KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Pişirme Teknikleri
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Dr. Gökçen KERİMOĞLU AÇSAP Şube Müdürlüğü
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
4.SINIF KİMYA KONULARI.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
BESİN SATIN ALMA, BESİN HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
YEMEK PROGRAMIMIZ AŞÇI:ELBRUZ ÖZDEMİR.
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
ESKİŞEHİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ.
“Çevremizde düğün, sünnet, kına, bayram gibi özel günlere has
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ
DAĞCILIKTA BESLENME VE SIVI ALIMI
SPOR.
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
Yansılar : Esin Ayral Fransızcadan Çeviri : D. Ali Ercan.
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞİM
BESLENMENİN ÖNEMİ
DIABET Kan şekerinin yüksekliği Diabet 1Diabet 2 Genetik Yaşam stili ve gıda Genetik Yaşam stili ve gıda.


F. MADDELER DOĞADA KARŞIK HALDE BULUNUR
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIKLI BESLENME.
GIDA GÜVENLİĞİ ve ALO GIDA 174
Temiz su kendi etkinliğimiz Temiz temizleyici. Deterjanların kullanılması sularımızı oldukca kirletmektedir.bizde bu yüzden kirletmeyen doğal ürünlerle.
BAŞARIYI DESTEKLEYEN BESLENME PROGRAMI
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
YEŞİMİN MUTFAĞI Malzemeler
Fiziksel ve Kimyasal Değişimler
PROJESİ.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
GIDA KATKI MADDELERİ LEZZET MADDELERİ.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
BİTKİLER VE SU.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007.
SAĞLIKLI BESLENME.
Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
SAĞLIKLI BESLENME.
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
I. BİREYSEL BESİN TÜKETİMİ (3 Günlük)
TÜRK MUTFAĞINDA SEBZE YEMEKLERİ
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
SAĞLIKLI BESLENME.
TRAKYA’NIN BAYRAĞI. TRAKYA’NIN TARİHİ GELENEK GÖRENEKLERİ.
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
DOMATES SOS.
EYLÜL 2018 SABAH KAHVALTISI ÖĞLE YEMEĞİ İKİNDİ KAHVALTISI
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Kuru Baklagiller ve yapilan soguk yemekler MEHMET MUSTAFA ESKICIOGLU AHMET YUCE GAZIANTEP UNIVERSITESI IKRAM HIZMETLERI 2.SINIF.
Sunum transkripti:

KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER

1- Buğday çimi: Birkaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır. 24 saat sonra su boşaltılır. 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra hergün sadece nemlen- direcek miktarda su serpiştirilir. 1-2 gün içinde filizlenme başla- yacaktır. Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk boz- ulmaması için buzdolabına konulur. Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz. Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur.

2- Doğal tuz hazırlanması: Piyasada sanayi tipi tuz olarak torbalarda satılan sadece yıkanıp öğütülmüş doğal tuz bulamazsanız aktarlarda satılan iri kaya tuz parçalarını elektrikli kahve çekeceğinde çekecek veya havanda döveceksiniz.

3- Soya: Soyayı pişirmeden önce geceden (10 saat) ıslatacaksınız. Düdüklü tencerede 1 saat pişirip 1/2 saat bekleteceksiniz. Pişen soya piyaz olarak çok iyi yenebileceği gibi bulgur pilavıyla karıştırılarak çok güzel bir tada kavuşacaktır.

4- Kepekli pirinç: Beyaz pirince göre dakika daha geç pişer. En kolayı 5 dakika kaynatıp 1/2-1 saat suyunu çekmesini bekleyip daha sonra 15 dakika daha pişirmektir.

5- Doğal ekmek yapımı: 2 kg. tam kepekli buğday unu alınır. Doğal tuz ve su ilavesiyle hamur haline getirilir. Sızma zeytinyağıyla sıvanmış tepsiye yerleştirilerek dakika fırında pişirilir. Dilimlendikten sonra poşet içinde buzdolabına konulur ve hergün yenileceği miktarda ısıtılır. Doğal ekmek az miktarlarda saç üzerinde pişirilerek de yenilebilir.

6- Isırgan salatası: Toplanan veya köylülerden alınan ısırgan bir kevgirin içinde suda yıkanır. Bu sırada üstündeki cildi yakıcı karınca asidi kısmen yok olur. Lastik eldivenle doğranır, doğal yağ+doğal tuz ve limon veya doğal sirke de ilave edilince yakıcılığı tamamen ortadan kalkarak yenilecek hale gelir.

7-Alternatif salatalar: Hindiba (radika), kuzukulağı, ebegümeci, yabani semizotu, bayırturbu, madımak vb.köylülerin sattığı herhangi bir kimyasal gübre görmemiş, ilaç veya hormon taşımayan yeşil bitki, yukarıdaki gibi salata yaparak yenilir.

8- Doğal sirke: Suyu çıkartılan elma veya üzüm 15 gün bir kapta üstüne tülbent örtülerek bekletilir ve süzülürse doğal sirke elde edilir.

9- Doğal çorba: Kereviz, havuç, patates, şalgam, pancar, yerelması, domatesin suyu çıkartılıp biraz posa+doğal tuz+ baharat+sızma yağ eklenerek ısıtılır.

10- Doğal şeker: Tüm bitkisel çaylarda bal ve pekmez tatlandırıcı olarak kullanılır. Esmer ya da doğal şeker diye satılan şekerler veya tatlandırıcılara itibar etmeyin.

Umarım hiç kimse hasta olduğu için bu önerileri uygulamaz. Herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. Mr.DEDE