Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TASARIM NEDİR? Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TASARIM NEDİR? Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız."— Sunum transkripti:

1 TASARIM NEDİR? Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız sunular hakkında size iyi bir fikir vermek için tasarlanmışlardır! Daha fazla örnek şablon için Dosya sekmesini, sonra Yeni sekmesinde Örnek Şablonlar'ı tıklatın.

2 ? Tasarım Nedir? Tasarım kelime anlamı olarak bir şeyin biçimini kafada oluşturma işi ve bu yolla düşünülmüş biçimdir.

3 Tasarım Nedir? ? Yabancı kaynaklarda tasarım, designer olarak geçmektedir. Design Sözcüğü Latince kokenli ‘Designare’den türemiştir.Anlamı bir şeye işaret etmektir.

4 Tasarım Nedir? Bütün insan yapısı çalışmaların temelinde tasarım fikri yatar. Dolayısıyla bir planlamaya sahip olur. Tasarlama, elde edilecek ürünün ve yapının organizasyonu ile ilgili her türlü faaliyeti içine almaktadır.

5 Teknoloji ve Tasarım Dersinde;
Bir ürünün tüm özelliklerinin planlanmasına «tasarı» denir. Tasarısı yapılmış ürün üretilince bir tasarım haline gelir.

6 Tasarım Çeşitleri Endüstri Tasarımı Çevre Tasarımı Grafik Tasarım

7 Endüstri Tasarımı Nedir?
Endüstri tasarımı, makineler, teknolojik ürünler, mutfak malzemeleri, beyaz eşyalar ve diğer benzer ürünlerin üç boyutlu olarak tasarlanması ve geliştirilmesidir Endüstri Tasarımı Nedir?

8 Çevre tasarımı, bina, peyzaj ve iç mekan tasarımını kapsayan oldukça geniş bir çalışma alanıdır.
Çevre Tasarımı Nedir?

9 Grafik tasarım ise broşür, afiş, kitap, dergi vb
Grafik tasarım ise broşür, afiş, kitap, dergi vb. okunan ve izlenen görüntülerin tasarımını yapmaktır. Grafik tasarımın amacı da gerek iletişim, gerekse estetik kaliteyi en üst düzeye çıkarmaktır. Grafik Tasarım Nedir?

10 Tasarım Süreci Nasıl Olmalı?
1) Problemin tanımlanması: Problemin tanımlanması tasarım sorunlarının çözümündeki ilk aşamadır. Konuyu anlamak ve benimsemek gerekir. Burada yaratıcılık ve sınırları zorlamak önemlidir.

11 Tasarım Süreci Nasıl Olmalı?
2)Bilgi toplama: Problem hakkında mümkün olduğunca çok veri toplayarak hareket noktasını belirledikten sonra ilerlenebilir.

12 Tasarım Süreci Nasıl Olmalı?
3)Yaratıcılık ve Buluş: Öncelikle konu hakkındaki bilgiler bir araya getirilerek değerlendirilir. Yaratıcılık en önemli aşamadır.

13 Tasarım Süreci Nasıl Olmalı?
4)Çözüm bulma: Araştırmanın sona erdirilmesi için olasılıklara çözüm bulmak gerekir. Çözüm olarak seçilen olasılıklar, daha sonra ayrıntılı taslaklar halinde hazırlanır.

14 Tasarım Süreci Nasıl Olmalı?
5)Uygulama: Tüm aşamalardan geçmiş olan tasarımın hazır hale getirilmesi işlemidir.


"TASARIM NEDİR? Bu sunu PowerPoint'in yeni yeteneklerini gösterir ve en iyi Slayt Gösterisi'nde görüntülenebilir. Bu slaytlar, PowerPoint 2010'da oluşturacağınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları