COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF.DR. ATİLLA SİLKÜ REKTÖR YARDIMCISI 23 Şubat 2011 Çarşamba 24 Şubat 2011 Perşembe.
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
1 RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Risk Yönetimi Eşleştirme Projesi Etkin ve etkili Risk Analizi çalışmalarını gerçekleştirebilmeyi teminen AB.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE MİLLİ E Ğ İTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
DİKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
Hatay Mangala Şenliği Projesi
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
COMENIUS PROJESİ (hayatboyu ögrenme programi) “LLP” MUĞLA TURGUT REİS LİSESİ.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi. Life of Minorities with Us or Alongside Us ? Azınlıklara dair Comenius Projemiz 2012 Yılının Eylül ayında başlamıştır.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
OKULUMUZLA İLGİLİ BASINDAN HABERLER
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
Siz Şu Anda Tam burdasınız. Bu noktada Size yardımcı olmak için bu sunuyu hazırladık.
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
İNCİ ŞENER İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI 2013/2014.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
YUSUFELİ DEREİÇİ İLKÖĞRETİM KURUMU 29/05/2013. GÜNDEM MADDELERİ 1-Okulumuz hakkında genel bilgiler 2-Okulumuzun ve çevresinin fiziki durumu hakkında bilgiler.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
Avrupa Birliği Ülkeleri
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
Özlem Keçim.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
OKULUMUZA BURDAN BAŞLAYALIM.
PROJE YAYGINLAŞTIRMA VE İLGİLENDİRME FAALİYETLERİ
OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ KERMESİ
Sunum transkripti:

COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI

 Eğitim Öğretim Yılı AB Hayat Boyu Öğrenme Programları çerçevesinde hazırlanan projelerden 2 tanesi kabul edilmiş ve 2 yıl süresi olan projelerimizin uygulaması halen devam etmektedir. Orhangazi Çok Programlı Lisesi – Homo Economicus Ortakları: İspanya, Yunanistan, Slovenya, Romanya, Lituanya, Finlandiya, Belçika Tuna Ortaokulu - Respect For The Earth-Respect For Ourselves Ortakları: Romanya, İtalya, İspanya, Almanya, Polonya, Letonya  5 İngilizce öğretmenimiz aynı programlar kapsamında çeşitli ülkelerde yurtdışı hizmet-içi eğitimlerine katılmışlardır.  Bu yıl 6 okulumuz konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmüşler fakat sadece 2 tanesi başvuruda bulunabilmiştir. Atatürk Ortaokulu – WHAT DO YOU KNOW ABOUT US? Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi – ECO-FRIENDS  Ayrıca bu yıl Gençlik Programları kapsamında Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi İngilizce öğretmenlerince yapılan çalışmalar sonucunda Gençlik Projesi Eylem 1.1 kabul edilmiş ve Romanya’ya ziyaret düzenlenmiştir.

Proje Kapsamında 3 lisemiz faaliyetlerde bulunmuştur: 1. Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi/ Makedonya 2. Orhangazi Anadolu Öğretmen Lisesi/Kosova 3. Orhangazi Çok Programlı Lisesi/Kosova

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yayınladığı 2013/1 hibe duyurusu kapsamında; ‘SUÇA MEYİLLİ ÖĞRENCİLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI’ isimli, TL değerinde bir proje hazırlanmış ve başvurusu yapılmıştır. Ön elemeden geçen çalışma içerik değerlendirmesinde kabul edilmemiştir. Bir sonraki döneme gerekli eksiklikler tamamlanarak tekrar başvuru yapılacaktır.

 Bilim Şenliği’nde geçen yıl sergiye kabul edilen 11 çalışmanın 3’ü dereceye girdiği gibi, Benim Eserim adlı uygulamada da 16 çalışmamız sergilenmiştir.  Okullarımız bu yıl da sergilere yoğun çalışmalarla hazırlandılar ve Tuna ve Gedelek O. Ö. Ortaokulları, Kız Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin değerli projeleri İl Bilim Şenliği (3-5 Mayıs) ‘nde görücüye çıktı. Bu BENİM ESERİM Çalışmaları İlde değerlendirildi Toplam 489 Proje İl Genelinde Orhangazi’den 27 Proje Kabul Edilen 4 Proje oldu. Okullarımız: Gedelek Orhan Ö. Ortaokulu Tuna Ortaokulu 75.Yıl Ortaokulu

Müdürlüğümüzce hazırlanan ve artık her yıl geleneksel hale gelen şenlikte; tüm okullarımızın katılımıyla, öğrencilerimizin hazırladığı çalışmalar görücüye çıkıyor.

Aile Eğitimi ile ilgili 7-19 yaş odaklı olarak okullarımızda istekli velilere okul rehber öğretmenlerimiz tarafından 8 haftalık kurslar düzenlendi, konuyla ilgili daha kapsamlı uygulamaların yapılması planlanmakta ve çalışmaları da devam etmektedir. Kapalı Guruplar: 149 Veli Açık Guruplar: 950 Veli Çalışmayı Gerçekleştiren Okullarımız Kapalı Guruplar: OBESÖ Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi 75. Yıl İlkokulu Orhanbey İlkokulu Atatürk İlkokulu Ahmet Yesevi Ortaokulu Üreğil İlkokulu Açık Guruplar: 75. Yıl İlk ve Ortaokulu Orhanbey İlkokulu Atatürk İlkokulu Ahmet Yesevi Ortaokulu Kurtuluş Ortaokulu Keramet Ortaokulu OBESÖ Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi Orhangazi Anadolu İML Gedelek Ortaokulu

29 Mayıs 2009’da kurulan ve Türk Gençliğini gençlik enerjisiyle toplum sorunlarının çözümü için çaba sarf eden bireyler haline getirmeyi amaçlayan Bilinçli Gençler Projesi ilçemiz okullarından Orhangazi Çok Programlı Lisesi’nin üyeliği ve yaptığı çalışmalarla uygulanmaktadır. Bu kapsamda Okul Bilinçli Gençler Topluluğu Bursa Huzurevine ziyarette bulundu. İlçe çapında bir topluluk kurma çalışmaları da ayrıca devam etmektedir.