Yönetim Öğretmen Program Donanım

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi Okuryazarlığı Becerilerinin Önemi ve Eğitim Sistemindeki Yeri
Advertisements

BU ÖZELLİKTE VATANDAŞ YETİŞTİREBİLMENİN YOLU : TOPLAM KALİTE FELSEFESİ VE UYGULAMALARI İLE YOĞURULMUŞ BİR EĞİTİM SİSTEMİ ve KALİTE OKULLARI’NA DÖNÜŞMÜŞ.
BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
Bütünleşik Müfredat ve “Bilgisayar” Dersi
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Öğretmen Yetkinlikleri
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
ISTE.
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
HAZIRLAYAN EMEL DOKUR MERMERDAŞ
Eğitimde Hedefler Hedef Kaynakları
Öğretim Araç Gereç ve Materyalleri
Teknoloji, Kültür ve 21. YY pedagojisi
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
TURGUT OĞUZ MATEMATİK ÖĞRETMENİ
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
NASIL BİR YÖNETİM… KENDİNİ İFADE ETME
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Cerrahpaşa’da kayboldum İntörn Dr.Aslı Tıp Eğitiminde Etik Paneli
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine. Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi.
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
BİLGİ OKURYAZARLIĞI EĞİTİM PROGRAMI TASARIMI ÇALIŞTAYI
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
TERCAN M.KUTSİ BEĞDEŞ İLKOKULU
Etkinlikler ve Örnek Formlar
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
 KİLİS MÜBECCEL – SUPHİ YAVAŞÇA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ.
ÇOCUK EĞİTİMİNDE TEKNOLOJİNİN KULLANIMI
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ÖRAV CESUR SORULARLA KOÇLUK 3.ÖDEV SINIF VİZYONU
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ 1. Amaçlarımız Bu bölümde, yasal ve toplumsal temellere bağlı olarak öğretmenin görevleri ve bu görevleri yerine getirebilme.
EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ.
Hoşgeldiniz Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi Kursu
Sağlık Bilimleri Fakültesi
BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ. BÖLÜM 5 ÖĞRETMEN VE GÖREVLERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Üst Düzey Zihinsel Beceriler
Sunum transkripti:

Yönetim Öğretmen Program Donanım KENDİNİ İFADE ETME Yönetim Öğretmen Program Donanım

Nasıl Bir Yönetim? Eğitim koordinatörü olan bir sistem kuran, Velisine, programlanmış eğitimler veren, velisiyle öğrenme yolculuğuna çıkan, Yöneticiye sadece yönetim işini (işleri yaptırma işini) yaptıran bunun yanı sıra KOLAYLAŞTIRICI’ ları devreye sokan, Öğretmenlerine öğretmen yetiştirme sorumluluğu vererek iş yükünü azaltan ve hızlanmamızı sağlayan (asistan öğretmenler), Öğretmenlerine imaj eğitimi veren,

Ben merkezcilikten uzak, hoşgörü ve iletişime dayalı bir kurum kültürü oluşturan, Lider Yetiştirme Programı kuran, Sosyal sorumluluk projelerini öğretmen ve öğrencileriyle yürüten, Terakki Üniversitesi’ni kurmuş bir yönetim.

Nasıl Bir Öğretmen? İletişim becerileri kuvvetli olan,(Beden dili) Etnik ayrımcılık yapmayan, adil, hoşgörülü, Entelektüel düzeyi olan, Öğrenmeyi öğreten, Öğrencilerinin bireysel öğrenme stillerini çok iyi bilen ve buna saygı gösteren,

Öğretmen

Akıllı ve yetkiler verilmiş öğretmen, Eğitim faaliyetlerini farklılaştırabilen, Yaşam boyu öğrenme kültürüne sahip, Bilineni bilinmeyene bağlayan ve olanaklar yaratan,

Nasıl Bir Program? Kurumun eğitim koordinatörü tarafından organize edilmiş, Zamanın gerçeklerine uygun ancak öğrenciyi gereksiz zor konularla yormayan, Haftalık programında; * Yaratıcılık, * Eleştirel Düşünme, * Kendini İfade Etme dersleri barındıran bir program. Öğrenci merkezli bir tasarım, Öğrenci gereksinimlerine göre farklılaştırılmış eğitim, Her türlü zihin yapısını koruyan ve geliştiren bir program,

Eğitim programına örtülmüş diğer programlar (değerler eğitimi, yaşayan çevre eğitimi, bilim okur-yazarlığı eğitimi, insanlık tarihi eğitimi, yurttaşlık eğitimi, siyasal ve hukuksal okuryazarlık, kültürel yaşantı, Sokak İngilizcesi) Uzmanlığı ve motor başarıyı destekleyen bir program, Herhangi bir kamu hizmeti programın bir parçası olmalıdır.

Nasıl Bir Donanım? Okul Radyosu, Okul Gazetesi, Öğrencilerin kendilerine ait blogları, Kendi bahçeleri olan geniş sınıflar, Öğrenciler için dokunsal materyalleri barındıran bir sınıf, Atölye sınıflar.

KAYNAKLAR Tomlinson, C.A. (2007) . Öğrenci Gereksinimlerine Göre Farklılaştırılmış Eğitim. Redhouse Eğitim Kitaplığı Gürkaynak, İ.& Üstel, F.&Gülgöz,S. ( 2003) Eleştirel Düşünme.ERG Yayınları Covey,S.R. ( 2001). Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı. Varlık Yayınları Adair,J. (2010). 100 Harika Fikir. BKY Levine, M.( 2002). Her Çocuk Başarabilir. Boyner Yayınları Demirel,Ö.( 2010). Eğitimde Program Geliştirme. PEGEM Akademi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi Sayı:19 Yıl:2005/2 (s 207-237) Arthea İ. S. (2000) In The Classroom Introductıon to Educatian Blonsky, P. Petroviç. (1990). İş Okulu. Çev.: Tahsin Yılmaz, İstanbul: Sorun Yayınları.

Çağlar, Adil. (2001). “21.Yüzyılda Okulun Değişen Rolü ve Yeni Eğilimlere İlişkin İyimser Bazı Öngörüler,” 21.Yüzyılda Eğitim ve Türk Eğitim Sistemi. İstanbul: Sedar Yayınları, ss.81-94. Cafoğlu, Zuhal. (1998). “Eğitimde Küresel Kimlik,” Yeni Türkiye Dergisi 21.Yüzyıl Özel Sayısı, 4: 19, ss.837-844. Spring, Joel. (1997). Özgür Eğitim. Çeviren: Ayşen Ekmekçi, İstanbul: Ayrıntı Yayınları. Tezcan, Mahmut. (1998). “Gelecekte Eğitim (21.Yüzyılın Okulları Üzerine),” Yeni Türkiye Dergisi 21.Yüzyıl Özel Sayısı, 4: 19, ss.821-828. Akdağ, Bülent. “Geleceğin Okul Modelleri”, Felsefeci Dergisi, Sayı: 5, 2003. Filmin adı eklenecek.