MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
HUKUKTA ALTERNATİF UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM YOLLARI İSVEÇ’TE UZLAŞMA MÜESSESESİ VE TÜRK HUKUKUNDA BENZERİ UYGULAMALAR SEMİNERİ İzmir Eylül 2011.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Prof.dr.abdülkadir erengül
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Merkezimiz tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle kurulmuş ve yaklaşık 2 yıldır faaliyet göstermektedir. Kısa adı NAKSAM’dır. NAKSAM’IN.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 1. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Fakültemiz 13 Kasım 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı.
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Yabancı dil öğrenirken o dilin konuşulduğu ülkenin kültürünü tanımak, Farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yabancı dil derslerinde ve ders.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü
Fakültenin Akademik Kadrosu 4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi, Eylül 2014.
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
ÖZET Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalındaki öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında anlattıkları derslere sistemli ve çok.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
TM (EA) PUAN TÜRLERİ YGS – LYS Bİ LGİ
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİMİZ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
BIŞKEK, EKIM FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler / Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
Sunum transkripti:

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KURUL SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ YILLARA GÖRE AKADEMİK PERSONEL DURUMU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ Muğla Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü 1993 yılında ilk olarak Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde öncelikle Klasik Arkeoloji ve Sanat Tarihi Anabilim dallarını içeren Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü olarak kurulmuştur. Bölüm, 2002 yılında Arkeoloji Bölümü ve Sanat Tarihi Bölümü olarak ikiye ayrılmıştır. 2010 yılında 13 Kasım 2010 tarih ve 27758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi adıyla iki ayrı fakülte kurulması üzerine Sanat Tarihi Bölümü de Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer almıştır. YILLARA GÖRE AKADEMİK PERSONEL DURUMU 2012 2013 1 Prof. - 2 Yrd. Doç. Dr. 1 Yrd. Doç. Dr.

Temel Politikalar ve Öncelikler Özellikle Antik Karia - Menteşe Bölgesi’ndeki Bizans ve Türk İslam Sanat Tarihi ile ilgili yapılan yayınların ivedilikle taranması ve bölüm- üniversite kütüphanesine kazandırılması, Antik Karia - Menteşe Bölgesine yapılacak araştırma gezileriyle elde edilecek görsellerle bölüm arşivinin oluşturulması, Müfredat programımızda yer alan derslerde kullanılacak görsel materyallerin hazırlanması, 2012-2013 bahar ve 2013-2014 güz- bahar yarıyıllarında Muğla-ilçeleri ve Ege Bölgesi’nde yapılmakta olan yüzey araştırması ve kazıların başkan ve ekip üyeleri tarafından verilecek konferans programının hazırlanması, Bölümümüz tarafından 2014 yılında yapılması planlanan Antik Karia Menteşe Bölgesi’ndeki yüzey araştırması ve kazı çalışmaları için 2013 yılında gereken hazırlıkların yapılması, Bölge tarihi ve arkeolojisine yönelik ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda Fakültemizin diğer bölümleri ile ortak çalışmalar yapılması, ulusal ve uluslar arası ortak projeler üretilmesi Bölümümüzün bugünkü amaç ve hedefleridir.

Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Tarsus Kiliseleri”, 2. Tarsus Kent Sempozyumu, 15-17 Kasım 2012, Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezi Tarsus/Mersin, Tarsus, 2012.

Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Bizans Tasvir Sanatında Duacılar”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 12. Sıtkı Koçman Günleri 12-16 Kasım 2012, Muğla, 2012.

Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Kapadokya Kaya Kiliseleri Freskleri” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Turist Rehberleri Odası  İşbirliğinde düzenlenen Mared-Muğla İli Profesyonel Turist Rehberleri 2012 Yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri, Muğla, 2012.

“Hz. İbrahim’in Oğlunu Kurban Etme Sahnesine Bir Örnek: Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Hz. İbrahim’in Oğlunu Kurban Etme Sahnesine Bir Örnek: Adana Müzesi’ndeki Paye”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

Yrd. Doç. Dr. Barış İŞÇİ PEMBECİ BİLDİRİ “Kırgızlarda Ölü Gömme Gelenekleri”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).  

Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN BİLDİRİ “Lüle Terminolojisinin Sorunları Üzerine Görüşler”, XVI. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (18-20 Ekim 2012 Sivas).

Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN BİLDİRİ “Türk Maden Sanatına Genel Bir Bakış”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN KONFERANS “Osmanlı Lüleciliği”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Konferansları Dizisi (15 Mayıs 2013).

Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT BİLDİRİ “Ingegnere Luigi Rossetti a Izmir”, Osmanlı İmparatorluğu’nda ve Modern Türkiye’de Mimarlık Alanının İtalyan Aktörleri (1780-2000), İstanbul, İtalyan Kültür Merkezi, 8 – 9 Mart 2013- Boğaziçi Üniversitesi, 10 Mart 2013.

Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT BİLDİRİ “Venedik’te Bir Türk Hanı”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT KONFERANS “Venedik’te Türk İzleri”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Konferansları Dizisi (22 Nisan 2013).

1- Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN 2- Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT Bölümümüzün Fakültemiz Diğer bölümleriyle Gerçekleştirdiği Ortak Çalışmalar Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 27-31 Mayıs 2013. SEMPOZYUM YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ 1- Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN 2- Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT