ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.
FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER.
TÜKETİCİ İSE KALİTELİ ve SAĞLIKLI ÜRÜN İSTER.
KALİTESİZ HAMMADDE KALİTELİ ÜRÜN İMKANSIZDIR !...
Daha Az Veteriner Masrafı İYİ UYGULANAN TEMİZLİK PROGRAMI Sağlıklı İnekler Az Hastalık Oranı Daha Fazla ve Kaliteli Süt Yüksek Gelir Daha Az Veteriner Masrafı Kârlı ÜRETİCİ
TEMİZ SÜT ELDE ETMEK Sütün temas ettiği her yerden, istenmeyen maddeleri ortadan kaldırıp, mikroorganizmaları öldürerek (dezenfeksiyon), mikrobik kontrol sağlamak.
GÖZLE GÖRÜLEMEYECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. MİKROORGANİZMALAR GÖZLE GÖRÜLEMEYECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. SÜT; MİKROORGANİZMALARIN YAŞAMASI VE ÇOĞALMASI İÇİN MÜKEMMEL BİR BESİN KAYNAĞIDIR.
1 ADET BAKTERİDEN : 8 SAATTE 256 ADET 16 SAATTE 262.144 ADET 24 SAATTE 16.800.000 ADET BAKTERİ ÜRER.
Sütteki mikroorganizma Sayısının Artışı Üzerine Sağım ile Muhafaza Şartlarının ve Sürenin Etkisi. Sağım Şartları Taze Süt Ad/ml 10 0C’de Sütteki Bakteri Sayısı Ad/ml 24 Saat Sonra 48 Saat Sonra Temiz hayvan Temiz barınak Temiz ekipman 4 500 13 000 130 000 Kirli barınak Kirli ekipman 40 000 180 000 850 000 Kirli hayvan 150 000 1 250 000 14 000 000
DAHA FAZLA ve KALİTELİ SÜT ELDE ETMEK İÇİN DOĞRU SAĞIM TEKNİĞİ Ellerinizi Yıkayın. Kirli Memeleri Yıkayın. Memeleri Dezenfekte Edin. Memeleri Kurulayın. Ön Sağım Yapın. Sağımı Yapın. Memeleri Tekrar Dezenf. Edin.