TÜRKİYE KİL VE DERİ SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE VE KULÜP ÇALIŞMALARI
Advertisements

TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
Başkan Dr. Dursun AYDIN.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Nesneye Dayalı Programlama
Yrd. Doç. Dr. M. Emin MUTLU Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Sütçü İmam Üniversitesi
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Bozok Üniversitesi Bologna Süreci Uyum Çalışmaları Yrd. Doç. Dr. Orhan ER Amaç ve Hedefler Yrd.Doç.Dr. Orhan ER.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
ANTROPOLOJİ.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
SAĞLIKLI YAŞLANMA: SOSYAL BİR OLGU
Disiplinlerarası Çalışma Seçici Kurul Üyeleri (Selection Committee Members of the Interdisciplinary Paper and Detay Publications Special Award) Prof. Dr.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 5: Fonksiyonlar
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
14. Müh. Dek. Konseyi 4-5 Mayıs 2007, KTÜ, Trabzon.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
TOPRAK BİLGİSİ Toprak Ana Maddesi
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
ULAKBİM Veri Tabanlarında Dizinleme Uzm. A. Nuray DEMİRKOL TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Kasım 2007 İnet-Tr Ankara.
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HATAM Dr
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Katı Atıklar Ders Sunuş Konuları
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
Doç.Dr. Hasan Sabri Öztürk Tarım Ekonomisi Bölümü
SAATİPAZARTESİSALIÇARŞAMBAPERŞEMBECUMA 08:00-09:00 G. BİYOLOJİ-ll D1 09:00-10:00 ÇEVRE BİYOLOJİSİ D1 G. BİYOLOJİ-ll D1 10:00-11:00 ÇEVRE BİYOLOJİSİ D1.
Teskon 2007 Anket Değerlendirmeleri Kongre ve Fuarın duyurusu ve tanıtımı Girişte Karşılamaya Yönelik Organizasyon.
Prof. Dr. Meral Özgüç 3 Mart 2015.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
Toprak Organik Maddesi, Kolloid ve KDK Özellikleri
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Alanında Yılları Arasında Türkiye Kökenli Bilim İnsanları Tarafından Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir İçerik Analizi.
biyoteknoloji ve önemi
2.ULUSLARARASI KATILIMLI TERMAL SAĞLIK TURİZM ZİRVESİ EYLÜL 2017 / PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ HİMAYE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
AKTİF OL RADYOAKTİF OLMA!
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
SINIFLAMA SİSTEMLERİ YRD. DOÇ. DR. Müge SEVAL.
BİY 104 MİKROTEKNİK Doç. Dr. H. Nurhan BÜYÜKKARTAL
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
YAYGIN EĞİTİM.
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikaları
Konular ve dersler.  Yaşam Bilimi Biyoloji  Bilimsel Bilginin Doğası ve Biyoloji : TAMAM  Bilim ve bilimsel bilginin özellikleri  Biyolojinin tarihsel.
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
60x90 cm Title of the congress paper Author(s) Name Surname Özet
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM MEVZUATI
Doç. Dr. Gözde YİRMİBEŞOĞLU
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

TÜRKİYE KİL VE DERİ SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU

SPA-iyileştirme-rahatlatma (SPA-Wellness-Relaxing) Türkiye jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeli termal uygulamalar arkeolojik dönemlerden günümüze su, çamur peloterapi kas, kemik ve deri patolojilerinin iyileşleştirilmesi SPA-iyileştirme-rahatlatma (SPA-Wellness-Relaxing)

Peloterapi termal çamurlar kil + termal su fizikokimyasal değişiklikler olgunlaşma doğal ve yapay bilimsel çalışmalar sınırlı uluslararası çalışma yapaylarda kimyasal, mineralojik, termal ve teknolojik özellikleri organik madde içerikleri fakat biyolojik aktiviteler, antioksidan özellikler, toksik element içerikleri Türkiye’de ciddi bir eksiklik

Dermatoloji ve Kozmetik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kil ve Deri Sağlığı Çalışma Grubu Jeoloji Mühendisliği Prof. Dr. Asuman G. Türkmenoğlu (Grup Başkanı) Prof. Dr. Haluk Akgün Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi Yrd. Doç. Dr. Fatma Toksoy-Köksal Dermatoloji ve Kozmetik Doç. Dr. Celalettin Rumi Çelebi Erhan Aycı Biyokimya Yrd. Doç. Dr. Gülçin Sadıçoğlu Celep Dr. Birsen Can Demirdöğen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gökhan S. Özok Mukaddes Bolat

Amaçlar 1.Peloterapide kullanılan çamurların (peloid) kalitesini tesbit etmek ve canlı insan derisi üzerindeki topikal uygulamalarla dermatolojik-kozmetik-sağlıklı yaşam-rahatlama amaçlarına uygunluğunu araştırmak, 2.Bu konularda kullanılan doğal çamurların özelliklerini içeren benzer yeni çamurların olgunlaştırma yöntemleriyle hazırlanmasını gerçekleştirmek, 3.Çamurdaki organik/inorganik maddelerin (kil, çamur, humus) insan deri yapısı ve işlevi üzerindeki etkilerini araştırmak, 4.Bu konularda kamu ve özel sektörlerde çalışan değişik disiplinlerdeki (jeoloji, biyoloji, tıp vd. gibi) bilim insanlarını ve uygulayıcıları bir araya getirmek, 5.Konuyla ilgili bilimsel ve uygulamalı projeler üretmek, 6.Bu konularda kamuyu bilinçlendirmek ve bilgilendirmek, 7.Mevzuat/yönetmelik oluşturmak (peloid üretme yönetmeliği gibi).

Çalışmalar Bildiriler Projeler Çelebi, C.R., Aycı, E., Yıldırım, S., 2006. Fangotheraphy: Fact or Satisf(a)iction. Fourth Mediterranean Clay Meeting (MCM06), Middle East Technical University, Ankara-Türkiye, 5-10 Eylül, 2006, p. 144. Öztürk, S., Toksoy-Köksal, F., Türkmenoğlu, A.G., Çelebi, C.R., 2007. Killerin fizikokimyasal özellikleri ve peloterapide kullanımları üzerindeki etkilerine yönelik ön çalışma (a preliminary study on physicochemical properties of clays and their effects on applicability in pelotheraphy). XIII. Ulusal Kil Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta-Türkiye, 12-14 Eylül, 2007, 322-329. Projeler