Hentbol Oyun Kuralları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
Advertisements

KIŞ SPORLARI.
FUTBOL Hazırlayanlar:Ufuk DEMİREL Serhat TOSUN NO:364,158 SINIF:6/C
Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri
BASKETBOL TURNUVA ve OYUN KURALLARI
=HANDBALL= HAZIRLAYANLAR= *Ahmet Cem ÖZŞARİK 220 *Gülnur DİKİCİ 78
HAKEMLERİN RESMİ EL İŞARETLERİ
BAŞLICA SPORLAR FUTBOL BASKETBOL VOLEYBOL
VOLEYBOL Kuralları.
FUTBOL VE KURALLARI.
MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MAÇ PROTOKOLÜ.
OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk Futsal Nedir ? Futbol Salona Girdi “Futsal” Oldu.
ULTIMATE TÜRKİYE.
MAÇ PROTOKOLÜ.
VOLEYBOL.
Karenin Çevre Uzunluğu
Türkiye Futbol Federasyonu Akademi Ligi Kural Güncellemesi
BASKETBOL OYUN KURALLARI
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
“ FUTSAL OYUN KURALLARI.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOPAÇ OYUNU»
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «MENDİL KAPMACA OYUNU»
KORFBOL.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ ATAKUM 2014.
BASKETBOL.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ «TOMBİK ( DALYA-YEDİ KİREMİT ) OYUNU» OYUN KURALLARI.
TEMEL İLKE VE KRİTERLER
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
OYUN KURALLARI.
HENTBOL.
HENTBOL.
ONDALIK KESİRLERİ KULLANAN SPOR DALLARI
SPOR DALLLARINDA KULLANILAN ONDALIK KES İ RLER VE BU DALLARIN TANIMI.
BASKETBOL OYUN KURALLARI
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
I. Bölüm FUTBOL OYUN TEKNİKLER * FUTBOL (Toplu) OYUN TEKNİKLERİ:
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
HÜCUM SAVUNMA YERLEŞİK H. -BİREYSEL HIZLI HÜCUM -GRUP -TAKIM
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler. Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
Oyun Kuralları Değişiklikleri
BASKETBOL OYUN KURALLARI
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri. Basketbolda Oyun Kuralları.
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
=HANDBALL= HAZIRLAYANLAR= *Ahmet Cem ÖZŞARİK 220 *Gülnur DİKİCİ 78
Kural - 6 Diğer Hakemler.
Futbol 11’er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır. Oyunun amacı, topu rakip kaleye sokmaktır. Topu elle ve kolla oynamak.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Kural – 1 Oyun Alanı.
Kural - 13 Serbest Vuruşlar.
Faul ve Fena Hareketler
Kural - 7 Maçın Süresi.
Kural – 11 Ofsayt.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Futbolda en çok karşımıza çıkan kurallar
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
VOLEYBOL Nasıl oynanır Voleybol nedir Voleybol sahası.
PLAJ HENTBOLU IHF Oyun Kuralları (1 Ağustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar aşağıdaki.
OYUN SÜRESİ HENTBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
Sunum transkripti:

Hentbol Oyun Kuralları Hentbol Nasıl Oynanır Hentbol Oyun Kuralları Hentbol Sahası Ve Hentbol Resimleri

HENTBOL NASIL OYNANIR  Hentbol bir takımın 6 sı sahada 1 oyuncuda kalede olmak üzere 7 ye 7 iki takım halinde oynanan Hedefin gol atmak olduğu bir takım sporudur. her takım 14 kişiden oluşur uluslar arası müsabakalarda bu sayı turnuvaların statüsüne göre değişebilmektedir.      hentbol salonda , beach ve çimde oynanabilir.  

Salon hentbol’ünde uluslararası saha ölçüleri 40 x 20 m olarak belirlenmiştir. kale yükseliiği standart 2 m uzunluğu ise 3 m dir.       bir hentbol müsabakasında toplam 4 hakem görev alır 2 si aynı yetkilere sahip saha hakemleri 2 si ise biri skor bort’u tutan golleri işleyen diğeri ise skoru ve cezaları yazılı hale getiren yazı hakemleridir.       her müsabakada 1 gözlemci bulunur hentbol müsabakalarının önem derecesine göre gözlemci sayısı 2 veya daha fazla olabilir.       oyun süresi 30 x 2 dakikadır. devre arası 10 dakikadır.    bir takım müsabaka boyunca sınırsız oyuncu değişim hakkına sahiptir. her bir takımın 2 mola hakkı vardır ve 1 devrede sadece 1 mola kullanabilir mola süresi 1 dakikadır .

Hentbol Sahası

Temel Hentbol Kuralları TEMEL HENTBOL OYUN KURALLARI İki takım arasında oynanan bir takım oyunudur. Hentbol 30 dakikalık iki devreden oluşur. Defanstaki takım, hücum eden takımı ceza sahasının önünde kalelerine yaklaştırmamaya çalışır. D şeklindeki 6 m uzaklıktaki ceza sahasına kaleci dışındaki oyuncuların girmesi yasaktır.Savunma sırasında, defans oyuncuları belirli ölçüde rakip oyunculara temasta bulunabilirler. Aşırı faullü temaslarda oyuncu iki dakikalık oyundan çıkma cezası ile cezalandırılır ve ceza alan oyuncunun yerine oyuncu giremez. Cezası biten oyuncu veya yerine başka oyuncu girebilir.

  Hentbol sahası 40 metre uzunluğunda ve 20 m genişliğinde diktörtgen şeklinde bir alandır. Kaleye 9 cm uzaklıkta kesik çizgilerle belirlenmiş ceza sahasında yapılan fauller penaltı olarak nitelendirilir. Penaltı atışları kalenin tam 7 m karşısından yapılır. Bu atışlara 7 m atışı da denir.Her takım sahaya 10'u saha oyuncusu, 2'si kaleci olmak üzere 12 oyuncu ile çıkar. Maç başlarken oyun alanı içinde, bir takımdan 6' sı oyuncu, biri kaleci olmak üzere toplam 7 oyuncu bulunur. Kenarda 5 yedek oyuncu otururur. Oyun süresi içerisinde çizgi ile belirlenen bölümde, kendi aralarında her an istedikleri kadar oyuncu değiştirilebilirler. Oyunda amaç, rakip kaleye gol atmaktır.

Eğer bir oyuncu kurallar içinde topu rakip kaleye atar ve sokabilirse bu "gol" olarak kabul edilir. Takımlar, birbirlerinin kalelerine topu atıp gole çevirmeye çalışırken, gol olmaması için de savunma ile kendi kalelelerini korurlar. Top oyuncular tarafından sadece elle oynanır ancak, kaleci kalesini vücudunun tümüyle koruyabilir. Oyuncu, topu elinde en fazla 3 saniye tutabilir ve topla sadece 3 adım atabilir. İki devre sonunda en çok gol kaydeden takım galip gelir. Gol sayıları eşitse karşılaşma beraberlikle son bulur. Galibiyette 2 puan, beraberlikte 1 puan alınırken, yenilgide puan alınmaz.  

Oyun basketboldaki gibi hava atışı ile başlar ve top çelindikten sonra tutan oyuncunun hava atışı yapılan yere 3 metre uzaklıkta olması zorunluluğu vardır. Defans yapan takım, hucum eden takımı ceza sahasının önünde kalelerine yaklaştırmamaya çalışır. Topun çapı bayanlar müsabakalarında 54-56 iken erkeklerde 58-60 cm dir.Topun ağırlığı erkeklerde 425 ile 475 gr bayanlarda ise 325 ile 400 gramı geçmemesi gerekir. Oyuncular topu sürerken iki kez tutabilirler ancak tuttuktan sonra üç saniye içinde ellerinden çıkarmak zorundalar ve topla en fazla üç adım atabilirler. Oyun iki hakemle yönetilir.

Hentbol Topu Hentbolde Topun çevresi ve ağırlığı kategorilere bağlı olarak değişir.16 yaşından büyük erkekler için 58 - 60 cm ve 425 - 475 gram (IHF3 numara). 12 - 16 yaş arası erkekler ve 14 yaşından büyük bayanlar için 54 - 56 cm ve 325 - 400 gram (IHF 2 numara). 8 - 12 yaş arası erkekler ve 8 - 14 yaş arası bayanlar için 50 - 52 cm ve 290 - 330 gram (IHF 1 numara). Uluslararası resmi müsabakaların tümünde kullanılan toplar için gerekli teknik özellikler "IHF Top Yönetmeliğinde" belirtilmiştir.Mini Hentbol için kullanılan topların çevresi ve ağırlığı oyun kuralı olarak düzenlenmemiştir.

Hentbol Resimleri

Emeğe_Saygı