NEVER LOSE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

İş Sağlığı & Güvenliği Kurulu Bilgilendirme Toplantısı
RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ-1
SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Oğuz KARADENİZ Pamukkale Üniversitesi
YANGIN BRANŞI SİGORTA ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
SORUMLULUK SİGORTALARI
NAKLİYAT SİGORTALARI.

TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
İŞ KAZALARINDAN DOĞAN CEZAi VE HUKUKi SORUMLULUKLAR
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Doğrudan Tazmin Sistemi (DTS) Takas Odası Projesi
KONU: İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ MALİYETİ
DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNDE ACİL DURUMLARDA MÜDAHALE VE ZARARLARIN TAZMİNİ ESASLARINA DAİR KANUN Kanun Numarası            
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
KONUT SİGORTALARI Konut sigortanızı yaptırırken 3 türlü seçim yapabilirsiniz: Konut sigortası ile bina ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyalar güvence.
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA.
KAZA VE HADİSE. KAZA VE HADİSE İŞ KAZASI BİLEŞENLERİ GÜVENSİZ DURUM YETERSİZ DENETİM GÜVENSİZ DAVRANIŞ İŞ KAZASI SAKAT KALMA YARALANMA ÖLÜM.
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIKLARININ HUKUKİ SONUÇLARI
ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
1.3. Genel Sorumluluk Sigortaları. Bir toplum içinde yaşayan insanların, içinde yaşadıkları toplumun koyduğu koşul ve kuralları gereğince yerine getirmek.
Zorunlu Sertifika Mali Sorumluluk
SORUMLULUK SİGORTALARI
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
MARMARA DENİZİNDE RİSK YÖNETİMİ VE ACİL MÜDAHALENİN PLANLANMASI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Edit the text with your own short phrases. The animation is already done for you; just copy and paste the slide into your existing presentation. İş Sağlığı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
 Ürün geri çağırma sigortası ÜRÜN İÇERİĞİ VE TEMİNATLAR: Sigortalı ürünün,üretimi dağıtımı,ambalajlaması sırasında meydana gelen kazaen bozulma tahrifat,etiket.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
DERS : ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ KONU: İŞ KAZALARI HAZIRLAYAN: AYŞE NUR ŞİMŞEK BÖLÜM: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Konu 7: Reasürans Türleri: Kot-Par
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
BÖLÜM 6: SİGORTA SÖZLEŞMESİ - I
Charter Party’lerde Yetkili Mahkeme ve Uygulanacak
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
TMS-19 ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR
İŞ MAHKEMELERİ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sigortanın tanımı Sigortacının alacağı bir prim karşılığında bir kimsenin para ile ölçülebilir, yasa ile korumaya değer bir menfaatine zarar veren bir.
Sunum transkripti:

NEVER LOSE

İşyeri Sorumluluk Sağlık Nakliyat Konut Araç Sağlık Nakliyat Konut

Optional Liability Insurance İsteğe Bağlı Sorumluluk Sigortaları Elevator accident 3rd party Third party liablity Professional indemnity Public and products liability Employers liability İsteğe Bağlı Sorumluluk Sigortaları Asansör kazalarında üçüncü kişilere karşı Üçüncü kişilere karşı sorumluluk Mesleki Sorumluluk İşletme ve ürün sorumluluk İşveren sorumluluk

rf

Policy Poliçe Provides Sağlamak Accidents Kaza Loss Kayıp Damage Hasar Asansör kazalarında üçüncü kişilere karşı sorumluluk sigortası Policy Poliçe Provides Sağlamak Accidents Kaza Loss Kayıp Damage Hasar Insured Sigortalı Death Ölüm Wounding Yaralanma Impairment Bozulma Üçüncü kişilere karşı sorumluluk sigortası Premeditation Kasıt Deliberately Kasten Earthquakes Deprem Floods Sel Inundations Su baskını Fog Sis Avalanches Çığ Landslides Heyelan Explosions Patlama Fires Yangın Smoke Duman Steam Buhar

Asansör Kazalarında Üçüncü Kişilere Karşılık Sorumluluk Sigortası

Mesleki Sorumluluk Sigortası İşletme ve Ürünleri Sorumluluk Sigortası Agreement Anlaşma Chamber Meslek odası Union Sendika Institution Kurum Contract Sözleşme Covers İçermek Bodily Bedenen Material Maddi Occurrence Olay Happens Gerçekleşmek Scope Kapsam Stipulated Öngörülen

İşveren Mali Sorumluluk Sigortası Accordance Uyum Heirs Mirasçılar Paid Ödenmiş Work accidents İş kazası Demands Talepler İncluded Dahil Occurring Oluşan Vehicle Araç Provided Sağlanan Occupational disease Meslek hastalığı

İşveren Sorumluluk Sigortası Bu sigorta ile, işyerinde meydana gelebilecek iş kazaları sonucunda işverene düşecek yasal sorumluluk nedeniyle, işverenle bir hizmet sözleşmesi olan ve Sosyal Sigortalar Kanunu'na bağlı işçiler veya bunların hak sahipleri tarafından işverenden istenebilecek, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun sağladığı yardımların üstündeki ve dışındaki tazminat talepleri teminat altına alınmaktadır. Ayrıca, yine aynı kurum tarafından işverene karşı iş kazalarından dolayı açılacak rücu davaları sonunda ödenecek tazminat miktarları da bu poliçe kapsamındadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında meydana gelen iş kazaları ile manevi tazminat talepleri bu sigortanın teminat kapsamı dahilindedir. Aşağıda belirtilen rizikolar ayrıca teminata dahil edilebilir; -İşçilerin işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere toplu olarak getirilip götürülmeleri sırasında meydana gelen kazalar -Meslek hastalığı

Compulsory liability insurance Zorunlu Sorumluluk Sigortası Hazardous material and hazardous waste LPG compulsory liability Private security compulsory Coast Facilities Sea Pollution Compulsory Compulsory Liability Insurance of Medical Malpractice Zorunlu Sorumluluk Sigortası Tehlikeli maddeler ve tehlikeli atık Tüpgaz zorunlu sorumluluk Özel güvenlik zorunlu Kıyı tesisleri deniz kirliliği zorunluluk Tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası

Zorunlu Sorumluluk Sigortası Tehlikeli madde ve tehlikeli atıkların zorunlu mali sigortası Flammable Yanıcı Explosive Patlayıcı Caustic material Kostik madde Manufacturers Üreticiler Warehouses Depolar

Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Bu sigorta tabii veya sentetik, katı, sıvı veya gaz şeklinde bulunan her türlü yanıcı, parlayıcı, patlayıcı ve yakıcı maddelerin üretimi, depolanması, taşınması, satımı ve kullanımı faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamındaki tehlikeli atıkların toplanması, taşınması, geçici ve ara depolanması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin mesleki faaliyetlerinin icrasında meydana gelebilecek kazalar sonucu, kusurları olsun veya olmasın, üçüncü kişilerin uğrayacakları maddi ve bedeni zararlara karşı sorumluluklarını poliçede yazılı limitler dahilinde temin eder.

LPG Compulsory Liability Insurance This insurance covers the liability of the companies filling LPG against the bodily and/or material loss or damage of third parties as a result of explosion, leakage, burning of these LPG cylinders in the place they are used that they fill or have it filled by an another company and deliver the consumers directly or by a dealer Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk Sigortası Bu sigorta, likit petrol gazı (LPG) dolumu yapan firmaların, doldurdukları, doldurttukları ve yetkili bayileri aracılığıyla ya da doğrudan tüketiciye ulaştırdıkları tüplerin kullanılmak üzere bulundurdukları yerlerde patlaması, gaz kaçırması, yangın çıkarması sonucu üçüncü şahıslara verecekleri bedeni ve maddi zararlara karşı sorumluluklarını teminat altına alır.

Coast Facilities Sea Pollution Compulsory Liability Insurance This insurance provides coverage for legal liability of the insured in framework of “Act On Guidelines For Response To Emergencies And Compensation Of Losses In Case Of Pollution Of The Marine Environment With From Oil And Other Harmful Substances” no 5312 dated 03.03.2005, expenses for purification of sea, transportation and removal of collected garbage, claims as a result of death or bodily damage of third parties and loss or damage of private goods arising from pollution or pollution risk in inland waters, coastal waters, continental shelf, exclusive economic zone of Turkey, caused by the coast facility indicated on the policy in respect of General and Special conditions herein Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Sorumluluk Sigortası Bu sigorta ile sigortacı, poliçede belirtilen kıyı tesisinden kaynaklanan olay sonucu Türkiye'nin iç suları, karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgesinden oluşan deniz yetki alanlarında ortaya çıkan kirlenmenin veya kirlenme tehlikesinin neden olduğu; temizleme masrafları, toplanan atıkların taşınması ve bertarafı için yapılacak masraflar, üçüncü şahısların yaralanması ve ölümünden kaynaklanan zararlar ve özel mallarda meydana gelecek zararlardan dolayı, 3.3.2005 tarihli ve 5312 sayılı Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun hükümleri çerçevesinde, sigortalıya terettüp edecek hukuki sorumluluğu, ilgili genel şartlar ile işbu özel şartlar çerçevesinde teminat altına alınır.

Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Bu sigorta, serbest ya da kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanların poliçede belirtilen mesleki faaliyeti ifa ederken, sözleşme tarihinden önceki on yıllık dönemdeki veya sözleşme süresi içindeki mesleki faaliyeti nedeniyle verdiği zararlara bağlı olarak sözleşme süresi içinde kendisine yapılan tazminat taleplerine ve bu taleple bağlantılı yargılama giderleri ile hükmolunacak faize karşı, poliçede belirlenen limitler dahilinde teminat sağlar. Ancak on yıllık dönemin başlangıcı 30 Temmuz 2009’u geçemez ve bir aydan fazla sigortasız kalınan dönemlerde meydana gelen olaylara bağlı olarak sigortalı dönemlerde yapılan ihbarlar için sigorta koruması yoktur. Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında her bir olay için azami teminat tutarı 400.000 TL’dir. Her durumda sözleşme kapsamında ödenecek tazminat miktarı 1.800.000 TL’yi aşamaz. Teminat tutarı maddi, manevi tazminat, yargılama giderleri ve hükmolunacak faiz tutarları için geçerlidir. Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar sigorta ettiren sıfatıyla kendileri tarafından, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanların her biri için ayrı ayrı, sigorta ettiren sıfatıyla kurumları tarafından, mesleklerini serbest olarak icra eden tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile sözleşmeli aile hekimleri için kendileri tarafından yaptırılır.

MFBP 140 Mesleki İngilizce-I Advisor : Yrd.Doç.Dr.Baki Rıza BALCI Büşra Elif ŞENTARHANACI BANKING AND INSURANCE MFBP 140 Mesleki İngilizce-I Advisor : Yrd.Doç.Dr.Baki Rıza BALCI