5018 Kapsamında Stratejik Planlama

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik Planlama.
Advertisements

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
STRATEJİ NEDİR ? Strateji kavramı yüzyıllar boyunca askeri bir kavram olarak kullanılmıştır. Buna göre strateji, savaş sanatı ve bir savaşta sonuca gitmek.
DÖNEMİ STRATEJİK PLAN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Planlama Doç. Dr. Mehmet İ. YAĞCI Mersin Üniversitesi
Ahmet Emre Öz Maliye Uzmanı 21 kasım 2013
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
GELENEKSEL KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞI
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
STRATEJİK PLANLAMA GÜRCAN BANGER.
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
SUNUŞ KAPSAMI KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİM KAMU MALİ YÖNETİMİ GELİŞMELERİ STRATEJİK YÖNETİM ANLAYIŞI DIŞ DENETİMİN ROLÜ.
STRATEJİ Strateji, örgütlere geleceği tahmin etme, çalışmalara belirli yön verme ve kendini bir bütün olarak görebilme olanağı veren araçtır. Örgütler;
Stratejik Yönetim Süreci
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ ORTA ÖĞRETİM PROJESİ.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
STRATEJİK PLANLAMA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Planlama Nedir?
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
STRATEJİK PLANLAMA VE YÖNETİMİ
STRATEJİK YÖNETİM VE PLANLAMA DOĞUBAYAZIT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
STRATEJİK PLAN ( ) (BİLGİLENDİRME TOPLANTISI)
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME VE FAALİYET RAPORU
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sunum transkripti:

5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 26 Nisan 2011

Sunum Planı 5018 sayılı Kanunun Temel Amacı Kamu Kaynağının Kullanımının Temel Esasları Stratejik Planlama Genel İlkeler Stratejik Planlama Süreci

5018 Sayılı Kanunun Temel Amaçları Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, Hesap verebilirliği ve Malî saydamlığı sağlamak üzere Kamu mali yönetim yapı ve işleyişini düzenlemek

Kamu Kaynağının Kullanılmasının Genel Esasları- (1) Malî saydamlık: Her türlü kamu kaynağının denetimin sağlanması amacıyla kamuoyu zamanında bilgilendirilir. Hesap verme sorumluluğu: Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.

Kamu Kaynağının Kullanılmasının Genel Esasları-(2) Stratejik planlama ve performans esaslı bütçeleme Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlarlar.

Stratejik Planlama Genel İlkeler Katılımcılığın sağlanması, Strateji geliştirme biriminin koordinatörlüğü, İdarelerin kendi çalışanları tarafından hazırlanması, Eşgüdüm ve hesap verme sorumluluğu

Stratejik Planlama Süreci 5 yıllık dönem Güncelleştirme(2 yıl sonra- hedef ve faaliyet) Yenileme (Mevzuat, hükümet, bakan ve üst yönetim değişikliğinde- yeniden hazırlama) Hazırlık Programı İç genelge- Üst yönetici Hazırlık Programı- Süreç aşamaları, faaliyetler, sorumlular, eğitim ve danışmanlık ihtiyacı

Stratejik Planlama Süreci-2

Neredeyiz? Durum Analizinin İçeriği Tarihi analiz, Yükümlülük mevzuat, Faaliyet- hizmet, Paydaş analizi, (kuruluşun faaliyetlerinden doğrudan etkilenen ya da etkilyen iç-dış) İç analiz,(beşeri, teknolojik, mali durum, örgüt yapısı ve kültür) Çevre analizi

Nereye Ulaşmak İstiyoruz? Misyon: Ne?, Nasıl?, Kim? Vizyon: İdeal gelecek Temel Değerler: Davranış Kuralları, Yönetim, İlkeler Amaç: Ulaşılması hedeflenen sonuçların kavramsal ifadesi Hedef: Amaçların gerçekleştirilmesine yönelik spesifik ölçülebilir alt amaç Performans Göstergesi: Gerçekleşen sonuçların hedeflenen duruma ne derece yaklaştığını ortaya koyar(Miktar, zaman, kalite, maliyet)

Nasıl Ulaşırız? Stratejiler: Ulaşılmak istenen sonuçlara nasıl varılacağını gösteren kararlar bütünü,(yol- yöntem) GZFT Analizi:Güçlü, zayıf yönler, fırsat ve tehditler Kritik Sorular Yön: Engeller, Sorunlar

Maliyetlendirme- Maliyet Tablosu

Maliyetlendirme Stratejik Plan –Bütçe bağlantısı Önceliklendirme Faaliyet,proje- Kaynak ihtiyacı ortaya konur

İzleme- Değerlendirme İzleme: SP uygulamasının sürekli izlenmesi ve raporlanması Değerlendirme: Sonuçların amaç ve hedeflere uygunluğunun ölçülmesi, amaç ve hedef tutarlılığının belirlenmesi