8 Sınıf Düzen Kuşağı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8.SINIF BÜTÜNDE FARKLILIK
Advertisements

Solucanların Işığa Karşı Tepkisi
ÇOKGENLER.
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
SANAT KURAMLARI.
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 8. SINIFLAR
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
GEOMETRİK ŞEKİLLER.
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
Bu slaytımızda PİRAMİT hakkında bilgiler izleyeceğiz.
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Dr. Mustafa Aydın BAŞAR.
KAVRAM ÖĞRETİMİ.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
DÜZEN KUŞAĞI BİRİMDEN BÜTÜNE
6 Sınıf Düzen Kuşağı.
CİSİMLERİN YÜZEYLERİ.
DUYGU KUMBARAMDA DOSTLUK BİRİKİYOR!
BÖLÜM V: FOCUS NAZAN SEZEN. “Akışı hisset… Akıntının bir parçası olmak için, amacı anlamalısın” Warrel Dane.
KURGU KUŞAĞI.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7. SINIFLAR
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Yukarıdaki Resmi İnceleyelim…
MATEMATİK
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
DÜZEN KUŞAĞI Bütünde Farklılık
KAVRAM HARİTALARI NEDİR?
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Microsoft Office Access
KAVRAM HARİTALAMA Doç.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Pİramİtler.
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
AYNA VE DÖNME SİMETRİSİ
Microsoft Office Access
NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
ÖĞR. GÖR. MEHMET AKİF BARIŞ
1. KUŞAK DÜZEN.
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
ÖĞRENME AMAÇLARI Kişi, yer ve nesnelerin ölçümüne ilişkin temellerin anlaşılmasın Pazarlama araştırmacıları tarafından kullanılan üç tür ölçeği.
ÖKLİD’İN ELEMANLAR İSİMLİ
Çalışma Yaprağı.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
9.1 GİRİŞ Bu ünitenin ilk bölümü, insanların yapılı çevrelerini nasıl gördükleri ve nasıl değerlendirdikleriyle (appraise) ilgili olup ikinci bölüm.
KELİMEDE ANLAM VE KAVRAM. Sözcükler, farklı anlamları, anlam birimlerini içinde barındıran bir yapıdır. Bunlar sırasıyla şöyledir: Kavram: Bir varlığın.
GEOMETRİK ŞEKİLLER KARE
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Diyarbakır tanıtım toplantısı ŞİMDİ DÜŞÜNME ZAMANI 2013 TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ ULUSAL SERGİSİ Diyarbakır tanıtım toplantısı.
GÜNLÜK & TASARIM GÜNLÜĞÜ
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
KÜÇÜK SANATÇILAR ÖYKÜ YAZIYOR
GEOMETRİK ŞEKİLLER.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
5.Sınıf ALAN HESAPLAMALARI Düzenleyen : Ömer TÖK.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
AÇIK-KOYU / IŞIK GÖLGE.
DOKU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TASARIM NEDİR? Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.
Çarpım tablosu. ( Her çarpım tablosunu bir kağıda çıkartın
KOMPOZİSYON Resimde kompozisyonun manası asrın ikinci çeyreği içinde daha genişlemiştir. Eskiden, kompozisyon kelimesi, içinde figür bulunan resimlere.
Sunum transkripti:

8 Sınıf Düzen Kuşağı

Bu bölümde değişkenliği olmayan temel biçimler (kare, daire, üçgen, çizgi) bir malzemeye uygulanarak kullanılır. Temel biçimler kâğıda çizilir ve katlamalar yolu ile bir birim oluşturulur. Elde edilen birim üretilir ve tekrarlar sistematiğinin doğrultusunda yön, oran ve renk kavramları ışığında birleştirilerek bir düzene gidilir. Ortaya çıkarılan düzen; düşüncenin, aramanın ve denemenin ortaya çıkardığı yeni bir üründür.

Örnekler

Örnekler

Örnekler

Örnekler

Soru : İncelediğiniz çalışmaların benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?

Cevaplar: Geometrik şekiller kullanılmış. Geometrik şekillerin boyutları birbirinden farklı. Renkleri farklı. Birimlerin boyutları farklı. Bazıların görünümü hareketli, bazılarının görünümü durağan vb.

Soru : Şekle hareketli veya durağan görünüm veren nedir?

1) 3) 2) 4) Soru : Şekil ’deki biçimlere dikkatlice bakın. Hangileri daha hareketli etki yapıyor? Neden?

1) 3) durgun durgun 2) 4) hareketli hareketli

Yönünü değiştirmek şekle hareketli bir görünüm vermektedir.

Birimlerini oluşturmak için dört geometrik biçimden (çizgi, kare,üçgen, daire) yararlanılır. Bu biçimleri kâğıda çizerek keser, katlayıp bir birim meydana getiriniz. Ortaya çıkan birimlerin birlikte çoğalma imkânlarını dener, çoğalma bir yerde duruyorsa yanlış yoldasınız demektir. Eğer çoğalma olmuyorsa tekrar başa dönerek çoğalma devamlı oluncaya kadar denemelere devam ediniz.

Kâğıttan birer kare, üçgen ve daire kesilebilir Kâğıttan birer kare, üçgen ve daire kesilebilir. Çizgiyi elle dokunur hâle getirmek için kâğıt, kalemin etrafına sarılarak borular elde edilir.

Öğrenciler yaratıcı düşüncelerinin ışığında birimlerini renk, yön ve oran farkını dikkate alarak birleştirirler. Her öğrencinin bireysel farklılıkları ve yaratıcılıklarının ürünü olan değişkenliği olmayan geometrik şekillerden yapılmış farklı uyum, estetik ve yorumlardan bütünler oluşur.

Örnek Çalışmalar

Temel biçim olarak kare kullanılmıştır Temel biçim olarak kare kullanılmıştır. Farklı boyutlarda yapılan kare birimler hareketli bir görünüm kazandırmak amacıyla çevrilerek dizilmiş ve yön farkı oluşturulmuştur.

Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır. Çizgi etkisi yapan borular farklı yönlerde dizilmiştir.

Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır Çıkış birimi olarak çizgi kullanılmıştır. Çizgi etkisi yapan borular farklı yönlerde birleştirilerek dizilmiştir. Farklı yön ve renklerin uyumuna iyi bir örnektir.

Çıkış birimi olarak kare ve daire kullanılmıştır. Elde edilen birimler farklı yönlerde dizilmiştir. Ortaya çıkan ürün dengeye iyi bir örnektir.

Öğrenciler etkinlik bitiminde “Öz Değerlendirme Formlarını” doldururlar. Tasarım günlüklerini, Diğer kanıtlarını, Oluşturdukları düzeni bir dosyada toplarlar. Ürün dosyasını değerlendirilmek üzere öğretmenlerine teslim ederler.

Teknoloji Günlüğü Başlıkları Etkinliğe başlarken hissettiklerim İncelediğim düzene yönelik değerlendirmelerim A)Tasarımımda kullanmayı planladığım geometrik biçimler ve katmak istediğim özellikler B)Kullanmak için belirlediğim geometrik biçim ve seçme gerekçem C)Geometrik biçim elde etmede yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Tasarımımda katmak istediğim özellikler ve bu amaçla yaptığım çalışmalar Modül elde etme sürecinde yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Düzen oluşturma sürecinde yaşadıklarım, duygu ve düşüncelerim Düzene yönelik aldığım görüşler Etkinliğin geneline ve oluşturduğum düzene yönelik değerlendirmelerim duygu ve düşüncelerim