İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KÜRESEL ISINMA.
Advertisements

SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
SU HALDEN HALE GİRER.
Çevre kİmyasi.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SUYUN SERÜVENİ.
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
ÇEVRE VE TOPLUM ASİT YAĞMURLARI Çağdaş YALÇIN
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Küresel Isınma Nedir?.
MADDE VE ISI.
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
KÜRESEL ISINMA.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
Atmosferik Kirleticiler
E-Posta Grubu Oluşturma
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
KİMYASAL MADDELER VE HAVA KİRLİLİĞİ
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
Atmosferik Kirleticiler
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
1 ÇEVRE KORUMA Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN HAVA KİRLİLİĞİ.
 Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları bes­lenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gi­dermek için değişik yollar aramaya zorlamıştır.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
MADDE DÖNGÜLERİ
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Suyun Yolculuğu.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
Yaptığımız Anketin Sonuçları
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Asit Yağmuru Nasıl Oluşur? Asit yağmurları oluşumundaki temel sebep insanların duyarsızlıklarıdır. Asit yağmuru oluşumunda hava kirliliğine neden olan.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
MADDE DÖNGÜLERİ.
HAZIRLAYAN:TUĞÇE AYBEK
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
Sunum transkripti:

İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -

Fosil Yakıtların Olumsuz Etkileri Sera etkisi ve küresel ısınma Asit yağmurları Hava kirliliği Ozon kirliliği ve ozon tabakasındaki delinmeler Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Güneş, gün doğumundan batımına kadar Sera Etkisi Güneş, gün doğumundan batımına kadar atmosferin içine ısı ve ışığını verir. Doğal döngünün devamı için, bu ısının tekrar uzaya transferi gerekir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Oysa fosil yakıtların neden olduğu sera gazları Sera Etkisi Oysa fosil yakıtların neden olduğu sera gazları birikerek atmosferi bir battaniye gibi sarar. Böylece ısının bir kısmının atmosferde tutulmasına yol açar. Buna sera etkisi denir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

olarak ısınmaya başlar. Bu da iklim değişikliklerine Küresel Isınma Sera etkisi sonucunda dünya yüzeyi kademeli olarak ısınmaya başlar. Bu da iklim değişikliklerine neden olur. Bu duruma küresel ısınma denir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Küresel ısınmanın ana sebebi fosil yakıtların kullanılmasıdır. Küresel Isınma Küresel ısınmanın ana sebebi fosil yakıtların kullanılmasıdır. Ormanların kesilmesi de küresel ısınmaya neden olan bir diğer etkendir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Asit Yağmurları Fosil yakıtların yanması sonucu atmosferde kükürt ve azot içeren gazlar birikir. Bu gazlar havadaki su buharıyla ve diğer maddelerle birleşince sülfürik asit ve nitrik asit damlaları oluşur. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Asit yağmuru toprak ve suyu kirletir. Asit Yağmurları Atmosferdeki asit yağmur, kar, sis, havadaki gazlar ve tanecikler yoluyla yeryüzüne iner. Asit yağmuru toprak ve suyu kirletir. Canlı hayata ve tüm ekolojik sisteme ciddi zararlar verir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki yoğunluğudur. Hava Kirliliği Havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki yoğunluğudur. Öksürük ve bronşitten, kalp hastalığı ve akciğer kanserine kadar farklı zararları vardır. İç mekânlardaki havada da kirlilik oluşabilir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

İçerideki hava kirliliğinin en önemli sebebi sigara dumanıdır. Deri kızarıklıkları, zihinsel yorgunluklar, baş ağrısı, sıklıkla rastlanılan solunum yolları enfeksiyonları ve öksürük gibi şikâyetlere sebep olabilir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Ozon, zehirli, renksiz bir gazdır. Ozon Tabakası Güneşten gelen zararlı ışınları süzen ve ozon içeren üst atmosfer katmanına ozon tabakası denir. Ozon, zehirli, renksiz bir gazdır. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Ozon Tabakasının Delinmesi Ozon tabakası güneşin radyasyonunu süzerek filtre görevi görür ve canlıları korur. Ozon tabakası inceldiği ya da delindiği zaman işlevlerini yerine getiremez. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Ozon Tabakasının Delinmesi Güneş ışınları insan ve çevre için tehlike hâline dönüşür. Bazı deri hastalıklarının, kataraktın, başta cilt kanseri olmak üzere farklı kanser türlerinin artmasına neden olur. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Ozon Dostu Öneriler Otomobil klimaları soğutucu gaz olarak ozon tabakasına zarar veren maddeleri içerebilirler. Günümüzde bu maddeleri içermeyen modeller mevcuttur. Yeni araç alırken bunlar tercih edilmelidir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Ozon Dostu Öneriler Yalıtım malzemeleri ve ambalaj köpüklerinin de ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeler içerebileceği unutulmamalıdır. Bu ürünler gereksiz tüketilmemelidir. Kullanılan sprey malzemelerinin ozon dostu olmasına dikkat edilmelidir. Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları

Fotoğraflar ve Grafik Çalışmaları © Kwest, © Alexandre Boavida, © VIPDesign - Fotolia.com