SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

Matematikçi,astronot , filozof ve şair olarak bilinen ÖMER HAYYAM Tarihçilerin verdiği bilgiye göre 1048 yılında Nişabur(İran) kentinde doğdu. (Doğum.
SONBAHARIN YAPRAKLARI EL SANATLARI SERGİSİ
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
Zeynep Lal Kırmızyeşil 11C
TANZİMAT EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
KEREM GUVENTURK CAN DIVITOGLU 11/C
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Çağdaş Dünya Sanatı Eugene Delacroix.
MUSTAFA KEMAL’ E SUİKAST GİRİŞİMİ BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
ATATÜRK’ÜN SANAT İLE İLGİLİ SÖZLERİ
İletişim ve Toplum 2010 Bahar
NAMIK KEMAL HAYATI VE ESERLERİ
Performans Ödevi Ders : Dil ve Anlatım Konu : Makale (Makale Nedir?Makale Çeşitleri Nelerdir ? Makalenin Özellikleri) Öğrenci Bilgileri İsim: Burak.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN ETKENLER
Zaman içinde bilim.
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
‘’……eski dönemin hurafelerinden ve doğuştan var olan özelliklerimizle hiç de ilişkisi olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen etkilerden.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
TİYATRO Yunanca theatron dan doğmuştur. Önceleri oyunun sergilendiği yer anlamına gelirken, daha sonra oynanan oyun olarak kullanılmıştır. Diğer edebiyat.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
Tanzimat dönemi öğretici metinler
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
Fransız İhtilâli Ve Osmanlıya Etkisi
FRANSIZCA FRANSIZCA LAL İLBAHAR 4-B 193.  İsviçre  Belçika  Monako ve Andorra  Fransa  Kanada  İtalya  Lüksemburg  Haiti  Birleşik Devletler.
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
CUMHURİYET HALK YÖNETİMİ HÜRRİYET ÇAĞDAŞLIK UYGARLIK DEMOKRASİ EŞİTLİK
NAMIK KEMAL.
Rönasans Hareketleri’nin İTALYA ‘da Başlamasının Nedenleri
BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
KOLAJ RESİM TEKNİĞİ.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Harf İnkılabı
SANAT DALLARI.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER DENEME. GENEL ÖZELLİKLER 1.Öğretici metinle bakımından Cumhuriyet döneminde büyük ilerlemeler kaydedilmiştir 2.Cumhuriyet.
TÜRKİYE’DE VETERİNER HEKİMLİĞİNDE OKULLAŞMA SÜRECİ
SÜLEYMAN NAZİF ( ).
DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ve BİLİM SUNU
P ABLO PICASSO Pablo Picasso, çalışmalarıyla resim sanatına ve anlayışına apayrı bir boyut kazandırmıştır. Onu ve sanatını anlamayan insanlar, resimlerini,
TANZİMAT EDEBİYATI’NIN OLUŞUMU
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
TANZİMAT EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ. TANZİMAT EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ Divan edebiyatına bir tepki kişiliğinde doğan Tanzimat edebiyatı;Divan.
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
1/14 ÜNİTE-1 Psikoloji Bilimini Tanıyalım. 2/14 Psikoloji Nedir? (Etimolojik tanım) Psikoloji kavramı, “psyche” (ruh, nefes, zihin) ve “logos” (bilgi)
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Alt Başlık. ELEŞTİRİ NEDİR?  Şiir, tiyatro, hikâye, roman, resim, heykel, film gibi bir sanat veya düşünce eserinin, zayıf ve güçlü yönleri göz önünde.
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR. - K.ATATÜRK

Mustafa Kemal Atatürk, düşünceleriyle 13 milyon insanında desteğini alarak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Bir diğer eseri nutuk ise günümüzde hala okunup bir çok insanı derinden etkilemekte.

Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı, insanları derinden etkileyerek Kurtuluş Savaşı’na olan inançlarını arttırmış, milli beraberliği sağlamıştır.

Vatan Yahut Silistre, Namık Kemal’in yazdığı, batılı anlamda yazılıp oynanan ilk tiyatro yapıtıdır. Eserin sahnelenmesinden sonra izleyicilerin heyecana gelerek başlattıkları gösteri ve olaylar; yazarın tutuklanarak Magusa'ya sürülmesine sebep oldu.

Bazı eserlerin halkı bilinçlendirmesiyle birlikte halk, saltanata karşı ayaklanmalara başlamıştı. 2. Abdülhamit dönemi baskısı nedeniyle Tanzimat 2. dönem ve Servet-i Fünun döneminde tiyatro, gazete gibi eserler geride kalmış, sanatçılar toplumcu değil, bireyci yazmaya başlamışlardır.Birçok sanatçı ise sürülmüştür.

Fransız İhtilali, Fransa'daki mutlak monarşinin devrilip, yerine cumhuriyetin kurulması ve Roma Katolik Kilisesi’nin ciddi reformlara gitmeye zorlanmasıdır.İhtilalden önce sanatçıların büyük etkisiyle halk bilinçlenmekte sarayın, kralın, seçkinlerin denetiminden çıkmaya başlamıştır.

Rönesans, 15 - 16. yüzyıl İtalya’sında batı ile klasik antikite arasında sanat, bilim, felsefe ve mimarlıkta bağın tekrar kurulmasını sağlayan, İslam filozof ve bilim adamlarının çalışmalarının çeviri yoluyla alındığı, deneysel düşüncenin canlandığı, insan yaşamı (hümanizm) üzerine yoğunlaşıldığı, matbaanın bulunmasıyla bilginin geniş kitlelerle paylaşımının arttığı ve radikal değişimlerin yaşandığı dönemdir.

Goethe nin 1774 yılında yazdığı romanın piyasaya çıkmasının ardından hem pek çok intihar vakası ile karşılaşılmış, hem de Almanya sokakları bir “Werther salgınına” uğrayarak, ortalığı mavi ceket, sarı pantolon giyen duygulu gençler istila etmiştir.

Pablo Picasso ve Georges Braque tarafından 1907 yılında başlatılan Kübizm, resim ve heykel alanında devrim yapan, ayrıca müzik ve yazını da etkilemiş bir sanat hareketidir. Kübistler, herhangi bir şeyde gözün türlü yönlerden görebildiği özellikleri, bir arada geometrik şekillerle göstermeye çalışır.