ÇEVRE KİRLİLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
Advertisements

HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
AKSARAY Fatih Sultan Mehmet İ.Ö.O.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
Bu Ünitenin Sonunda Öğreneceğiz. 1. Afet nedir?
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SORULARI
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
ÇEVRE SORUNLARIMIZI BİLİYOR MUSUNUZ? VİDEO İZLE.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
Hazırlayan : Umut Baran ZORLU Öğretmen :Şükran BAHÇEBAŞI
CUMHURİYET FAZİLETTİR
Bünyamin GÜNAYDIN ( Sınıf Öğretmeni )
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
Asitler Bazlar Tuzlar.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
ÇEVRE KİMYASI.
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
Çevreyi Korumak.
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
AD:İREM SOYAD:ÖZTAMEL SINIF:8/B NO:115 OKUL:ŞERİF TİKVEŞLİ İLKOKULU
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ NİLGÜN OĞUZHAN TEOG SINAVINA KADAR YAPILAN UYGULAMALAR.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
Çevremiz neden kirlenir?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
 Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları bes­lenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gi­dermek için değişik yollar aramaya zorlamıştır.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
DERS;SOSYAL BİLGİLER KONU; ÜLKEMİZDE GÖÇ ADI;ALKAN SOY ADI;DÜZLÜ SINIF; 7/A NO;34 ÖĞRETME’NİN ADI;EMRAH SOY ADI;KASKATI.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
EKOLOJİK (= ORGANİK) TARIM TANIMI, İLKELERİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ Selman ÇAKIR / DKAB Öğretmeni
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

ÇEVRE KİRLİLİĞİ

HAZIRLAYANLAR Hasan ŞAHİN (Sınıf Öğretmeni) Mustafa EREN(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) Mustafa BULUT(Sınıf Öğretmeni) Hüseyin TANKIZ(Sınıf Öğretmeni) Gülşen GEÇİCİ(Sınıf Öğretmeni) Seyit Ali GEÇİCİ(Sınıf Öğretmeni) Uğur CEYLAN(Sınıf Öğretmeni) Selahattin ÖZCAN( Matematik Öğretmeni)

Ben, Hasan ŞAHİN Grubun lideriyim. Gruptaki arkadaşlar arasındaki iş bölümü ve görevlendirmeleri gerçekleştirdim. İnternette yapılan araştırmalara katıldım. Ünite planımızı hazırlarken grubu yönlendirdim. Sonuçlara ulaşmak için hep birlikte özveri ile çalıştık. Para toplama işinide büyük bir özveri ile yaptığımı da belirtmeden edemeyeceğim.

Ben, Mustafa EREN Grubun sözcüsüyüm. İnternette bulduğum resimler ve videolardan amaçlarımıza uygun olanları derledim. “Kurtlar Vadisi’ne” geç kaldığımı belirtirim.

Ben, Mustafa BULUT Grubun yazıcısıyım. Aynı zaman da araştırma basamağında da bulundum. Şu an aklıma pek fazla bir şey gelmiyor. Amma ünite planlarını da ben yazdım. Bulduğumuz bilgileri, metinleri ve resimleri amaca uygun bir şekilde derledim.

Ben, Hüseyin TANKIZ Grubun ortada sık dolaşan, sorulan sorulara cevap veren elemanıyım. İlle de “Çevre Konusunu” isteyen benim. İnternetten doküman sağlamaya yardımcı oldum.

Ben, Gülşen GEÇİCİ Fotoğrafımdan tanıyamadığınızı biliyorum. Grupta Uğur Hanımla beraber sunuları hazırladık. “Zerda” dizisine yetişmek için biraz acele ettiğimi itiraf ediyorum.

Ben, Uğur CEYLAN Grupta Gülşen Hanımla sunuları hazırladık desek de her konuda Seyit Ali Bey’den yardım aldık Teşekkürler.

Ben, Seyit Ali GEÇİCİ Grupta Web Sitesini hazırlama görevim olduğu halde her konuda da danışmanlık yapmaya çalıştım. Özellikle sunu hazırlayan arkadaşlarım beni biraz rahatsız etseler de.. Hadi neyse....

Ben, Selahattin ÖZCAN Ölçme, biçme, yazma, hesap ve resimleri hazırlama basamağında bulundum. Bana bir görev daha verdiler ama neydi? Galiba yazıcıydım.

ÇEVRE NEDİR? Çevre insanı ve diğer canlı varlıkları doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen fiziksel, kimyasal, biyolojik ve toplumsal etmenlerin tümüdür.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ NEDİR? İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu; havada, suda ve toprakta meydana gelen gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması ve aynı faaliyetler sonucu ortaya çıkan koku, gürültü ve atıkların çevrede meydana getirdiği arzu edilmediği sonuçlarıdır.

ÇEVREYİ KİRLETEN SEBEPLER NELERDİR? 1. Sis, kalorifer, baca, egzoz gazları. 2. Katı atıklar. 3. Evsel atıklar. 4. Endüstri merkezlerinin atık suları. 5. Tarım ilaçları. 6. Radyasyon 7. Gürültü kirliliği 8. Küresel ısınma 9. Erozyon ve çölleşme.

ÇEVREYİ KİMLER KİRLETİR? 1.Doğal etmenler 2.İNSANLAR!

KİRLİ ÇEVRE İNSAN SAĞLIĞINI NASIL ETKİLER? 1.Bulaşıcı hastalıklara ortam hazırlar. 2.İnsan psikolojisini bozar. 3. Kurşun, radyasyon, tarım ilaçları ve PVC beyinde hasar oluşturur.

ÇEVREYİ KİRLETMEDEN YAŞAMAK İÇİN 1. Sanayi ve iş merkezlerinin yerleşim dışına çıkarılmalı. Atık su tesisleri yapılmalı. 2. Kişisel vasıta kullanımı yerine toplu taşımacılık yaygınlaştırılmalı. 3. Yakıt yakma teknikleri geliştirilmeli, hava filtreleri takılmalı 4. Şehir merkezlerindeki yoğun trafik çevre yollara aktarılmalı 5. Ağaçlandırma çalışmaları artırılmalı 6. Çocuklara çevre bilinci verilmeli 7. Tabiat varlıkları koruma altına alınmalı. 8. Çevreye zararlı almayan üretim teknikleri geliştirilmeli.

ÇEVRE SORUMLULUĞU Sanayicinin çevre sorumluluğu olmalıdır. Çevre sorumluluğu herkesindir. Temiz çevre ancak gelişmiş sanayi ile mümkündür. Çevreyle uyumlu sürdürülebilir kalkınma anlayışı geliştirilmelidir.

ÇEVRE İLE İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR Tema Vakfı Green Peace Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Doğal Hayatı Koruma Derneği Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Çevre Kültür Girişimcileri Derneği

MESAJ Gelin, çocuklarımız ve geleceğimiz için çevre ve kültür değerlerimize sahip çıkalım.

KAYNAKLAR http:/www.egitim.com http:/www.turkstudent.net http:/www.zaman.com.tr http:/www.tema.org.tr http:/www.yesilbarıs.ort http:/www.ekolojidergisi.com.tr http:/www.saglıkonline.net