ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Advertisements

Sorular ve Cevaplar.
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SÜT SAĞIM EKİPMANLARININ TEMİZLİĞİ
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
VAN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ (Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDEN BULAŞAN HASTALIKLARDAN BRUSELLA HASTALIĞI.
Suni Tohumlama ve Döl Tutma
Restoran ve Lokantalarda Hijyen
SÜT MAKİNASI ve SÜT HİJYENİ
Plan: 1000 İnek Siparişveren : Siparişalan :
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Newcastle (Yalancı Veba) Hastalığı
A.7-1 ÇİKOSAN A.Ş. Tek bir üretim bölümünde çeşitli mamuller üretmektedir. Genel üretim giderlerini üretilen mamul maliyetlerine götürü olarak yükleyen.
KADINLARIN BESLENMESİ, SAĞLIĞI VE DOĞURGANLIĞI. BESLENME  Annenin beslenme durumu onun sağlığını, enerjisini ve iyilik durumunu etkiler.  Annenin hastalığında.
KUZU HASTALIKLARI 1-Hipotermi-Hipoglisemi
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
MASTİTİS (MEME İLTİHABI)
TÜRKİYE DE ÇİĞ SÜTÜN TOPLANMASI VE KALİTESİ
HİJYEN ve SAĞLIKLI YAŞAM
KONJUKTİVAL ANTİBRUCELLA AŞILAMALARI
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
2012 YILINA AİT ÖZET SUNU T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Top Management Program in Logistics & Supply Chain Management (TMPLSM) Üretim ve Operasyon Yönetimi 5: Kapasite.
SAĞLIKLI BROİLER YETİŞTİRMEK
Prof. Dr. METİN ATAMER F. ŞEBNEM ÖZTEKİN
HİJYEN VE SANİTASYON TEMEL EĞİTİMİ
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETME PLANLAMASI
Yaşam kalitesinin düşmesi insanların ruh ve beden sağlığını etkilemekle beraber beklentilerini de değiştirir.
1/20 GRAFİKLER Yandaki grafik, hangi çeşit grafiktir? Şekil Sütun Çizgi Daire KIZ ERKEK   Her resim 4 öğrenciyi gösteriyor A B C D.
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
9.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
NEKROTİK ENTERİTİS.
TEDARİK (SATINALMA) TEDARİK FONKSİYONU:
SIVILARI ÖLÇME Sıvı : maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar.
AD: BERİL ECE SOYAD: ERDOĞAN SINIF: 5/A NUMARASI: 41 DERS: MATEMATİK
BESİN ZİNCİRİ ve BESİN PİRAMİDİ
Süt hangi hayvanlardan elde edilir?
MİKROSKOBİK CANLILAR Çevremizde yaşayan gözle görülemeyecek kadar küçük canlılar, mikroskop yardımı ile görülebilir. Mikroskopla görülebilen canlılara.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
TOPRAK CANLILARI VE TOPRAK KALİTESİNDEKİ ROLÜ
SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ.
Staphylococcus Aureus tarafından oluşturulan Mastitis
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
STERİLİZASYON DERSİ 6. HAFTA DERS NOTLARI
İŞ HİJYENİ Tanım Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna “HİJYEN” denir.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 2016/ANKARA GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR DAİRE BAŞKANLIĞI.
Hollanda'da bilim adamları gerçek bir ineğin tıpatıp benzeri bir makine inek ürettiler.
1 KKTC Süt İşletmelerine İlişkin Özel Hijyen Kuralları Halil APAYDIN Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
KİŞİSEL HİJYEN EĞİTİMİ
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
AĞRI İLİNDE KÖYDE KALKINMA BAŞLIYOR AĞRI SÜT İLE YENİDEN DOĞUYOR
TBS’DE HİJYEN.
TBS’DE HİJYEN.
Mastitis.
Çevresel Mikroorganizmalar ve Önemli Özellikleri
Kuluçkahane Kuluçkahane binaları yumurtadan civcive doğru tek yönlü bir ilerleyiş planıyla sağlık korumayı en etkin düzeyde ele alan havalandırma imkanı.
Kişisel Hijyen Ne Demektir? Bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmek için yaptıkları uygulamalardır!!!
LABORATUVAR GÜVENLİĞİ ve STERİLİZASYON
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Süt Sığırcılığına Yatırım Yapılır mı?
Sağım, Sağım Hijyeni Çiğ Sütün Saklanması
HİJYEN EĞİTİMİ 2013 YILI TEMMUZ AYINDA ÇIKAN HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA EĞİTİMLER VERİLMEKTEDİR.
Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Mikroskobik Canlılar.
DEZENFEKSİYON VE STERİLİZASYON
Sütün oluşumu.
Sunum transkripti:

ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.

FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER.

TÜKETİCİ İSE KALİTELİ ve SAĞLIKLI ÜRÜN İSTER.

KALİTESİZ HAMMADDE KALİTELİ ÜRÜN İMKANSIZDIR !...

Daha Az Veteriner Masrafı İYİ UYGULANAN TEMİZLİK PROGRAMI Sağlıklı İnekler Az Hastalık Oranı Daha Fazla ve Kaliteli Süt Yüksek Gelir Daha Az Veteriner Masrafı Kârlı ÜRETİCİ

TEMİZ SÜT ELDE ETMEK Sütün temas ettiği her yerden, istenmeyen maddeleri ortadan kaldırıp, mikroorganizmaları öldürerek (dezenfeksiyon), mikrobik kontrol sağlamak.

GÖZLE GÖRÜLEMEYECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. MİKROORGANİZMALAR GÖZLE GÖRÜLEMEYECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. SÜT; MİKROORGANİZMALARIN YAŞAMASI VE ÇOĞALMASI İÇİN MÜKEMMEL BİR BESİN KAYNAĞIDIR.

1 ADET BAKTERİDEN : 8 SAATTE 256 ADET 16 SAATTE 262.144 ADET 24 SAATTE 16.800.000 ADET BAKTERİ ÜRER.

Sütteki mikroorganizma Sayısının Artışı Üzerine Sağım ile Muhafaza Şartlarının ve Sürenin Etkisi. Sağım Şartları Taze Süt Ad/ml 10 0C’de Sütteki Bakteri Sayısı Ad/ml 24 Saat Sonra 48 Saat Sonra Temiz hayvan Temiz barınak Temiz ekipman 4 500 13 000 130 000 Kirli barınak Kirli ekipman 40 000 180 000 850 000 Kirli hayvan 150 000 1 250 000 14 000 000

DAHA FAZLA ve KALİTELİ SÜT ELDE ETMEK İÇİN DOĞRU SAĞIM TEKNİĞİ Ellerinizi Yıkayın. Kirli Memeleri Yıkayın. Memeleri Dezenfekte Edin. Memeleri Kurulayın. Ön Sağım Yapın. Sağımı Yapın. Memeleri Tekrar Dezenf. Edin.