Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
FAIRstart FAIRstart KRONOLOJİK GÖRÜNÜM T.C KOCAELİ VALİLİĞİ AB PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Meriç Belediyeler Birliği
1 Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Çerçevesinde Stratejik Planlama Adımları MURAT KAYMAK 25 Ağustos 2006 Ankara.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Kamuda İç Denetimin Gelecek Stratejisi
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
EUROCHAMBRES 12’nci YAZ AKADEMİSİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 DEA’lerin İncelenmesi Problem Tanımı ve Amaçlar.
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 DEA’nin Kalitesinin Sağlanması.
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
Finansal Eğitim Merkezi’nde Düzenlenen Seminerlerin Eylül 2011 – Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 2 DEA Süreci – Önerilen Yönetmelik ve Rehber.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Düzenleyici Etki Analizi’nin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
“Analitik Araçlar ve Veri Toplama” Çalıştayı 15 Temmuz 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Örnek Çalışma – Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Pilot DEA.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması Düzenleyici Etki Analizinin Planlanması Mart Oturum Takımlar, Paydaşlar ve İletişim.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar

Genel Amaç: İyi düzenleme esasları uygulayarak ve DEA metodolojisinin geniş çaplı sürdürülebilir uygulamasını geliştirerek, Türkiye’deki politika oluşturma ve mevzuat geliştirme süreçlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak. Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması

Çeşitli eğitimler, mevcut araçların geliştirilmesi ve genel farkındalığın artırılmasına katkıda bulunarak, DEA metodolojisini ve etkin danışma süreçlerinin geliştirilmesiyle ilgili idari kapasiteyi geliştirmek ve böylelikle DEA uygulamasını iyileştirmek. Özellikle, 45 memur etki değerlendirmesi ve iyi düzenleme politikaları ve araçları konusunda eğitilecektir. Bir dizi seminer ve çalıştaylar aracılığıyla DEA konusunun daha geniş çaplı anlaşılması sağlanacaktır. Buna ek olarak, DEA’lerinin kalitesinden ve DEA konusunda teşvikten sorumlu merkezi koordinasyon birimi gözden geçirilerek güçlendirilecektir. Proje Hedefleri

DEA Proje Bileşenleri

Eğitimcilerin Eğitimi 18/19/20 Kasım 2008, 51 katılımcı 1nci çalıştay – DEA Planlaması 11/12 Mart 2009, 52 katılımcı 2nci çalıştay – Danışma ve İletişim 16/17 Mart 2009, 39 katılımcı 3ncü çalıştay – Analitik Araçlar ve Veri Toplama 15/16 Nisan 2009, 45 katılımcı 4ncü çalıştay – AB Uyum Sürecinde DEA 4 Haziran 2009, 60 katılımcı 5nci çalıştay – Genel DEA Eğitimi 6/7/8 Temmuz 2009, 64 katılımcı 6ncı çalıştay – DEA Analitik Araçlar 15 Temmuz 2009, 51 katılımcı Bu güne kadarki eğitimlerde 195 kişi eğitildi 7nci çalıştay – DEAleri: Başbakanlık içinde İnceleme ve Kapasite Geliştirilmesi 13/14 Ekim 2009 Eğitim Faaliyetleri

Ocak 2009’da yapılan Açılış Organizasyonu, 200 katılımcı DEA İletişim Noktaları Semineri, 38 katılımcı Eylül 2009’da Üst Düzey Yöneticiler Semineri, 63 katılımcı 2 Ekim 2009’da İstanbul’da gerçekleştirilen Dış Paydaşlar Semineri, 106 katılımcı Seminerler

İki Pilot DEA hazırlandı: 1nci pilot Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile – Ağustos’ta tamamlandı ve Proje websitesinde yayınlanmaktadır. –Bakanlık’a göre, özellikle uygulama konusunda opsiyonlar geliştirmek ve bir danışma aracı olarak DEA’nin faydalı olmuştur 2nci pilot Maliye Bakanlığı ile – DEA’nin hazırlanması tamamlandı, Bakanlık içinde düzenleme hazırlanması aşamasında kullanılabilecek –Bakanlık’a göre, çözülmesi gereken meselenin tam anlaşılması açısından, problem tanımlama aşaması faydalı olmuştur ve bu sayede çeşitli opsiyonlar geliştirirken farklı bakış açıları bulmalarını sağlamıştır. Pilot DEA’leri

İki Çalışma Gezisi gerçekleştirilmiştir Şubat 2009’da İngiltere’ye, 9 katılımcı: Merkezi DEA birimi, bakanlıklar, Milli Teftiş Kurumu ve Parlamento Komisyonu ile toplantılar Haziran 2009’da İsveç’e, 14 katılımcı: Merkezi DEA birimi, bakanlıklar ve iş dünyasını temsilen kuruluşlar ile toplantılar Çalışma Gezileri

DEA ve DEA Rehberinin kullanılmasını gerekli kılan mevcut Yönetmelik: tavsiyeler yapılmıştır ve Oturum 2’de bunlar detaylı olarak anlatılacaktır Kurumsal yapılanma: Türkiye seçeneklerinin tartılması için Oturum 2’de uluslar arası örnekler gösterilecektir. Emsal karşılaştırması ve iyi uygulama: Önümüzdeki 3 hafta içinde, uluslar arası iyi uygulama örnekleri de içeren, Türkiye’de DEA Çerçevesi hakkında genel bir rapor sunulacaktır Gözden Geçirme

DEA Proje Websitesi Eğitim materyalleri, proje konusunda haberler, uluslar arası iyi uygulamalar için link’lerwww.duzenleyicireform.org Hükümet merkez teşkilatında geniş çaplı farkındalık yaratıldı Dış Paydaşlara yönelik İstanbul Semineri, çoğunlukla iş dünyasından örgütler İstanbul semineri’nden sonra gösterilen ilgi ve taleplere cevaben makaleler ve dergiler DEA ile ilgili materyaller geliştirilecek: daha geniş çaplı hükümet merkez teşkilatına yönelik…..3 Kasım tarihinde Ankara’da yapılacak Final Konferans’ta kullanılmak üzere. Farkındalık Yaratma