MADDENİN YAPISI VE ATOM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Atomu oluşturan parçacıklar proton,nötron ve elektronlardır
Hazırlayan:Selma Kayaköy
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
MADDENİN YAPI TAŞLARI MADDE :Uzayda yer kaplayan kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeye denir. Örnek: Demir,bakır,kurşun,altın, Tüm maddeleri bölerek.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
ELEMENTLER VE SEMBOLLERİ
ATOM TEORİLERİ.
MADDE VE ATOM.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
Madde Ve Enerji.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ELEMETLER VE ÖZELLİKLERİ SEDEF ÇİÇEK.
ELEKTRİK.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE ÖZELLİKLERİ
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
7.SINIF 3.Ünite MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
A.Ç PROTON : Çekirdeğin içinde bulunur ve pozitif ( + ) yüklüdür. NÖTRON : Çekirdeğin içinde bulunur ve yüksüzdür. ( 0 ) ELEKTRON : Çekirdeğin.
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
Büşra Özdemir.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
Atomun Yapısı.
Atomun Yapısı.
Atomlar ve Moleküller Her atom, elektrik yükü taşıyan eşit sayıda proton ve elektron ile belli sayıda yüksüz nötron içerir. Proton ve nötronlar.
Atomun Yapısı ATOM MODELLERİ.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
Maddenin yapısı ve özellikleri
ATOM.
Maddenin Yapısı ve Özellikleri
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
Atom ve yapısını inceleyelim
A T O M Camı kırmaya devam edersek.
Madde Ve Enerji
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
Atom Modelleri ve Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi
ATOMUN YAPISI.
Atom ve Yapısı.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM VE YAPISI.
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

MADDENİN YAPISI VE ATOM

Atomun yapısında proton, nötron ve elektron bulunur. Madde, atom adı verilen taneciklerden oluşur.Atom maddenin yapı taşıdır. Atomun yapısında proton, nötron ve elektron bulunur. Proton ve nötron atomun çekirdeğinde yer alır. Elektron ise çekirdek etrafında dolanır. ATOMUN YAPISI VE GÖSTERİMİ

Atomu oluşturan taneciklerin belli başlı özellikleri vardır: Elektron: Atomun çevresinde çok büyük hızla dönen hareketli negatif yüklü taneciktir.Kütlesi yok denecek kadar azdır. Proton: Atomun çekirdeğinde bulunur. (+) yüklü bir parçacıktır. Kütlesi elektronun 2000 katıdır. Nötron: Atomun çekirdeğinde bulunur. Kütlesi hemen hemen protona eşittir.yüksüz bir taneciktir.

NASIL BİR ARADA DURUYOR? ATOMU OLUŞTURAN PROTON,NÖTRON VE ELEKTRON ACABA NASIL BİR ARADA DURUYOR?

?Her element atomlardan oluşmaktadır ve her atomda proton,nötron ve elektronlar vardır.Fakat elementlerin birbirinden farklı özelliklere sahip olmasının sebebi ne olabilir?

Atomda farklı sayıda proton,nötron ve elektronlar bulunabilir Atomda farklı sayıda proton,nötron ve elektronlar bulunabilir. Bu durum elemente farklı özellikler kazandırır.

Nötr Atom: Bir atomdaki proton ve elektron sayıları birbirine eşitse bu atoma nötr atom denir. Nötr atomda (+) ve (–) yükler birbirine eşittir. Nötr atomda, p = e ’dir.

(–) yüklü atom: Eğer bir atom dışarıdan elektron alırsa, (–) yük sayısı (+) yük sayısından fazla olur. Bu durumda atom (–) yüklü olur.

(+) yüklü atom: Eğer bir atom bir elektronunu kaybederse, (+) yük sayısı (–) yük sayısından fazla olur. Bu durumda atom (+) yüklü olur.

Bitti…