KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. HAFTADAN 7. HAFTAYA TÜM KONULARI İÇEREN TEST UYGULAMASI
Advertisements

ÜLKEMİZDE ENERJİ KAYNAKLARI
YEŞİL ENERJİ ÇİFTLİKLERİ
ENERJİ KAYNAKLARI.
Enerji Kaynakları ve Geri Dönüşüm
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
ULUSLARARASI BİYOYAKIT SEMPOZYUMU
Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
BİYOKÜTLE.
Elektrik Enerjisi Üretimi
NÜKLEER ENERJİ.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
FEN VE TEKNOLOJİ PERFORMANS ÖDEVİ
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ÜNİTE 6. CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ 3
ENERJİ KAYNAKLARI.
RÜZGAR ENERJİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Cihan DÜNDAR
Elektrik Enerjisi Üretimi
MUHAMMER AVŞAR HEMŞİN LİSESİ / RİZE
Temiz Enerji Kaynakları
Doğal Kaynakların Kullanımı ve Değişimi
Elektrik Nedir? Elektrik enerjinin bir şeklidir. Elektrik gücünün akışıdır. Tüm maddeler atomlardan meydana gelmiştir. Bir atomun merkezinde çekirdeği.
Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
Yenilenebilir Enerjiye Giriş
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
ISI VE SICAKLIK.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI. Günümüzde, endüstrinin en temel enerji tüketimi elektrik enerjisi olup, onu ısınma veya ısıtma amaçlı fosil yakıtlar (petrol,
2Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni 3 4 Nükleer enerji, atom çekirdeğinden elde edilen enerji türüdür. 5 Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni Uranyum Toryum.
NÜKLEER SANTRALLER Nükleer enerji, fisyon reaksiyonuna (çekirdek bölünmesi) dayanır. Zincirleme nükleer reaksiyondan sürekli, kontrollü ve güvenli bir.
Enerji Kaynakları ENERJİ YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Hazırlayan: Melis kaçmaz.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Yenilenemez Enerji Kaynakları.
KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ KONU =TEMIZ ENERJI KAYNAKLARı.
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
Kaynakların Tükenebilirliği ve Alternatif Kaynaklar
Yenilenebilir Enerji Nedir?
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
TÜRKİYENİN SU VARLIĞI.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
BİYOKÜTLE ENERJİSİ Bioyütle biyolojik kökenli fosil olamayan organik madde kütlesidir. Biyokütle terimi çok geniş anlamda yaşayan organizmalardan üretilen.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.Ç.1. ENERJİNİN DÖNÜŞÜMÜ VE TASARIM.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR -Petrol, doğalgaz, kömür tükenebilir. -Gelişmiş ülkeler teknolojileri sayesinde doğal kaynaklardan daha fazla yararlanabilmektedir. -Yenilenebilen enerji kaynaklarından etkili bir şekilde yararlanılması sanayi devriminden sonra gerçekleşti.

ALTERNATİF KAYNAKLAR

1-NÜKLEER ENERJİ -Atom çekirdeğinin parçalanması(uranyum-toryum) -Kullanımı son 50-60 yıl -4 ton kömür=1 gr. Uranyum -Kullanım alanı; elektrik üretimi, tıp, askeri saha, gemi ve denizaltı araçlarının hareket ettirilmesi -Tehlike; Nükleer atıklar-Çevreye yayılan radyasyon Örnek; 1986-Rusya-Çernobil faciası

2-GÜNEŞ ENERJİSİ -Güneş kollektörleri; 1-Isıtma 2-Enerji üretimi 3-Besin maddelerinin pişirilmesi(Güneş Ocakları) *Akdeniz Ülkelerinde potansiyel yüksek. Sebep; Güneşli gün sayısının fazla olması -Temiz, çevreci, tükenmez

1- Suyun elektrolizinden 2- Fosil yakıtlardan 3- HİDROJEN ENERJİSİ -Nasıl elde edilir? 1- Suyun elektrolizinden 2- Fosil yakıtlardan -Depolanıp uzak mesafelere taşınabilir. -Temiz, çevreci, yenilenebilir.

4-BİYOENERJİ -Nelerden elde edilir? 1- Organik maddelerden( Şeker kamışı ve pancarı, mısır, arpa, keten, ayçiçeği, kolza, soya fasülyesi) 2-Hayvan dışkısı ve çöp yığınlarından -Nasıl kullanılır? 1- Yakılarak ısı enerjisi üretilir. 2- Çöplük ve hayvan dışkılarının kötü kokuları depolanarak BİYOGAZ elde edilir. 3- Bitki ve hayvansal yağlar alkolle karıştırılarak BİYODİZEL elde edilir. -Çevreci, yenilenebilir.

Danimarka, ABD--En fazla üretimi İzmir; Çeşme, Karaburun 5- RÜZGAR ENERJİSİ Elektrik üretimi Danimarka, ABD--En fazla üretimi İzmir; Çeşme, Karaburun Temiz, çevreci, yenilenebilir.

6-JEOTERMAL ENERJİ Nerelerde, nasıl arazilerde elde edilir? -Fay hatları-kaplıcalar -Volkanik arazi-Gayzerler Ortak özellik; Genç oluşumlu (3.zaman) araziler Hangi alanlarda kullanılır? -Elektrik üretimi, ev-iş yeri ve seraların ısıtılması Hangi ülkelerde yoğun kullanılır? -ABD, Japonya, Yeni Zelanda -Temiz, çevreci, yenilenebilir.

7- DALGA-GEL-GİT ENERJİSİ -Okyanus kıyılarında gel-git genliği yüksek -Elektrik üretiminde -Fransa ve Hindistan’da üretimi yoğun -Temiz, çevreci ve yenilenebilir.

8- HİDROELEKTRİK ENERJİ -Eğimli, derin vadili akarsular--- Akış hızı fazla -Dünya elektrik üretiminin 1/5’i hidrolik enerjiden elde edilir. -Temiz, çevreci, yenilenebilir.