KEFALET KANUNU K ANUN N UMARASı : 2489 K ABUL T ARIHI : 2/6/1934 Y AYıMLANDı Ğ ı R. G AZETE : T ARIH : 6/6/1934 S AYı : 2720 Y AYıMLANDı Ğ ı D ÜSTUR :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Torba Yasada Sözleşmeli Personel
Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
KAMU HASTANE BİRLİKLERİ
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ.
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
MİHDİYE ORHAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
TAŞINIRLAR YÖNÜNDEN YÖNETMELİĞİN KAPSAMI
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
Menkul Sermaye İradı.
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Gelirin Beyanı. Zorunlu Toplama Mükellefler GVK’ nun 2. maddesinde belirtilen 7 gelir unsurundan birini veya birden fazlasını elde edebilirler. Bu gelirlerden.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
KEFALET MEZUATI Erkan KARAARSLAN
HESAPLARIN SAYIŞTAYA VERİLMESİ
YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU Kanun Numarası : 2914 Kabul Tarihi : 11/10/1983 Amaç : Madde 1 – Bu Kanunun amacı, 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim.
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
olarak tanımlanmıştır.
1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI ANKARA-2008.
 GVK 94 üncü maddesi GENEL TEVKİFAT uygulaması olmakla birlikte 2006 yılı başından itibaren uygulamaya giren GVK Geçici 67’inci maddesi de SPESİFİK-KISMİ-
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına Giriş
KBS YENİ MAAŞ BİLGİ GİRİŞİ EĞİTİMİ TEMMUZ
AÇIK SÜRELER
AYLIKSIZ İZİN
ÜCRETLER.
Menkul Sermaye İradı.
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
KBS YENİ MAAŞ BİLGİ GİRİŞİ EĞİTİMİ EKİM KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 1.
Toplu sözleşme hükümleri, sözleşmenin yapıldığı tarihi takip eden iki mali yıl için geçerlidir. (4688 sk. md. 28/3) Buna göre; 2013 Yılı Toplu Sözleşmesi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Genel Kurulu
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
NÖBET ÜCRETLERİ FAHRİ HOCAOĞLU Mali Hizmetler Uzmanı Tel: e-posta:
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇISINDAN YILLARI 3. DÖNEM
GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN KULLANILMA ESASLARI Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
657/2914 Devlet Memurları Kanunu ve Yükseköğretim Personel Kanunu kapsamında İdari ve Akademik Personelin Maaş Hesaplamaları.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2914 Yükseköğretim Personel Kanunu Mali Hükümleri ve Genel Bilgiler Ali DEMİREL Şube Müdürü Ankara Ocak 2015.
Rize RTEÜ Pedagojik Formasyon Programı Muhasebe ve Finansman Bölümü
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
SMMM SELAHATT İ N Ş AH İ N.  Katma De ğ er Vergisi yani KDV, yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödedi.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
50.Yıl DPB T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
Personel Dairesi Başkanlığı
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
Bütçenin Uygulanması.
Harcırah Nedir? Harcırah asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI PRATİK BİLGİLER
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

KEFALET KANUNU K ANUN N UMARASı : 2489 K ABUL T ARIHI : 2/6/1934 Y AYıMLANDı Ğ ı R. G AZETE : T ARIH : 6/6/1934 S AYı : 2720 Y AYıMLANDı Ğ ı D ÜSTUR : T ERTIP : 3 C ILT : 15, S AYFA : 393 Hazırlayan : Hamdullah KALKAN Defterdarlık Uzmanı

KAPSAM 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kamu idareleri ile bu idarelere ba ğ lı döner sermayeli kuruluşlarda para, menkul kıymet ve ayniyatı alıp veren ve elinde tutan; memur, sözleşmeli personel ve işçiler (geçici işçiler hariç) için müteselsil kefalet usulü kabul edilmiş ve bu maksatla tüzel kişili ğ i haiz Kefalet Sandı ğ ı kurulmuştur. Bu Kanundaki memur ve müstahdem ibarelerinden bu fıkrada geçen kefalete tabi personel anlaşılır. Sandık, Maliye Bakanlı ğ ının ba ğ lı kuruluşudur.

KEFALET SANDI Ğ ININ SERMAYES İ a) Kefalete ba ğ lı görev alanların maaş veya ücretlerinden kesilen kefalet aidatından, b) Para cezalarından, c) Sandık sermayesinin işletilmesinden elde edilen kazançlardan, d) Sandı ğ a yapacakları yardımlardan, oluşur. Sandık, Maliye Bakanlı ğ ının ba ğ lı kuruluşudur.

KEFALET A İ DATI Giriş aidatı; (1500) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Giriş aidatı, ilk taksiti kefalete ba ğ lı görevde tam olarak alınan ilk maaş veya ücretten başlamak üzere dört eşit taksitte kesilir. Aylık aidat; (100) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır. Aylık aidat, giriş aidatının tamamının kesilmesini izleyen aydan itibaren her ay maaş veya ücretten kesilir.

Kendisine dört ayı aşmamak kaydıyla geçici olarak veya vekâlet suretiyle kefalete ba ğ lı görev verilenler, bu madde hükmüne ba ğ lı olmayıp (1500) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarı kefalet gösterirler.

KEFALET A İ DATLARININ İ ADE ZAMANI Kefalete tabi personelden, kefalete tabi olmayan bir hizmete geçen veya vefat edenlerle herhangi bir nedenle kefaletli hizmetten ayrılmış olanların Sandıktan ilişkileri aşa ğ ıdaki şekilde kesilir : Vefat edenlerin varisleri ile emekli olanlara bir ay içinde, bunlar dışındaki nedenlerle kefaletli hizmetten ayrılmış olanlara ise izleyen yılın Mart ayı sonuna kadar geri verilir.

ZAMANINDA GÖDER İ LMEYEN A İ DATLERDA CEZA SORUMLU Ğ ULU Kefalete ba ğ lı memur ve müstahdemlerin maaş veya ücretlerinden kefalet karşılı ğ ını miadında kesmiyen veya kesip de bir ay içinde Kefalet Sandı ğ ı hesabına yatırmıyan muhasiplerin ceza olarak maaş veya ücretlerinin dörtte biri ve tekrar yapıldı ğ ı halde yarım maaş veya ücretleri kesilerek Sandık hesabına irat kaydolunur.

Kefalet Sandı ğ ı sermayesi her türlü vergi ve resimlerden muaftır.