Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: 70.273 km² Nüfusu: 4.234.000 Para birimi: Avro.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ukrayna Ukrayna.
Advertisements

ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
KOSOVA CUMHURİYETİ.
PARAGUAY paraguay.
TÜRKİYE’DE İKLİM.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
OKUR – YAZARLIK, EĞİTİM VE İÇ GÖÇ GÖSTERGELERİ TÜİK İzmir Bölge Müdürü
Portekiz.
Doğu Anadolu Bölgesi.
Danimarka.
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ
Hazırlayanlar Halil TAŞEL Gökhan ÖZENÇ Yasin KAYIŞ Turan ACAR
Kuveyt.
Devletin adı: Litvanya Cumhuriyeti Başkenti : Vilnius 
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
HOLLANDA’DA TARIM VE HAYVANCILIK
ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
AVUSTRALYA.
Belçika.
İNGİLTERE.
İngiltere.
LONDRA.
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
HİNDİSTAN.
ARNAVUTLUK Yeri:Balkan Yarım Adasında, Kuzey’de ve Doğu’da Yugoslavya ile .Güneyi’nde Yunanistan ile sınırlıdır. Yüzölçümü:28 738km 2 Nüfus: (1991)
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
Kolombiya.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
Avrupa’nın en batısında yer alır. Ülkenin batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Kuzey Denizi, güneyinde Manş Denizi bulunur. Büyük Britanya’nın oluşturduğu.
Norveç.
Hazırlayan:Celalettin KÜÇÜKÇINAR Hazırlayan:Celalettin KÜÇÜKÇINAR 2 TÜRKİYE GÜRCİSTAN ERMENİSTAN İRAN IRAK SURİYE YUNANİSTAN BULGARİSTAN.
İSPANYA (Spain).
KÜRESEL ISINMA.
BREZİLYA.
Macaristan.
HAZIRLAYAN:ELİF SİNEM BİRCAN VE RABİA KALKAN
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN BAŞLICA İKLİM TİPLERİ
Mert Son F HİNDİSTAN. Hindistan Hindistan ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti, Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
1-HARİTA -ÖLÇEK –EKVATOR-MERİDYEN 2-İKLİMLER –ETKİLEYEN FAKTÖRLER
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
KUZEY KORE.
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Portekiz.
DANİMARKA DANİMARKA KRALLIĞI.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
DANİMARKA. DEVLETİN ADI: Danimarka Krallığı BAŞŞEHRİ: Kopenhag YÜZÖLÇÜMÜ: km2 NÜFUSU: RESMİ DİLİ: Danca DİNİ: Hıristiyan (Protestan)
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
güney kore slaytı
Sunum transkripti:

Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro

1916 Nisanındaki Paskalya Başkaldırısı'nın ardından gelen baskı döneminde, İrlandalı gönüllüler IRA çatısı altında örgütlenerek Britanyalılar'a karşı bir gerilla savaşına giriştiler. İngiliz başbakanı David Lloyd George biri iki parlamento kurarak kontrolü elinde tutmaya çalışsada katolik Güney İrlanda, İngilizlere ödün vermeyi reddetti ve İrlanda Bağımsız Devleti adıyla bağımsızlığını kazandı.

İrlanda Cumhuriyeti bağımsız ve demokratik bir devlettir. Parlamento, başkan ve iki meclisten meydana gelir. Bunlar Temsilciler Meclisi ve Senatodur. Senato 60 üyeli olup, 11 üyesi başbakan tarafından tayin edilir. Meclis ise 166 üyelidir. Mahallî idâre için ülke 27 bölge konseyine ve 4 ilçe konseyine ayrılmıştır.

İrlanda ılıman bir deniz iklimine sahiptir. Temmuz ayında ortalama sıcaklıklar 16° ile 14° arasında değişir. Kışlar nispeten sıcak geçer ve sıcaklık Ocak ayında 4° ile 7° arasında değişir. Ülkeye hakim olan Atlas Okyanusu'ndan gelen nemli rüzgarlar ülkenin yıl boyunca yağış almasına neden olur.

İrlanda’nın nüfûsu yaklaşık 4 milyondur. Kilometre kareye 53 kişinin düştüğü ülkede nüfus yoğunluğu doğu ve kuzeyde yüksek, batıda ise düşüktür. Nüfus artışı % 0.5’tir. Nüfus azlığına göçler sebep olmaktadır. Göçlere özellikle kadınlar katılmaktadır.