıdır başka bir deyişle). Bilgi, Beceri ve Yetkinlik olarak kategorize edilmiştir. Program yeterlikleri ö ğ renci açısından ifade edilmelidir. (…..de ğ erlendirir, tartışır, alanıyla ilgili bir soruna çözüm önerisi getirir, ba ğ ımsız çalışma yapabilir, vb. ) Program yeterliklerinde “ANLAR, TANIR, Ö Ğ REN İ R, B İ L İ R, KAVRAR” gibi ölçme güçlü ğ ü gösteren ifadeler KULLANILMAMALIDIR.

Program Yeterliklerinin; Türkiye Yüksekö ğ retim Yeterlikler Çerçevesi (TYYÇ) ile uyumlu olması gerekmektedir. Yüksek lisans düzeyi için TYYÇ; Doktora düzeyi için TYYÇ; linklerinden ulaşılabilir. Program yeterlikleri yazılırken Alan Yeterliklerinden de faydalanabilirsiniz.

1. E Ğİ T İ M B İ LG İ S İ STEM İ YÖNET İ M PANEL İ “E ğ itim Bilgi Sistemi Yönetim Paneli”, Ö ğ renci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden çalışan bir paneldir. Bu panelden girece ğ iniz Bologna bilgileri, web adresinde “Akademik Programlar” başlı ğ ından görüntülenmektedir.

Bologna ile ilgili veri girişlerinin yapabilmesi için, obs.ankara.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldı ğ ında, ekranda karşınıza çıkacak olan “E ğ itim BS” bileşenine tıklanması gerekmektedir. E ğ itim Bilgi Sistemi’nde programa ait bilgilerin ve derslere ait bilgilerin girildi ğ i iki ayrı veri giriş butonu mevcuttur. Bu toplantıda sadece programa ait verilerin girişi anlatılacaktır.

2. PROGRAM İ ŞLEMLER İ YÖNET İ M İ PANEL İ Programa ait bilgilerin girildi ğ i ekran Bu ekranda, seçilecek olan programın tanıtımı, amacı, yeterlikleri, kabul koşulları, mezun olanların istihdam alanı gibi bilgiler yer almaktadır. Programa ait temel bilgilerin veri girişleri bölüm başkanları (program sorumluları) üzerinde tanımlıdır ve bu ekrandaki düzenlemeleri “sadece bölüm başkanları (program sorumluları) ” yapabileceklerdir.

E ğ itim Bilgi Sistemi’nde programa ait verilerin girilmesi için; “Program İ şlemleri/Program Bilgi Yönetimi” menüsünden giriş yapılmalıdır.

Çıkan ekranda ilgili program/akademik birim/bölüm seçilip “Getir” butonu tıklanarak program bilgi giriş sayfasının ekrana gelmesi sa ğ lanmalıdır.

Veri Girişi Yapılacak Başlıklar (Türkçe ve İ ngilizce olarak)

“Program Hakkında açıklama” başlı ğ ı tıklandıktan sonra gerekli bilgiler yazılmalı (Türkçe ve İ ngilizce olarak) ve sisteme kayıt etmek için “Güncelle” butonuna tıklanmalıdır.

Daha önce koordinatörlü ğ ümüze gönderilmiş olan bilgiler tarafımızca sisteme girilmiştir. Bunların da eksik olan İ ngilizceleri program sorumluları tarafından sisteme tanımlanmalıdır.

Girilen verilerin BBS’de yansıması

“Program Amaç” başlı ğ ı tıklandıktan sonra gerekli bilgiler yazılmalı (Türkçe ve İ ngilizce olarak) ve sisteme kayıt etmek için “Güncelle” butonuna tıklanmalıdır.

“Program Yeterlikleri Özeti” başlı ğ ı tıklandıktan sonra gerekli bilgiler yazılmalı (Türkçe ve İ ngilizce olarak) ve sisteme kayıt etmek için “Güncelle” butonuna tıklanmalıdır.

“Mezun Olanların İ stihdam Alanı” başlı ğ ı tıklandıktan sonra gerekli bilgiler yazılmalı (Türkçe ve İ ngilizce olarak) ve sisteme kayıt etmek için “Güncelle” butonuna tıklanmalıdır.

Program Yeterlikleri Girişi için izlenmesi gereken adımlar;

“Program Yeterlilikleri” başlı ğ ından yeterlik, yeterli ğ in İ ngilizcesi ve yeterlili ğ in sırası yazılmalıdır. Yeterlilik sırası yeterlili ğ in hangi sırada görünmesini istedi ğ inizin ifadesidir. Bilgileri girilen yeterli ğ in sisteme kayıt edilmesi için “Yeterlik Bilgisini Ekle” butonuna tıklanması gerekir. Bu aşamadan sonra yeterlilik tabloda görünür hale gelecektir.

Sistemde program yeterliklerinin Türkçesi girilmiş olan programların İ ngilizcelerini yapmak için izlemesi gereken adımlar;

İ lgili yeterlik “Düzenle” butonu tıklanarak aktif edildi ğ inde İ ngilizcesi girilir ve “Yeterlik Bilgisi Güncelle” butonuyla veriler kaydedilir.

TTYÇ ilişkilendirme; Sistemde daha önceden Türkçesi girilmiş olan program yeterliklerinin TYYÇ İ lişkilendirmesi koordinatörlü ğ ümüz tarafından yapılmıştır. Bu yüzden bu programların TYYÇ ilişkilendirmesi yapmalarına gerek yoktur.

Sisteme girilen program yeterliklerinin TYYÇ ilişkilendirmesini yapmak için izlemesi gereken adımlar;

“TYYÇ Kategori” başlı ğ ı tıklandı ğ ında “Yeterlik Kategori” seçene ğ i gelmektedir. Burada TYYÇ’de belirtilen yeterlik kategorileri yer almaktadır. İ lk olarak ilişkilendirmesi yapılacak olan yeterlik kategorisi seçilmelidir. Seçilen kategoride bulunan yeterlikler sıralanır. Bunlardan ilgili olanın numarası yazılır. Belirtilen yeterlik ile ilişkili olan program yeterlikleri tıklanır ve “Kaydet” butonu ile işlem tamamlanır.

SON TAR İ H: 27 MART 2015 adresine bilgilendirme yapılmasını rica ediyoruz.

Sunu ve Bologna Süreci hakkında detaylı bilgilere adresinden ulaşılabilir.

Katılımınız için teşekkür ederiz. Yrd. Doç. Dr. Berna Aslan Bologna Süreci Koordinatörü E-posta: