EĞİTİM FAKÜLTELERİ, TEKNOLOJİ VE DEĞİŞİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dijital Teknolojiyle Modüler Öğrenme
Advertisements

TEMEL YETENEK RAQİF QASIMOV.
MARKETING MYOPIA Theodore Levitt Harvard Business Review
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
Öğretİm Materyallerİ Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
İLKÖĞRETİMDE ÖĞRETMENLERİN TEKNOLOJİYE YÖNLENDİRMEDEKİ BAKIŞ AÇILARI
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
AÇIK UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
Yükseköğretimde Çevrim-içi Öğrenme: Sistemde Yaşanan Sorunlar ve Bu Sorunları Çözmeye Yönelik Öneriler Fatma Kübra ÇELEN Aygül ÇELİK Doç. Dr. Süleyman.
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
Eğitim ve Eğitim Psikolojisi
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
EĞİTİMDE MATERYALİN YERİ VE ÖNEMİ
EĞİTSEL YAZILIMLAR GİRİŞ Sibel SOMYÜREK.
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Durumlu Öğrenme (Situated Learning)
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
BİLGİ OKURYAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI TASARIMI ÇALIŞTAYI
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
İNTERNET TABANLI UZAKTAN EĞİTİMDE MOBİL ÖĞRENMENİN ROLÜ
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda size rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.
Sayısal Öyküleştirme Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
YETİŞKİN EĞİTİMİ Yard. Doç. Dr. Samiye METE
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
Öğretim Teknolojisinin Tarihsel Gelişimi
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
Probleme Dayalı Öğrenme
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
GİRİŞ Hayat bilgisi dersinde eğitim-öğretim sürecinin başarılı bir biçimde gerçekleşmesi ve kazanımların öğrencilere kazandırılması için önemli.
Probleme Dayalı Öğrenme
KISIM 3 Bilişsel Gelişimi Arttırma
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
HEMŞİRENİN EĞİTİMCİ ROLÜ
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
BÖLÜM 10 UZAKTAN EĞİTİM √ Uzaktan Eğitim Nedir? √ Uzaktan Eğitim Etkili mi? √ Uzaktan Eğitim Teknolojileri Nelerdir? √ En İyi Uzaktan Eğitim Teknolojisi.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
ÇOCUKLAR NEDEN TEKNOLOJİYE BAĞIMLIDIR?
TIP EĞİTİMİNDE YENİLİKLER Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
SINIF YÖNETİMİ.
Satranç Derslerinde Kullanabileceğimiz Öğretme Yöntemleri.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
Sunum transkripti:

EĞİTİM FAKÜLTELERİ, TEKNOLOJİ VE DEĞİŞİM Yrd.Doç.Dr.Mustafa Zülküf Altan İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

G İ R İ Ş Son on beş-yirmi yıldır teknolojinin önemi vurgulanmakta ama başarılı olunabilmesi için teknolojinin uygun bir şekilde kullanılmasına bağlı olduğu gerçekleri unutulduğundan eğitimciler sürekli olarak hayal kırıklığına uğramaktadırlar. Bu durumda da eğitime olumlu katkı sağlayabilecek teknolojilerin dahi kabul görmemesine sebep olmaktadır.

TEKNOLOJİ VE DEĞİŞİM Eğer verilen öğretim niteliksiz veya öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak ise, teknolojinin karmaşık ve gelişmiş olması hiç bir anlam ifade etmeyecektir. Pek çok kez, yeni oluşlarından ötürü, teknolojilere hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin oldukça fazla ilgi gösterdiklerine şahit oluruz. Ancak, yenilik ortadan kalkınca teknolojinin getirilmesinin öğrenme üzerinde ne tür bir olumlu etkisi olduğu eleştirel bir şekilde mutlaka değerlendirilmelidir.

Teknolojinin Eğitim Üzerindeki Etkisi Yeniden yapılanma, teknolojiden bağımsız olarak, öğretimin genel olarak geliştirilmesi ihtiyacı üzerine oluşturulmalıdır. Okulları, yeni teknolojiyi kullanmaya imkan verecek şekilde yeniden yapılandırmada, geçmişte büyük ümitlerle sunulan yeni teknolojilerin uzun dönemde nasıl gerçekleşmediği göz önünde bulundurulursa, durumun ne kadar uzağında olduğumuz görülecektir. Nitelikli öğretim ve yüksek kaliteli yazılım programlarına sahip olunmadıkça, teknoloji kullanımının eğitimi geliştireceği düşünülemez.

Eğitim Fakültelerinin Yeni Rolü Eğitim fakültelerinin tüm alanlarda nitelikli öğretim sistemleri oluşturmada yenilik merkezleri olarak görülmeleri gerekmektedir. Eğitim fakülteleri, okullaşma ve öğrenme konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılabilecek en uygun yerlerdir. Eğer eğitim fakülteleri bu liderlik rolünü oynamazlarsa, bir başka kurumun bu rolü üstlenmesi konusunda bir bekleyiş içine girmekten başka bir yol kalmamaktadır.

SON SÖZ Beş-on yıl önce kendilerinden beklediğimiz etkileri alamadığımız televizyon, video ve diğer teknolojiler hakkında neler söylendiyse beş yıl sonra bilgisayar ve sayısal tabanlı programlar hakkında da yine aynı şeyleri söylüyor olacağız. Eğitim fakülteleri, bu konuda liderlik yapıp, okullara yeni teknolojilerin etkin olarak nasıl kullanabileceklerini ve öğretim problemlerine nasıl çözüm getirebileceklerini göstermezse, yeni teknoloji boşa kürek çekmekten başka bir işe yaramayacaktır.

UFUK YILMAZ BÖTE-2 171320131049