HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
YAŞAM KAYNAĞIMIZ SU.
DOĞAL AFETLER.
HATİCE AKKOYUNLU SINIF ÖĞRETMENLİĞİ.
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
Doğal unsurlar ve olayların insanlara etkileri
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
Başlıca Çevre Sorunları
MADDE DÖNGÜLERİ.
ORMAN HAFTASI MART.
ÇEVRE SORUNLARIMIZI BİLİYOR MUSUNUZ? VİDEO İZLE.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
ÇEVRE SORUNLARI hava, su, toprak
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Göl’ün Hikayesi.
RÜZGAR
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
SİGARA VE ALKOLÜN ZARARLARI
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
E-Posta Grubu Oluşturma
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
Atmosferik Kirleticiler
YAĞMURUN OLUŞUMU.
İKLİM ve İKLİM DEĞİŞİMLERİ
Çevremiz neden kirlenir?
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
1 ÇEVRE KORUMA Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN HAVA KİRLİLİĞİ.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Suyun Yolculuğu.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
KENTLERDE HAVA KİRLİLİĞİ
KÜRESEL ISINMA. İÇİNDEKİLER: Küresel ısınma nedir? Sera etkisi nedir? Sera etkisinin zararları Küresel ısınmanın nedenleri Küresel ısınmanın beklenen.
ÇEVRE ve SAĞLIK. AMAÇ: Çevre sağlığı ve sağlığın korunması konusunda bilgi kazandırmak ÖĞRENİM HEDEFLERİ: Çevre kavramını açıklayabilme Çevre kavramını.
  İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkiler  Bitki Örtüsü Ve Hayvanlar Üzerindeki Etkiler  Malzemeler Ve Yapılar Üzerindeki Etkiler  Dünya Üzerindeki Uzun.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
MADDE DÖNGÜLERİ.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI

HAVA NEDİR? Havayı nefes aldığımız bir okyanus olarak tanımlayabiliriz. Hava vücudumuz için gerekli olan oksijeni bize sunar.

EĞER HAVA OLMASAYDI…

BİTKİLER YAŞAYABİLİR MİYDİ? İNSANLAR, HAYVANLAR VE BİTKİLER YAŞAYABİLİR MİYDİ?

GÜNEŞ CANLILARA ZARAR VERİR MİYDİ?

BULUTLAR, YAĞMUR VE KAR OLUŞUR MUYDU?

DÜNYAMIZ SICAK MI YOKSA SOĞUK MU OLURDU?

HAVA KİRLİLİĞİ NEDİR? İnsan faaliyetleri neticesinde canlı hayatını ve sağlığını olumsuz etkileyen kirletici maddeler havaya verilmektedir. Duman, is, asit yağışları, sera etkisi ve ozon tabakasındaki seyrelme hava kirliliğinin sebep olduğu başlıca sorunlardır.

Temiz hava Kirli hava

HAVAYI KİRLETEN KAYNAKLAR NELERDİR? 1) Fabrikalar 2) Evlerimiz 3) Arabalarımız 4) Sigara

HAVA KİRLİLİĞİNİN ZARARLARI 1) Bitkileri kurutur. 2) Ormanları yok eder. 3) Toprağı ve suyu kirletir. Dolayısıyla toprakta ve suda yaşayan canlılar zarar görür. 4) Dünyamızın ısınmasına ve dolayısıyla da iklimlerin değişimine sebep olur. 5) İnsanların hastalanmasına ve ölümüne neden olur (kanser). 6) Sel, fırtına, kuraklık gibi doğal afetlere sebep olur.

HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ? 1) Otobüs, tramvay ve bisiklet kullanabiliriz. 2) Tasarruflu elektrik kullanabiliriz. 3) Sigara içmemeliyiz ve içenleri uyarmalıyız.

HAVASIZ VE SUSUZ YAŞAYAMAYIZ LÜTFEN ONLARI KİRLETMEYELİM TEŞEKKÜRLER