Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi"— Sunum transkripti:

1 Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi

2 Enerji güvenliği, bir ülkeninin enerji kaynaklarını hâkimiyeti altında bulundurması ve yakın gelecek için teminatını sağlama alması anlamına gelir. Bundan dolayı, enerji güvenliği, kalkınma, ekonomik ve politik istikrar ve sosyal gelişim ile ilişkilidir. Ne var ki modern dünyanın halihazırda bağımlı bulunduğu temel enerji kaynaklarının büyük bir kısmını daha önce yer altına depo edilmiş organik artıklar oluşturur. Bu tüketim hızı ile sahip oldugumuz petrol rezervlerinin kısa sürede tükeneceğine kimsenin kuşkusu yoktur. Yapılan tartışmalar ise kısa sürenin uzunluğu üzerinedir. Makul tahminler 45 yaşındaki bir insanın petrol tüketiminde tepe noktayı göreceği üzerinedir

3 Bitkisel enerji kaynakları Biyodizel:
Biyodizel bitkisel yağlardan üretilen dizel yakıttır. Her tür bitkisel yağdan biyodizel üretmek mümkündür, buna yemeklik atık yağlarda dahildir.

4 Avantajları Biyodizel yakıt kükürt içermez. Yağlayıcılık özellikleri normal dizelden daha yüksektir. Biyodizel çevreci bir yakıttır. Ekonomiktir.

5

6 Biyokütle enerjisi Biyokütle yakıt olarak kullanılabilen ağaç, bitki, gübre ve atıklar gibi biyolojik malzemelerden elde edilen enerji anlamında kullanılmakta olup; yenilenebilir, her yerde yetiştirilebilen, sosyo-ekonomik gelişme sağlayan, çevre dostu, elektrik üretilebilen, taşıtlar için yakıt elde edilebilen stratejik bir enerji kaynağıdır.

7

8 Biyoetanol Hammaddesi şeker pancarı, mısır, buğday ve odunsular gibi ŞEKER, NİŞASTA VEYA SELÜLOZ özlü tarımsal ürünlerin fermantasyonu ile elde edilen ve benzinle belirli oranlarda harmanlanarak kullanılan alternatif bir yakıttır

9 Biyoetanolün elde edildiği bitkiler;
Şeker Pancarı Şeker Kamışı Mısır Tatlı Sorgum Patates Buğday Odunsular Tarımsal Atıklar

10

11 Biyogaz Biyogaz organik bazlı atık ve artıkların oksijensiz ortamda (anaeorobik fermantasyon) parçalanması sonucu ortaya çıkan renksiz, kokusuz, havadan hafif bir gazdır.%50-75 Metan (CH4) – %25-45 Karbondioksit (CO2) – %0-2 Hidrojen sülfür – Az miktarda azot ve hidrojen – Organik maddelerden oksijensiz ortamda metan üretimi ilk kez 18. Y. Volta tarafından tamamlanmıştır. İlk biyogaz üretimi 1895 yılında İngiltere de gerçekleşmiştir.

12


"Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları