“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Advertisements

PERFORMANS KRİTERLERİ
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013, BOGAZICI UNIVERSITY Indusrtializer 1 “IP Universities” Istanbul, May 23 to 25,
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
KANADA’da ÜNİVERSİTE SANAYİ İLİŞKİLERİ İSO, 3 Nisan 2014.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY TTO’lar için değişik modelller Lale Akarun Boğaziçi Üniversitesi.

Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
iFour Modeli (iFour Model) Dr. Suat Genç TÜBİTAK MAM Başkan Yrd. V.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013, BOGAZICI UNIVERSITY inventor 1 “IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
İnkübatör Perspektifi (Incubator Perspective)
Teknoloji Transfer Ofisi
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
2023 HEDEFİNDE KAMU ÜNİVERSİTELERİNDE YAPISAL DEĞİŞİM
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Collaboration with Universities Ms. İffet İyigün Meydanlı,
Sunanın Adı | Şirket Adı
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013, BOGAZICI UNIVERSITY investor 1 “IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
KARİYER GELİŞTİRME Kariyer: (koşu yolu, arena, meslek hayatı, meslek)Meslekte, işte ilerleme, yükselme, başarılı olma olarak kullanılır. Kariyer, kişinin.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
IP Management in Industry & Their Expectations Murat Peksavaş Chairman, Intellectual Property Working Group TÜSİAD International Conference on “Managing.
LOGO TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
Fatih Üniversitesi Burak Yener
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
The Inventor & Investor Relationship: “Legal Aspects” G. Ayçin BALCIOĞLU, LL.M. Attorney at Law & Patent Attorney TÜBİTAK BİLGEM - Technology Transfer.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Mart 2013 S anayi İşbirliği Üniversite Yrd.Doç.Dr. Kurtuluş KAYMAZ Doç.Dr.Kadir Y. ERYİĞİT ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Prof. Dr. Fazilet VARDAR-SUKAN
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Kuluçka Merkezleri Cüneyt Çinkılınç Yaşar Üniversitesi
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Sunum transkripti:

“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK MAM Bşk. Yrd. V. Strateji ve Teknoloji Geliştirme

Üniversite üst düzey yöneticilerinin TTO Yönetimine katılımı TTO takım üyelerinin akademi, tto ve sanayi ile ilgili bilgi ve deneyimleri TTO’lara yönelik mentörlük, izleme, yönlendirme mekanizmaları Üniversite üst düzey yöneticilerinin TTO Yönetimine katılımı TTO takım üyelerinin akademi, tto ve sanayi ile ilgili bilgi ve deneyimleri TTO’lara yönelik mentörlük, izleme, yönlendirme mekanizmaları Üniversitenin TTO’yu sahiplenmesi Proje geliştirme, onay, izleme, raporlamada TTO’nun rolü Kurumsal işakış süreçleri, organizasyon yapısında TTO’nun yeri Üniversitenin TTO’yu sahiplenmesi Proje geliştirme, onay, izleme, raporlamada TTO’nun rolü Kurumsal işakış süreçleri, organizasyon yapısında TTO’nun yeri Teknopark Yönetici Şirketine ait TTO’ların akademisyenlerle ilişkisi Teknopark TTO’larının diğer işlerden bağımsız süreç ve kadrolaşması Teknopark TTO’larının uzun dönemde bağımsızlaşma planları Teknopark Yönetici Şirketine ait TTO’ların akademisyenlerle ilişkisi Teknopark TTO’larının diğer işlerden bağımsız süreç ve kadrolaşması Teknopark TTO’larının uzun dönemde bağımsızlaşma planları Üniversite veya üniversiteye ait birimlerde aynı veya benzer işi yapan birim ve fonksiyonlar Teknik ve netliği ön plana çıkartan organizasyon ve süreç yapısına geçiş Üniversite veya üniversiteye ait birimlerde aynı veya benzer işi yapan birim ve fonksiyonlar Teknik ve netliği ön plana çıkartan organizasyon ve süreç yapısına geçiş

MODUL 1: Tanıtım faaliyetlerine ara-yüz organizasyonlarının ağırlıklı katılımı Benzer tanıtım faaliyetlerinin tekrarlanma sıklığı Müşterileri/ihtiyaç sahibini dinleme metodu ve mekanizmaları Yurtdışı örneklerinin dinlenmesi ve bize yansımalarının değerlendirilmesi İç dinamiklere göre ihtiyaca cevap verecek tanıtım konsepti Ulusal düzeyde koordineli tanıtım/eğitim faaliyetleri MODUL 1: Tanıtım faaliyetlerine ara-yüz organizasyonlarının ağırlıklı katılımı Benzer tanıtım faaliyetlerinin tekrarlanma sıklığı Müşterileri/ihtiyaç sahibini dinleme metodu ve mekanizmaları Yurtdışı örneklerinin dinlenmesi ve bize yansımalarının değerlendirilmesi İç dinamiklere göre ihtiyaca cevap verecek tanıtım konsepti Ulusal düzeyde koordineli tanıtım/eğitim faaliyetleri MODUL 2: Limitli devlet hibelerinde hedef artıran politikalar Proje yazmaya odaklanmış personel istihdamı Devlet hibelerinin rekabete odaklanmaya etki yönü Hibelere yönelmenin sanayi ilişkilerine uzun dönemde etkisi İhtiyaç, hedef, zamanlama, sanayi ile sıcak temas boyutları MODUL 2: Limitli devlet hibelerinde hedef artıran politikalar Proje yazmaya odaklanmış personel istihdamı Devlet hibelerinin rekabete odaklanmaya etki yönü Hibelere yönelmenin sanayi ilişkilerine uzun dönemde etkisi İhtiyaç, hedef, zamanlama, sanayi ile sıcak temas boyutları

MODUL 3: Teknoloji transferini tetikleyen, sürdürülebilirliğin dinamosu Sanayiden gelen projelerin toplam proje sayı/bütçesinde ki yeri Sanayiden proje kazanımını hızlandıracak model ve planlar Modüle, proje yazmada deneyimli personel harici uzman destekleri İhtiyacı tespit eden, akademisyenlere aktaran, sanayici ile eşleştiren süreci yöneten profesyoneller MODUL 3: Teknoloji transferini tetikleyen, sürdürülebilirliğin dinamosu Sanayiden gelen projelerin toplam proje sayı/bütçesinde ki yeri Sanayiden proje kazanımını hızlandıracak model ve planlar Modüle, proje yazmada deneyimli personel harici uzman destekleri İhtiyacı tespit eden, akademisyenlere aktaran, sanayici ile eşleştiren süreci yöneten profesyoneller MODUL 4: Patente kadar olan süreçler, bunu da hizmet alımı ile yapan kurgular Fikri mülkiyetin patent gereksinimi olmadan transferi Ülkemiz için yeni konular: değerleme, pazarlama, lisanslama Kalifiye personel istihdamı, yetiştirilmesi, teşvik edilmesi Kamu üniversitelerinin bu fonksiyona ihtiyacı, vakıfların ek havuz ihtiyacı Etkin ve verimli transfer için bünyeye uygun model geliştirme ihtiyacı MODUL 4: Patente kadar olan süreçler, bunu da hizmet alımı ile yapan kurgular Fikri mülkiyetin patent gereksinimi olmadan transferi Ülkemiz için yeni konular: değerleme, pazarlama, lisanslama Kalifiye personel istihdamı, yetiştirilmesi, teşvik edilmesi Kamu üniversitelerinin bu fonksiyona ihtiyacı, vakıfların ek havuz ihtiyacı Etkin ve verimli transfer için bünyeye uygun model geliştirme ihtiyacı

MODUL 5: Teknoloji transferinde girişimci şirket kurulumu ağırlıklı, TTO performansının şirket kurmakla ağırlıklı ilişkilendirilmesi Girişimci şirketlerde iş fikrinin ön plana çıkması, araştırma ve teknoloji tabanlı know-how’ların ön planda görünmemesi Öğrencilerden beklentiler fazla, öğrencilerin girişimci şirketleri ilk planda çıkış yolu görünmekte Amerika’da teknopark dışına çıkan transferler 9/10 oranında, kurgu/ model buna göre hedeflenmeli MODUL 5: Teknoloji transferinde girişimci şirket kurulumu ağırlıklı, TTO performansının şirket kurmakla ağırlıklı ilişkilendirilmesi Girişimci şirketlerde iş fikrinin ön plana çıkması, araştırma ve teknoloji tabanlı know-how’ların ön planda görünmemesi Öğrencilerden beklentiler fazla, öğrencilerin girişimci şirketleri ilk planda çıkış yolu görünmekte Amerika’da teknopark dışına çıkan transferler 9/10 oranında, kurgu/ model buna göre hedeflenmeli

“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY TEŞEKKÜRLER