AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
AVRUPA BİRLİĞİ TÜKETİCİ POLİTİKASI
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
BİLGİLENDİRME GÜNLERİ Siyasi Kriterler ve Medya Başvuru Rehberleri Tanıtımı.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
“ Genç Düşün, Değişimi Yarat”. Biz Kimiz? e-gençlik Derneği, internet sayfası ve bölge temsilcilikleri yoluyla farklı yerlerdeki.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Fatma GÜLMEZ. Komisyon spor projeleri için kesenin ağzını açtı ; 4 milyon euro.
2013 YILINDA DUYURUSU YAPILMASI PLANLANAN AB HİBE PROGRAMLARI B. Tunga YILMAZ.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa Birliği Eğitim Programları
aday ülkelere ekonomik sosyal, siyasi ve hukuki açılardan topluluğa uyumun daha hızlı olabilmesi için her yıl proje karşılığı mali destek sağlamaktadır.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Sunum transkripti:

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Sivil Toplum Diyaloğu Projesi  Avrupa Birliği ile müzakere süreci devam eden Türkiye’de, AB ile ilişkilerde daha aktif rol üstlenen sivil toplum kuruluşları, Türkiye’nin üyelik sürecine ve AB perspektifine katkıda bulunuyor.  Bu kapsamda, AB’deki STK’lar ile daha yakın ilişki kurma ihtiyacı duyuyorlar. AB ve Türkiye arasındaki sivil toplum diyaloğu bu yönde teşvik ediliyor ve diyaloğun sivil toplum eliyle geliştirilmesine yönelik çalışmalar ve projeler devam ediyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Projesi  Sivil Toplum Diyaloğu, genişleme sürecinde olan Avrupa Birliği için olmazsa olmaz bir kavram haline geldi. Genişleme pek çok imkân sunarken, beraberinde kültür çeşitliliği de getiriyor. AB, şimdiden 27 ülkeden oluşan geniş bir yelpazeye sahip. Dolayısıyla vatandaşların genişlemeden kaynaklanan şartlar hakkında daha iyi bilgilendirilmeleri ve birbirlerini yakından tanıma ihtiyacı doğdu. Halkların yakınlaşmaları, farklı kültürler, siyasi ve ekonomik sistemler hakkında bilgilendirilmeleri ile sürece dahil olmaları sağlanıyor.  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen “AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu’nun Geliştirilmesi Projesi” bu çalışmalardan biri.

Hibe Programlarının Ortak Hedefleri  Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ile Türkiye’deki sivil toplum arasında iki taraflı deneyim paylaşımı ve temasların güçlendirilmesi  Avrupa Birliği içinde Türkiye’nin daha iyi anlaşılmasını ve hakkında Türk tarihi ve kültürünü de içerecek şekilde, daha iyi bilgi edinilmesinin sağlanması, böylece gelecekteki genişlemenin getireceği fırsatlar hakkında bilinçlenmenin arttırılmasına olanak tanınması  Türkiye içinde Avrupa Birliği’nin daha iyi anlaşılmasının ve üzerine kurulu olduğu değerlerin, işlevinin ve politikasını de içerecek şekilde, hakkında daha iyi bilgi edinilmesinin sağlanması 4

Sivil Toplum Diyaloğu Projesi  Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi:  Kentler ve belediyeler (5 Milyon Euro)  Meslek örgütleri (3 Milyon Euro)  Üniversiteler (9,3 Milyon Euro)  Diyalog için gençlik girişimleri (2 Milyon Euro) arasındaki ilişkilerin yoğunlaştırılması ve çeşitlendirilmesini amaçlayan 19,3 Milyon Avro tutarında dört hibe programı içermektedir. 5

Hibe Programları Temaları Belediyeler:  Yatırım desteği  Kentsel planlama  Çevre koruması  Belediye hizmetleri  Yetişkin eğitim ve öğretimi  Turizm ve Kültür Meslek Örgütleri:  AB topluluk müktesebatı ile politik uyum ve uygulamalarına Türk etkin katılım için kurumsal güçlendirme  Toplum ve sağlık politikaları  Sürdürülebilir kısal kalkınma  Ortak sosyal sorumluluk Üniversiteler:  AB Kurumları ve Politikaları, Avrupa Biriliği Genişlemesi ve Türkiye’nin AB adaylığının etkileri  Bilimsel Etkileşim (ekonomi, hukuk, sosyal bilimler, tarih)  Ağ oluşturma etkinlikleri  Çok kültürlülük Gençlik:  AB politikaları, AB kurumları ve Türkiye’nin AB adaylığının gençlik açısından etkileri  Kültürler arası öğrenme ve anlayış  Türkiye ve AB üye ve aday ülkeleri arasında ağ oluşturma  Gençlik politikaları ve çalışmaları 6

Projelerin 4 Hibe Programına göre dağılımı  Belediyeler ve Kentler Hibe Programı: 41 (3 Sendika, 38 Belediye)  Meslek Örgütleri Hibe Programı: 25 (5 Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, 6 Ziraat Odası ve 14 Diğer örgütler)  Üniversiteler Hibe Programı: 28 (22 Devlet ve 6 Vakıf)  Gençlik Girişimleri Hibe Programı: 25 (18 Dernek, 2 Vakıf, 2 Gençlik Merkezi ve 3 Spor Kulübü)  Süreleri ortalama 15 ay olan, hibe miktarları ile Avro arasında değişen TOPLAM 119 proje desteklenecektir.  Projelerin uygulaması en geç Kasım 2009’a kadar devam edecektir.

STD Projelerinin Türkiye’nin Coğrafi Bölgelerine Göre Dağılımı

STD Projelerinin AB ve Aday Ülke Proje Ortaklarına Göre Dağılımı

STD TANITIM FAALİYETLERİ  CSD Projesi haber bülteni ‘Diyalog’ periyodik aralıklarla çıkarılıyor. Bültende projeden güncellemeler, iyi uygulamalar, proje etkinlikleri, ortakların sesi gibi konulara yer veriliyor ve geniş bir hedef grubuna elektronik olarak dağıtılıyor,  Başarı Öyküleri : Uygulanmakta olan 119 proje içerisinden bazı iyi uygulamalar için tek sayfalık “Kısa Bilgilendirme Dökümanı” hazırlandı.

STD WEB SİTESİ GÜNCELLEMELERİ  STD websitesi düzenli olarak güncelleniyor. (hibe projeleri hakkında detaylı bilgiler, medya çıktıları, fon fırsatları, hibe projeleri veritabanı, hibe projelerinin coğrafi dağılımı, hibe projeleri etkinlikleri, Tercüme Hizmetleri Tanıtım Toplantıları ve bu hizmet tarafından desteklenen etkinlikler hakkında bilgiler vs.)  Yaklaşık 1500’e yakın kayıtlı üye,  Website aylık olarak ortalama 2 milyonun üzerinde hit alıyor.

STD WEB SİTESİ

MAKALELER Proje boyunca Sivil Toplum Diyaloğu hikayeleri ve farklı bakış açıları sunan Türkçe ve İngilizce dört makale hazırlanıyor, makaleler Türkiye’de ve AB’de çeşitli dergi ve web sitelerinde yayınlanıyor. KISA TANITIM FİLMİ CSD Projesi Tanıtım Spotu hazırlandı ve Türkiye’de ve AB’de yerel ve ulusal TV kanallarında, sinemalarda ve THY uçuşlarında yayınlama çalışmaları sürüyor. PROJE TANITIM KİTABI “Kompendium” olarak adlandırılan ve gerek Sivil Toplum Diyaloğunu gerekse119 projeyi özetleyen proje kitabı hazırlanıyor.

 Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi:  Kültür ve Sanat (1.8 Milyon Avro)  Tarım ve Balıkçılık (2.2 Milyon Avro) konusunda ilişkilerin yoğunlaştırılması ve çeşitlendirilmesini amaçlayan 4 Milyon Avro tutarında 2 hibe programı içermektedir. AB-TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRMESİ PROJESİ - II

TEŞEKKÜRLER Detaylı Bilgi için: Teklif Çağrısı: