El paraíso desconocido en Letonia

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR
Advertisements

CANLILAR DÜNYASI CANLILAR DEĞİŞİYOR CANLILARIN ETKİLEŞİMİ
Hayran Olunuz !.
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
KAMP YERİ SEÇİMİ .
EKOSİSTEM İBRAHİM İMANCI FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ.
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Sürdürülebilir Enerji
KENDİNİZİ ŞAŞIRTINIZ, HAYRAN OLUNUZ!
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
ENERJİ KAYNAKLARI.
Bismillahirrahmanirrahim Allah’ım Lütfet ki, gittiğimiz her yere barış götürebilelim Bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim. Nefret olan.
Hazırlayan : Buse Şen 9/D 104. Harika mimari yapılara sahip olan Capetown Ayrıca Güney Afrika’nın da başkentidir. Masa Dağı ve AVM si Waterfront’la ününe.
KARA EKOSİSTEMLERİ Göl Ekosistemleri -Nehir Ekosistemleri
Hazırlayanlar kimmiş biliyor musun?
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
EKOSİSTEMLERDE DEĞİŞKENLİK
KONYA COĞRAFYASI.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
MUSUGİN SUNAR.
ORMAN HAFTASI.
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
MADDE DÖNGÜLERİ.
ORMAN HAFTASI MART.
hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
AY DEDE.
BİTKİLER.
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
ORMAN HAFTASI MART.
EYŞAN ALTIOK  Bir mal ya da hizmeti para karşılığı alma ve satma işidir..
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Göl’ün Hikayesi.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
IFGK308-ÇEVRE BİLİMİ 26 ŞUBAT 2015.
Kanalizasyon sistemlerinde, yağmur suları ve arıtılmış atıksular, liman bölgelerine ve uygun alıcı ortamlara deşarj edilebilirler. Ayrıca çeşitli endüstrilerde.
Tiyatro Kulübü.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Hayat Bilgisi 1.Sınıf.
Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır
HAYVANLARDAKİ HARİKALAR
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
Bismillahirrahmanirrahim
ÇEVRE.
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
Ülkemizin Güzel Yerleri
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
TÜRKİYE’NİN ORTA NOKTASI
Küçük Resimler (Okuma Metni 3) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
CANLILAR ARASI ENERJİ AKIŞI
GUYANA 1969 yıında Dünya kız izci teşkilatını üyesi olan Guyana!’nın halen 9819 izcisi var. Teşkilatın ilk kuruluşu ise 1922 yılıdır.
Bayburt organize sanayi bölgesi
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
EŞSİZ YUVAM Her varlığın bir barınağı vardır.
Maddeyi Tanıyalım.
CANLILAR YAĞMUR CANLI VE BİTKİLER  İnsan doğada tek başına değildir. Çevremize baktığımızda bizimle birlikte iç içe yaşayan başka insanlar görürüz.
Kazanım Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır.
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM,TANIYALIM
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
Sunum transkripti:

El paraíso desconocido en Letonia Amatciems El paraíso desconocido en Letonia Amatciems, Letonya nın bilinmeyen bir Cennet Köşesi

Amatciems Letonyanın başkenti RİGA ya 80 Km uzaklıktadır, 20 000 nüfuslu CESİS şehrinden ise 12 km uzaktadır. Eğer dünyada pek bilinmeyen bu gizli yerde bir ev almayı isterseniz şanslısınız demektir. Zira 200 000 € dan daha az bir parayla bu şahane doğa görünümünde bir eve satın alabilirsiniz.

Amatciems de yollar asfalt değildir Amatciems de yollar asfalt değildir. Burada inşa edilecek bir evin mutlaka daha öncekilerle uyum sağlaması şarttır.

İki nokta çok önemlidir. - Yeni inşa edilecek bir ev doğanın güzelliğini gizleyemez. Ayrıca orada mal sahibi olan herkes sizin arazinizdeki ağaçlardan ve de natürel tatlı sudan istifade edebilecektir.

Dış görünüş itibarı ile sadece üç çeşit yapı vardır Dış görünüş itibarı ile sadece üç çeşit yapı vardır. Duvarlar tabii taştan yapılmış olup içinde özel ağaç kullanılmıştır.

Çatılarda dört tip çatı kullanılmıştır. Ama bu yeniliklere karşı konulmuş bir limit değildir. Daima yeni şeyler ilave edilebilir.

Her parselde su, elektrik, telefon bağlantı imkanı ve kanalizasyon vardır.

Amatciems de natürel içme suyu rezervi olduğu gibi küçük göller de vardır ve de yağmur mevsiminde sel tehlikesine karşı birbirleriyle bağlantılıdırlar.

Bölgede yaşayanların tümü yabancıdır. Bölgede karacalar, tilkiler, kuşlar ve diğerleri serbestçe gezinirler. Yolda yürürken yol kenarlarında mantarlar vardır. Gölleriyle, tarlalarıyla, ormanlarıyla bu şahane bölge insana barışı ve sükuneti hissettirir. Bölgede yaşayanların tümü yabancıdır.

Burada yaşayanlar doğanın verdiği enerji sayesinde gerek bitkilerin kokusu gerekse hayvanların hatta ormanın sesiyle her gün kendilerini yenilerler. Kuşları, hayvanları güneşin doğuşunu ve batışını sevenler her gün kendilerini yenilerler. Burası yanda resmi görülen M. Aivars Zvirbulis, tarafından düşünülmüş ve yaratılmıştır. Aivars Zvirbulis

Amatciems her ne kadar bir oturum sahası ise de bir doğa şaheseri olarak muhafaza edilecektir. Burayı tanıyan ve gören bir çok mimar buranın istikbalde kültürel bir doğa noktası olarak muhafaza edileceğine inanmaktadır. Bitti